Jelszóigénylés

Értékes pontokat engedtünk ki a kezünkből Békéscsabán

Megosztás:
Megjelent: 2023. december 17., vasárnap
2:1-es vezetésről kapott ki Békéscsabán a Vidux-Szegedi RSE

A Vidux-Szegedi RSE női csapata 3:2-es vereséget szenvedett a Békéscsabai RSE otthonában, pedig a rosszul sikerült első szett után vezetést szerzett az NB I újonca, ám váratlanul jött az újabb fordulat.

Rendkívül elszántan szálltak buszra Milodanovics Andrea tanítványai, hiszen az elmúlt hetek remek formájával kiharcolták az esélyt, hogy az év utolsó meccsén két riválist, a Békéscsabát és az MTK-t is megelőzzék, és így hetedik helyen töltsék az ünnepeket. Motivációból tehát nem volt hiány, de a találkozó elején ez még nem látszott, ugyanis a kellemetlen játékstílust képviselő hazaiak meglepően simán nyerték az első szettet.

A folytatásra összekapta magát a Vidux-Szegedi RSE, és úgy játszott, ahogy az elmúlt néhány forduló alapján vártuk: magabiztosan, lelkesen, hittel – méghozzá lelkes szegedi szurkolótábor örömére, akiknek ezúton is köszönjük, hogy elutaztak Békéscsabára. A második szettben 17, a harmadikban pedig 18 pontot engedélyeztünk a hazaiaknak, úgy tűnt, minden rendben, és a kezdeti nehézség után – karácsonyi ajándékként– simán behúzunk három fontos pontot.

Csakhogy jött az újabb fordulat: a negyedik szettet szoros küzdelemben, majd az ötödiket izgalmak nélkül hozta a BRSE, így ugyan pontot szereztünk, de nyert helyzetből bosszantó pontokat veszítettünk.

Most jöhet a pihenés, majd január 14-én hazai pályán – kivételesen nem a Lila iskolában, hanem az újszegedi sportcsarnokban, hiszen dupla derbi lesz – jön a folytatás a BVSC-Zugló ellen.

Milodanovics Andrea: – Nagyon nehéz meccs volt. A BRSE kényelmetlen ellenfél, nehezen tudtunk alkalmazkodni hozzá. Rendkívül magas csapat, amely lassú röplabdát játszik, így nem abban az ütemben érkeznek a labdát, amit megszoktunk. Saját dolgunkat nehezítettük meg azzal, hogy az első szettben komoly előnyt engedtünk az ellenfélnek. Bosszantó, hogy 2:1-es vezetésről kaptunk ki, így értékes pontoktól fosztottuk meg magunkat. Ki kell pihenni magunkat, majd újult erővel pontokat szerezni olyan riválisoktól, akik ellen nem sikerült az őszi szezonban. A tavaszi idényre egy eddiginél eredményesebb játékot szeretnénk kialakítani. Nagyon köszönjük a Békéscsabára kilátogató szurkolóink bátorítását, sokat jelentett! Az egész őszi idényben nyújtott támogatásért hálásak vagyunk az SZRSE-drukkereknek! Kellemes ünnepeket kívánunk mindenkinek!

Békéscsaba Röplabda SE – Vidux-Szegedi RSE 3:2 (25–16, 17–25, 18–25, 25–22, 15–8)
Női röplabda NB I, alapszakasz, 10. forduló. Békéscsaba, Városi Sportcsarnok, 50 néző. Vezette: Sík, Barabás.
Békéscsabai RSE: Mikus, Budai, Gergácz, Szatmári, László, Korcsok. Csere: Nánási (liberó), Erdei (liberó), Fekete G., Gajdács, Mészáros, Fekete R. Vezetőedző: Nagy Attila.
Vidux-Szegedi RSE: Lefforge, Kádár, Munsterman, Bálint, Kovács-Fiskus, Horváth. Csere: Nagy-Hegyesi (liberó), Kujundzsics (liberó), Fürdök, Kiss. Vezetőedző: Milodanovics Andrea.

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Kapcsolódó tartalmak

Megosztás:
 
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6723 Szeged, Hüvelyk utca 7/C III/10.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com