Jelszóigénylés

Szegedi dobogósok az NB I-es statisztikákban

Megosztás:
Megjelent: 2020. december 5., szombat
Csányi Dániel és Nacsa Gábor is a legjobb pontszerzők között van az élvonalban.

Csányi Dániel az eddigi legjobb pontszerző a férfi NB I Ligában! A Vidux-Szegedi RSE játékosa az összesített rangsorban még hátrébb van, hiszen a karanténból történt visszatérése óta kevesebb mérkőzésen szerepelt mint vetélytársai, de a Magyar Röplabda Szövetség a hatékonyság szempontjából egy arányos rangsort is frissít a pontszerzők között, ezt pedig vezeti Csányi Dániel, hiszen ő az egyetlen, aki eddig szettenként 6 pontot átlagolt.Ebben a rangsorban két szegedi áll a képzeletbeli dobogón, hiszen Nacsa Gábor a harmadik pozíciót foglalja el, szettenként 4,9 ponttal. A listavezető Csányi Dániel az előző, csonka idényben – ekkor még az Extraliga játékosait is ehhez a listához vette az MRSZ – a szezon tavaszi lezárásakor a második helyen állt a legfontosabb mutatóban.

– Tavasszal erre Bondor Tamás hívta fel a figyelmem, én ugyanis nem követem ezeket az összesített listákat. A statisztikák persze érdekelnek, de csak meccsenként. Minden bajnoki után alaposan átnézem a számokat, sok fontos következtetés tudok levonni belőlük – kezdte nyilatkozatát Csányi Dániel. – A százalékos értékek különösen hasznosak, hiszen egyből látom, miben javultam és miben romlott a teljesítményem, ennek tudatában készülhetek a következő derbire. Az ellenfelek feltérképezésénél szoktak még segítséget nyújtani ezek a statisztikák, a riválisok erős és gyenge pontjai így könnyebben kiszúrhatók – magyarázta a rutinos röplabdázó.
A számok nem hazudnak: Csányi Dániel jó formában van. Ezt a Miskolc elleni rangadón is bizonyította, Nacsa Gáborral együtt igazi vezére volt a csapatnak, ez is kellett a szoros végjátékokban kiharcolt győzelemhez.

– Közel kéthónapos kihagyás után kezdtem újra a játékot, így azért még nem vagyok százszázalékos állapotban. Hálás vagyok az SZRSE-családnak, hiszen mindenki folyamatosan érdeklődik az állapotom felől. Jól érzem magam, és próbálom visszaszerezni a régi fizikális állapotom, de ezt nem szabad siettetni a koronavírus után. Meg is jegyeztem a srácoknak: örülök, hogy nem ment ötödik szettig a Miskolc elleni meccs, ki tudja hogy bírtam volna – viccelődött Csányi Dániel.

A teljesebb kép kedvéért összegyűjtöttük a férfi NB I Liga statisztikai mutatóiban jelenleg TOP 10-es szegedi játékosok listáját, természetesen kategóriánként, részletes adatokkal. Csányi Dániel és Nacsa Gábor mellett egy harmadik dobogósunk is van, hiszen az ifjú Somosi Levente a legjobb nyitásfogadók között kap helyet.

Legjobb pontszerzők
1. Csányi Dániel: 6 pont szettenként (60 pont / 10 szett)
3. Nacsa Gábor: 4,9 pont szettenként (49 pont / 10 szett)

Legjobb nyitók
6. Farkas Baráti Attila: 0,5 (2 ász nyitás / 4 szett),
8. Csányi Dániel: 0,5 (5 ász nyitás / 10 szett)

Legjobb sáncolók
9. Kiss Gábor:
0,5 (8 megnyert sánc / 16 szett)

Legjobb nyitásfogadók
3. Somosi Levente:
70 % (14 tökéletes + pozitív nyitásfogadás / 20 fogadás)
5. Nacsa Gábor: 67 % (41 tökéletes + pozitív nyitásfogadás / 61 fogadás

Legjobb támadók
6. Csányi Dániel:
51 % (54 pontot érő támadás / 105 ütés)
7. Piti Richárd: 51 % (34 pontot érő támadás / 67 ütés)

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Kapcsolódó tartalmak

Megosztás:

Kiemelt tartalmak

Hír
Hír
2023. szeptember 25., hétfő
Képgaléria
2023. szeptember 20., szerda
Képgaléria
2023. szeptember 20., szerda
Képgaléria
2023. szeptember 20., szerda
Képgaléria
2023. szeptember 20., szerda
Képgaléria
2023. szeptember 20., szerda
 
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6723 Szeged, Hüvelyk utca 7/C III/10.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com