Jelszóigénylés

Esélyt kell teremteni a csoportelsőségre!

Megosztás:
Megjelent: 2021. április 9., péntek
A férfi NB I-es szezon utolsó hazai mérkőzése kulcsfontosságú rangadó lesz.

Egy héten belül jön az utolsó három meccs – dióhéjban ennyi a Vidux-Szegedi RSE férfi NB I-es csapatának bajnoki hajrája. Az említett végjáték vasárnap 16 órakor kezdődik, ekkor a szezon utolsó hazai derbijén a Szolnok lesz a Nusser-legénység ellenfele az Etelka sori sportcsarnokban. Az alsóházi rájátszás rajtján emlékezetes csatát hozott ez a párosítás, a Tisza-parti rivális otthonában ötszettes mérkőzést nyertünk.Most jó lenne simábban nyerni, hiszen egy három- vagy négyszettes hazai sikerrel élre állnánk a tabellán, míg egy ötszettes hazai győzelem esetén pontegyenlőség alakulna ki a Szolnok és a Vidux-Szegedi RSE között. Még utóbbi esetben is “jobban” állnánk, és nem csak a szettarány miatt, hiszen ellenfelünknek csak egy mérkőzése lesz további pontokat gyűjteni, míg Csányi Dánieléknek kettő, ugyanis jövő héten pénteken a Miskolc, vasárnap pedig a Sümeg vendégei lesznek az idény zárásaként.

– Természetesen mi is számolgattunk, ezért is szeretnénk minél magabiztosabban nyerni – kezdte a találkozó beharangozását Nusser Elemér vezetőedző. – Ez a derbi el is döntheti a csoportelsőséget, így izgatottan várjuk. Remek meccseket vívtunk a Szolnokkal, így nem csak a tét, de az eddigi tapasztalatok miatt is bizton állíthatom, hogy leginkább az aznapi forma dönt majd az egyenlő erők küzdelmében – jegyezte meg a mester.Azért lehet még másik döntő faktor is, amit legutóbb a Miskolc ellen is bizonyítottunk. Hasonlóan kemény ellenféllel néztünk szembe, mint a Szolnok, de a szettek hajráiban már-már védjegyünkké vált remekléssel sima sikert arattunk. A végjátékokban most is jól jönne ez a higgadt és koncentrált játék, így rákérdeztünk: készülnek-e erre külön a srácok?

– Örülök, hogy a hajrák terén kiváló mérlegünk van ebben a szezonban, ezért meg is dolgoztunk, de azért megjegyzem, hogy rutin sem árt hozzá. Speciális labdameneteket, nyitásokat és kontrákat rendszeresen gyakorlunk az edzések végén, amikor már fáradtabbak a srácok, ahogyan a szettek végén is. Próbáljuk feszegetni a határainkat, ami most is jól jön, hiszen az izgalmak borítékolhatók egy ilyen meccsen – nyilatkozta Nusser Elemér.

NBI Férfi Bajnokság - Liga kvalifikáló kör, Szeged
16:00  Vidux-Szegedi RSE - Szolnoki Röplabda klub
Vezetőedző: 
Nusser Elemér
Másodedző: Csányi Roland

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Kapcsolódó tartalmak

Megosztás:

Kiemelt tartalmak

Képgaléria
Hír
2023. január 24., kedd
Képgaléria
Hír
2023. január 23., hétfő
Hír
2023. január 23., hétfő
Hír
2023. január 22., vasárnap
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6723 Szeged, Hüvelyk utca 7/C III/10.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com