Jelszóigénylés

Nemes rivális ellen kell szintet lépni

Megosztás:
Megjelent: 2022. február 25., péntek
A Vidux-Szegedi RSE a rájátszás bónuszpontjaira hajt a Dág ellen

A szezon kezdete óta erre az időszakra várunk: hamarosan jön a felsőházi rájátszás a férfi NB I-ben, előtte pedig egymás után két rangadó a Dág ellen – először otthon, majd idegenben zárjuk az alapszakaszt. A Vidux-Szegedi RSE számára még egy bónuszpont a tét a felsőházi rájátszásra. Épp ezért nagyon kell majd a szurkolás vasárnap 18 órától a Lila iskolában!Most már minden mérkőzés komoly téttel bír, de ahhoz, hogy ez jövő héten, az alapszakasz zárófordulójában is így legyen, nyerni kell vasárnap. A Vidux-Szegedi RSE ugyanis 27 pontot gyűjtött eddig, a Dág pedig 32 pontot, vagyis mindkét alkalommal nyernünk kell az előzéshez. A Dághoz hasonlóan 32 ponttal álló MÁV-Előre befoghatatlannak tűnik, hiszen az utolsó két fordulóban egyaránt a sereghajtó Nyíregyháza ellen játszik, várhatóan megnyeri az alapszakaszt.

Az alapszakasz helyezéseinek tétje a bónuszpontok elosztása. A felsőházba ugyanis a legjobb négy csapat jut, a dobogósok pedig előnyt kapnak: az első helyezett 3, a második 2, a harmadik pedig 1 ponttal kezdi a play-offot. A rájátszás győztese jut fel az Extraligába.

Mi tehát az alapszakasz második helyéért küzdünk, ehhez két siker kell a Dág ellen. Komoly kihívás, hiszen ellenfelünk már a MÁV-Előrét is legyőzte egy ötszettes csatában. Nemes ellenfelet kapunk a hajrára.

Ezek után érthető, hogy a Vidux-Szegedi RSE csütörtök este edzőmérkőzéssel készült, méghozzá extraligás ellenféllel szemben, ugyanis a Kecskeméti RC látta vendégül csapatunkat.

– Nagyon jól sikerült az edzőmeccs, érződött a srácokon, hogy az elmúlt két hétben sikerült szintet lépnünk, de ezt vasárnap élesben is bizonyítani kell – kezdte a beszélgetést Fésüs Erzsébet vezetőedző. – Mindkét fél forgatta a keretét, mindenki lehetőséget kapott. Jó volt látni, hogy milyen remekül helytállunk egy extraligás ellenféllel szemben. Ez biztosan plusz erőt és önbizalmat ad a srácoknak, lelkesítette őket az edzőmeccs. Erre szükség is van, hiszen a bajnokság azon szakaszához értünk, amikor egy egészen új szintet kell képviselni. Az edzésmunka alapján erre képesek a srácok, ahogy a teher viselésére is, de ezt el is kell hinniük. Kell az önmagunkba vetett hit, hiszen a Dág nemcsak gyors és agresszív játékot képvisel, de olyan mentalitást is, amellyel bármilyen helyzetből képes felállni. Nekünk is fel kell nőni a feladathoz, ezt egy várhatóan kemény és izgalmas meccsen tehetjük meg, már nagyon várjuk – jegyezte meg a tréner.Férfi röplabda NB I, Liga alapszakasz, Szeged, Lila iskola
2022. február 27. vasárnap
18:00 Vidux-Szegedi RSE – Dág KSE
Vezetőedző: Fésüs Erzsébet.
Másodedzők: Hulmann Zsolt, Jan De Brandt.

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Kapcsolódó tartalmak

Megosztás:

Kiemelt tartalmak

Hír
2023. március 29., szerda
Képgaléria
Hír
2023. március 27., hétfő
Hír
2023. március 27., hétfő
Hír
2023. március 26., vasárnap
Képgaléria
Hír
2023. március 22., szerda
Hír
2023. március 20., hétfő
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6723 Szeged, Hüvelyk utca 7/C III/10.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com