Jelszóigénylés

Továbbra is foghíjas kerettel küzdöttünk

Megosztás:
Megjelent: 2024. február 28., szerda
Felnőtt férfi csapatunk A Pénzügyőr SE vendége volt

A Vidux-Szegedi RSE felnőtt férfi csapata Budapestre utazott, ahol a Pénzügyőr együttese fogadta őket. A mérkőzést a hazaiak nyerték 3:0-ra, csapatunk pedig továbbra is az alapszakasz tabellájának kilencedik helyén áll. A nyolcadik helyezett Kecskeméti RC csapatától jelenleg 5 pont a különbség.

Budapestre utazott felnőtt férfi csapatunk, hogy a szezonban másodjára is összemérje tudását a Pénzügyőr SE-vel. Berkes Zoltán együttese azonban ismét hiányos kerettel kényszerült pályára lépni, két kulcsember, Gönczi Imre és Borsi Levente nélkül. A szegediek viszont így is igyekeztek helyt állni a hazaiakkal szemben. Az első szettben sajnos korán kialakult egy hazai vezetés, a Pénzügyőr egy 7 majd 10 pontos előnyt is kialakított, 14-4-re vezettek. A 10 pontos előny maradt egészen 22-12-ig, amikor a szegediek elkezdtek több pontot is megnyerni, de sajnos ez nem volt elég a teljes felzárkózáshoz, a PSE nyerte a szettet 25-19-re.

A második szett elején a hazaiak pontszerzésre sem adtak esélyt, 7-0-ra vezettek. Előnyüket végig magabiztosan fenntartották, és a második játékrészt is megnyerték 25-12-re. A harmadik szettben bár a Szeged indított pontszerzéssel, az ellenfél hamar egyenlített. Viszont csapatunk nem tette egyszerűvé a győzelmüket, egy szoros játszma alakult ki, 15-15-ig felváltva szerezték a pontokat. A végjátékban viszont a Pénzügyőr volt az erősebb és 25-20-ra megnyerték a harmadik szettet, ahogyan a mérkőzést is 3:0-ra.

A Vidux-Szegedi RSE felnőtt férfi csapata a héten még egyszer pályára lép majd, méghozzá hazai pályán, a Máv Előre Foxconn együttese ellen. Berkes Zoltán vezetőedző elmondta, hogy bár nem az ő csapata az esélyesebb a mérkőzésen, ennek ellenére mindent meg fognak tenni, hogy olyan játékot produkáljanak, amivel megnehezítik az ellenfél dolgát, amennyire csak lehet. Várjuk a szurkolókat is a mérkőzésre, szombaton 18 órakor a Városi Sportcsarnokba!

Berkes Zoltán: – Hiányos kerettel érkeztünk a Pénzügyőr otthonába. Nem jól kezdtük a mérkőzést, sajnos az eddigi mérkőzésekre jellemző koncentrációs, fegyelmezett játék hiányzott. Ellenfelünk az előző mérkőzésen elszenvedett vereség után jelentős mértékben rendezte sorait és ezt igyekezett érvényesíteni a mérkőzésen. Fejben lassúak voltunk és ez a mai napon a remek formát kifogó Pénzügyőr ellen nagyon kevésnek bizonyult. A játék minden elemében felénk lőttek így megérdemelten arattak győzelmet, gratulálok nekik. A hétvégén a nemzetközi kupában is érdekelt Máv Előre csapata fog hozzánk látogatni, ami kiváló erőkből áll. Nyilván nem mi leszünk a mérkőzés esélyesei, de amennyire ez a rövid idő alatt lehet, szeretnénk rendezni sorainkat és amennyire lehet, megnehezíteni jóval esélyesebb ellenfelünk dolgát.


Pénzügyőr SE – Vidux-Szegedi RSE 3:0 (25-19, 25-12, 25-20)

Férfi NBI Extraliga Alapszakasz 20. forduló, Budapest, Pénzügyőr Sportcsarnok, 39 néző. Vezette: Mezőffy, Barabás
Pénzügyőr SE: Kovács, Tóth, Kiss, Kövessy, Hajós, Mihálovits. Csere: Feliciano (libero), Kozhuharov (libero), Kispál, Székely, Majoros. Vezetőedző: Jókay Zoltán.
Vidux-Szegedi RSE: Piti, Bodnár, Trindade, Sarnyai, Pozzobon, Csányi. Csere: Polyák (libero), Kasnyik, Honti. Vezetőedző: Berkes Zoltán.

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Kapcsolódó tartalmak

Megosztás:
 
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6723 Szeged, Hüvelyk utca 7/C III/10.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com