Jelszóigénylés

Szettet igen, meccset nem sikerült nyerni az MTK ellen

Megosztás:
Megjelent: 2023. november 12., vasárnap
Pontért utazott a fővárosba a Vidux-Szegedi RSE női csapata

Valós győzelmi reményekkel utazhatott Budapestre az MTK-hoz a Vidux-Szegedi RSE női csapata. A mérkőzés előtt az MTK 5 ponttal a 8., a Szeged 3 ponttal 9. helyen állt a tabellán, így az biztosra vehető volt, hogy hatalmas csata lesz a Szent Gellért Sportcsarnokban. Ráadásul mindkét csapat javítani szeretett volna, mert a hazaiak a listavezető TFSE együttesétől kaptak ki három szettben, Kádár Grétáék pedig a Vasas SC-től 3-1-re.

A két csapatban közös, hogy tanuló fázisban vannak, hiszen a Szeged az SZRSE történetében először szerepel az NB I-ben. Milodanovic Andrea is többször hangsúlyozta - pl. a VEHIR-VESC Veszprém elleni találkozó után -, hogy a lányok többször bebizonyították, van keresnivalójuk az NB I-ben, és ha betartják az utastásokat, és tudnak fejlődni, akkor el fogják érni a szezon végén a céljukat. A meccs előtt elmondta, az MTK elleni meccsre nagyon komolyan készülnek, nem lesz lehetőség hibázásra, ugyanis itt lehet keresnivalójuk. De a pontszerzésre csak akkor lehet esélyük, ha pontosan betartják az utasításokat.

Az MTK csapata is lépésről lépésre halad, meg kell tanulniuk nyerni, ennek szellemében készültek a vasárnapi találkozóra is.

Álomrajtot vettek Lefforge-ék az első szettben, hiszen végig a kezükben tartották a játékot, és nem csak a játszma elején, de a közepén is biztos, 3-4 pontos előnnyel haladtak a szettgyőzelem felé. 16-12-nél időt kértek a hazaiak, de így is csak 2 pontra tudtak közelebb férkőzni a hazaiak. A végén 25-21-re nyerte a Vidux-Szegedi RSE az első játszmát.

A második szettet oroszlánként kezdte az MTK, és hirtelen 6-0 állt az eredményjelzőn. Nem hasonlított első szettben mutatott önmagához a Szeged, bárhogy próbálkoztak Kádárék, 14-7-re, majd röviddel utána már 10 pontosra nőtt a különbség a két csapat között. Nem találta a Szeged a hazaiak ellenszerét, és a végéig megmaradt a 10 pontos hazai fór, így 25-15-tel egyenlített az MTK.

A harmadik játszmában erőre kapott a Szeged, felcsillant a remény, hogy átvehetjük a vezetést a meccsben. Bár hazai fórral indult az etap, és a szett közepén is 5 ponttal vezettek a kékmezesek, az időkérések jót tettek, és a végén több szegedi ponttal hárították a meccslabdát, így 1 pontra, 24-23-ra zárkóztak fel Milodanovic Andreáék.

A negyedik felvonás is reményteljesen indult, egészen 7-7-ig, de utána sikerült a Szegeden felül kerekednie a hazai gárdának, és 17-11-re elléptek. Innen már nem talált vissza a helyes útra a Szeged, a végén 25-17-re hozta a szettet, és végül 3:1-re a meccset az MTK.

Sokáig nem marad idő pihenni és búslakodni, hiszen szerdán már a Magyar Kupában vár feladat a lányokra!

Milodanovics Andrea: Csalódott vagyok, mert úgy ültünk fel a buszra, hogy nyerni megyünk. Biztos voltam benne, hogy a csapat nagy harcosként áll bele a meccsbe, ami amúgy meg is volt az első szettben. Egymásért játszottunk, igazi csapatként, nem zökkentettek ki minket a hibák, így meg is tudtuk azt nyerni. A második előtt azt kértem, hogy csak ne üljünk le, rögtön fogjuk meg az MTK-t, hozzuk a pontokat, nyissunk stabilan. De mi nem ezt tettük, leültünk, és 6-0-ig meg se tudtunk mozdulni. Így nem lehet játszani. Amíg nem hisszük el, hogy meg tudjuk csinálni, amíg nem hisszük el, hogy meg tudunk nyerni egy NB I-es meccset, addig nem is fogunk nyerni. Amíg nem fogunk tudni egymásért küzdeni, addig nem is fogunk meccset nyerni. A végén azt mondtam a lányoknak, hogy meg kell tanulniuk tisztelni először saját magukat, utána a csapatot, utána az egyesületet és a röplabdát. Ma úgy veszítettünk el egy meccset, hogy azzal a taktikával vertek meg minket, amivel mi készültünk ellenük. Meg kell tanulni, hogy a röplabda egy nehéz játék, amit nem lehet erővel, csak ésszel megnyerni. Muszáj lesz megtalálni a kulcsot, hogy harcosokat csináljak a lányokból, mert amíg az nincs meg, addig küzdelmes lesz a szereplésünk. Ez a csapat sokra képes, de jelenleg még nem hiszi el ezt magáról.

MTK Budapest – Vidux-Szegedi RSE 3:1 (21-25, 25-15, 25-23, 25-17)
Női NB I, alapszakasz, 6. forduló, Budapest, Szent Gellért Sportcsarnok. Vezette: Kiss, Selega. Néző: 112.
MTK Budapest: Kindrusz, Bánki, Vigh, Kardos, Darvas, Briga. Csere: Divényi (liberó), Kollár, Endrődi, Gellér, Jakab, Réthelyi, Matkó. Vezetőedző: Bene Róbert, másodedző: Tüske Bence Márk. Masszőr: Nyitrai Balázs Zoltán.
Vidux-Szegedi RSE: Fürdök L., Lefforge, Kádár, Munsterman, Hűse, Bálint. Csere: Nagy-Hegyesi (liberó), Kujundzic (liberó), Fürdök N., Kovács-Fiskus, Kiss N., Horváth D. Vezetőedző: Milodanovic Andrea, másodedző: Piti Richárd.

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Kapcsolódó tartalmak

Megosztás:
 
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6723 Szeged, Hüvelyk utca 7/C III/10.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com