Jelszóigénylés

Jön az első hazai NB I-es meccsünk!

Megosztás:
Megjelent: 2019. október 2., szerda
Vasárnap már Szegeden lesz élvonalbeli derbije férfi csapatunknak.

Bár a Vidux-Szegedi RSE férfi röplabdacsapata már visszatért az élvonalba, most még izgatottabbak vagyunk, mint a múlt heti debütálás előtt. Eljön ugyanis a nagy nap: vasárnap 17 órakor a szegedi Lila iskolában rendezzük feljutó együttesünk első hazai bajnoki mérkőzését. Nyolc év szünet után tehát a város sportkedvelői újra NB I-es meccsen szurkolhatnak!

A bajnokság már említett nyitótalálkozóján a Kazincbarcika volt az ellenfél, és ez most is így lesz, de a tapsvihar ezúttal a szegedi pontok után lesz hallható. Csapatunk munkáját segíti is a változatlan párosítás.

– Az első bajnoki tapasztalatait leszűrve dolgoztunk a héten, és a vasárnapi meccs remek összehasonlítási alapot ad majd a kezdéshez képest, hiszen ugyanaz lesz az ellenfél – véli Nusser Elemér vezetőedző. – Szeretnénk szorosabb meccset játszani a Kazincbarcikával. Akkor lennék igazán elégedett, ha húsz pont körül lennénk szettenként. Persze ha eddig eljutunk, miért ne célozzuk meg a huszonötöt? – tette fel a költői kérdést.

A szakember az első meccs után elmondta, hogy látszott a fiúkon az izgatottság, ráadásul volt egy hiányzó kulcsjátékosunk. Most egészen más lehet majd a helyzet.

Bitó Attila ezúttal pályára léphet, így két feladóval tudunk játszani, erősebbek leszünk. A lámpaláz most is tényező lehet, ezúttal a hazai közönség miatt. Beszéltem is erről a srácokkal, mondtam nekik, hogy nyugodtan legyenek vagányabbak és felszabadultabbak. A publikum nekik szurkol majd, nem kell megijedni a drukkerektől, inkább élvezzék ki a helyzetet, fordítsák a maguk javára. A puding próbája az evés, meglátjuk, hogy mit hoz ki belőlük a hazai NB I-es hangulat – jegyezte meg a tréner.

A keddi tréningen alaposan kivesézte a csapat az első bajnoki meccs szakmai tanulságait.

– Próbálunk minél több hibát kijavítani a tréningeken. A mentális felkészülés is fontos, és szerintem ezzel nem lesz gond, tudásuk legjavát nyújtják majd a fiúk. A legfontosabb, hogy ne ijedjünk meg a ritmusváltásoknál. A múlt heti találkozón megtorpantunk, ha két-három gyors pontot szerzett az ellenfél, így újabbakat tudtak gyűjteni. Ezeket a helyzeteket gyorsabban és jobban kell lereagálnunk, különben elszáll a szorosabb szettek esélye.

Nusser Elemér más sok nagy csatát megélt, de őt és ismerőseit is lázban tartja a hazai NB I-es debütálás.

– Sok sportbaráttal beszéltem az elmúlt hetekben, és mindenki mondta, mennyire jó lesz újra olyan meccseken szurkolni Szegeden, mint a medikémás időkben. Mi is izgatottan várjuk ezt az alkalmat, szeretettel várjuk az érdeklődőket! – hangsúlyozta a vezetőedző.


A hétvégi ellenfelünk a VRCK Volleyball Kft. csapata lesz.

NBI Férfi Bajnokság A-csoport, Szeged
17:00 Vidux-Szegedi RSE - VRCK Volleyball Kft. 
Vezetőedző:
Nusser Elemér
Másodedző: Bondor Tamás

Jelezd Te is, hogy ott leszel a mérkőzésen a következőre kattintva: Facebook Esemény

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Kapcsolódó tartalmak

Megosztás:

Kiemelt tartalmak

Hír
Hír
2023. szeptember 25., hétfő
Képgaléria
2023. szeptember 20., szerda
Képgaléria
2023. szeptember 20., szerda
Képgaléria
2023. szeptember 20., szerda
Képgaléria
2023. szeptember 20., szerda
Képgaléria
2023. szeptember 20., szerda
 
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6723 Szeged, Hüvelyk utca 7/C III/10.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com