Jelszóigénylés

Beharcolták magukat a döntőbe!

Megosztás:
Megjelent: 2023. április 11., kedd
3:2-re nyert férfi NB I-es csapatunk a DKSE ellen

Nagy fontossággal bírt ez a mai találkozó, hiszen az elődöntő első két összecsapásán a Vidux-Szegedi RSE diadalmaskodott, így már csak egy lépés válaszotta el csapatunkat a döntőbe jutástól. A Dunaújváros nem adta könnyen a pontokat, igazán lelkes játékkal a szezon során az eddigi legkiélezettebb mérkőzésen szorongatta meg a mieinket, de végül a győzelem a Szeged mellé íródott, ezzel pedig a Ligában elsőként, mi jutottunk a fináléba. A mérkőzés nem várt eseménnyel indult, ugyanis Bodnár Lajos a helyszínen belázasodott, így a játékvezetők kihúzták őt a jegyzőkönyvből. Bodnár kiválása megnehezítette Fésüs Erzsébet dolgát, ugyanis így kevesebb lehetősége volt a vezetőedzőnek belenyúlni a keretbe, ami egy öt szettes mérkőzésen kiemelten fontos szereppel bír.

Az első szettben igazán lendületesen kezdett a hazai csapat, Csányi Dániel támadásainak és a remek mezőnymunkának köszönhetően magabiztosan szerzett előnyt a Szeged. A játékot egy balszerencsés eset szakította meg, ugyanis a vendégek ponterős légiósa komolynak tűnő sérülést szerzett, melyel ki is írta magát a játékból.

A második játékrészben kicsit tompult a hangulat a hazai térfélen, a dunaújvárosi gárda is kevesebb hibával játszott ekkor, így a kiélezett végjátékot követően egyenlítettek a vendégek.

A harmadik szettet lelkesebben kezdte a DKSE, a Szeged nem igazán találta a ritmust és ez sajnos rányomta bélyegét a szettre. Nagyon gyenge nyitásfogadás jellemezte a Tisza-parti gárdát, talán az idény legrosszabb nyitás statisztikáját produkálta a hazai együttes. A játszma végén Pozzobon remek megoldásaival próbált kapaszkodni a Szeged, de az ekkor már a remekül játszó vendégek bebiztosították vezetésüket, így 2:1-es előnyre tettek szert. 

A 4. játszmában az utolsó pillanatban tudtak Csányiék váltani és a játszma végére esélyünk maradt az egyenlítésre. A negyedik játszmára a remek hangulatú összecsapás új szintre lépett, mindkét csapat hatalmasat küzdve, látványos labdameneteket produkálva fej-fej mellett harcoltak az egész a játékrészben. A közönség biztatására extázisba kerültek a hazaiak és igazi csapatként harcolták ki a döntő szettet. 

Minden játékelemben feljavultunk, érkeztek a blokkok, támadások és védekezésben többet mutatott csapatunk. Ennek köszönhetően magabiztos győzelem született az 5. játszmában. A mindent eldöntő játékrészben Dileo lelkes játékkal remekül irányította a csapatot, a szett közepére sikerült egy kisebb előnyt kiépíteni. A DKSE mindent megtett a győzelemért, de a hazaiak feljavuló játékára ekkor már nem találtak ellenszert, így nagy küzdelemben, 3:2-es győzelemmel a Vidux-Szegedi RSE jutott az NBI Liga döntőjébe!

Fésüs Erzsébet: - Köszönjük a szurkolást! A kilátogatók támogatása nélkül ezt a mérkőzést talán nem nyertük volna meg! Fantasztikus hangulatot teremtettek a Városi Sportcsarnokban, nekünk pedig nem volt más választásunk, egyszerűen nyernünk kellett. Nehezen találtuk meg a játékunkat, de amikor igazán élessé vált a helyzet, minden összeállt. Végig tudtunk hinni a győzelemben.

Vidux-Szegedi RSE - DKSE 3:2 (25:19)(18:25)(20:25)(27:25)(15:9)
Férfi Röplabda NB I Liga Elődöntő, 3.forduló, Szeged néző 180. Vezette: Barabás, Horváth.
Vidux-Szegedi RSE: Davi Pozzobon, Tomas Dileo, Csányi Dániel, Kasnyik Bence, Piti Richárd, Kiss Gábor. Csere: Borsi Levente (libero), Polyák Ábel (libero), Sarnyai Ákos, Demcsák Balázs, Honti Szilárd.  
Vezetőedző: Fésüs Erzsébet.

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Kapcsolódó tartalmak

Megosztás:

Kiemelt tartalmak

Hír
Hír
2023. szeptember 25., hétfő
Képgaléria
2023. szeptember 20., szerda
Képgaléria
2023. szeptember 20., szerda
Képgaléria
2023. szeptember 20., szerda
Képgaléria
2023. szeptember 20., szerda
Képgaléria
2023. szeptember 20., szerda
 
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6723 Szeged, Hüvelyk utca 7/C III/10.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com