Jelszóigénylés

4 mini csapatunk is kezdi a bajnokságot

Megosztás:
Megjelent: 2019. október 17., csütörtök
Három leány és egy fiú együttesünk utazik a nyitófordulóban.

A mini korosztály számára is elrajtol a magyar bajnokság, így sűrű hétvége elé néznek legfiatalabb versenyzőink: leány mini "fekete" együttesünk szombaton Budaörsre, "narancs" csapatunk vasárnap Dunakeszire, a mini 2-es lányok szombaton Gödöllőre, a fiú mini csoportunk pedig szombaton Budapestre utazik.

A felsorolás első két szereplője egyaránt Dávid Tibor és Váradi Zoltán irányítávásal vág neki a nyitófordulónak, méghozzá nem akármilyen tervekkel: mindkét együttessel a legjobb tizenkettő közé jutást célozta meg a klub.

– A döntőbe jutásnál persze fontosabb, hogy ezzel a két csapatos vállalással a gyerekek sokat fejlődhetnek, hiszen azok a játékosaink, akik már több éve az egyesületben röplabdáznak, ebben a felállásban végig pályán lehetnek – indokolta a döntést Dávid Tibor. – A játékosok ebben a korban már át tudják érezni egy-egy mérkőzés súlyát a végelszámolás kapcsán. Ez persze nem azt jelenti, hogy a lányokat teher alá akarnánk helyezni, ezért is döntöttünk úgy, hogy két egyforma erősségű csapattal vágunk neki a szezonnak. Az elsődleges cél a fejlődés, csak ezt követheti az eredményesség – mondta a vezetőedző.

A lebonyolítás is kedvez ennek a mentalitásnak, hiszen lesz idő kiharcolni a döntőbe jutást, miután a nyolc fordulóból csak a hat legjobb eredmény számít. Ráadásul az utolsó két tornán csak azokkal kell megmérkőzni akik a 7-12. helyért maradtak versenyben.

– Motiváltak a csapataink, mindenki játékra éhesen várja a hétvégét, ezért is osztottuk fel a korosztályt, így mindenki pályára léphet. Számunkra is fontos, hogy a lányokat minél többet láthassuk meccsszituációban, csak így tudjuk meg, hogy a hétközi edzéseken milyen munkát kell végeznünk velük a fejlődés érdekében. Az eredmény természetesen az ellenfelek játékától is függ, ezért az első forduló előtt nem tudnám megmondani, hogy milyen eséllyel lépünk pályára a hétvégén. Mivel nem szerepeltünk felkészülési tornán, nem is lehet más célunk az első hétvégi játéknapon, mint a játékrendszerek gyakorlása – fejtette ki Dávid Tibor.

Őryné Merő Nóra U13 Leány OMB, Budaörs
10:00 KESI "A" - Szegedi RSE Fekete
13:30 Szegedi RSE Fekete - DELTA Röplabda SE-1
14:45 Nyíregyháza "B" - Szegedi RSE Fekete
17:00 Szegedi RSE Fekete - BDSE "A"
Vezetőedző:
 Dávid Tibor
Másodedző: Váradi Zoltán
Őryné Merő Nóra U13 Leány OMB, Dunakeszi
10:00 UTE U13 Lila - Szegedi RSE Narancs
11:15 Szegedi RSE Narancs - RÖAK Kaposvár "A"
Vezetőedző: Dávid Tibor
Másodedző: Váradi Zoltán

Leány mini 2-es csapatunk Pamuk-Huszta Blanka vezetésével dolgozik, Tóth Gerdával együtt olyan társasággal foglalkozik, amely sokféle előképzettségű játékosból áll: az együttes tagjai a a tavalyi szuperminis és kezdő csoport játékosaiból állt össze.

– Az előző szezonban már mindenkivel megismerkedtünk, így könnyű és örömteli a lányokkal dolgozni – kezdte a beszélgetést Huszta Blanka. – Izgatottan várjuk a hétvégét, hiszen ez lesz az első közös, komoly megmérettetésünk. A felállás minden csapattagnak új, hiszen eddig a tavalyi kezdő játékosaink kisebb hazai rendezésű versenyeken, míg a szuperminiseink három a három ellen játszottak. Igyekszünk minél több versenylehetőséget biztosítani a tanítványoknak, itt a remek lehetőség számukra, hogy megtapasztalják egy komoly bajnokság hangulatát is. Az edzések alapján biztos, hogy sokat kell még fejlődnünk, de már most dicséret illeti a lányokat az eddigi fegyelmezett és lelkes munkáért! – hangsúlyozta a szakember.

Őryné Merő Nóra U13 Leány OMB, Gödöllő
10:00 Szegedi RSE - BTDSE Taksony "A" 
11:15 VRCK - Szegedi RSE
13:30 Szegedi RSE - Hajdúböszörményi TE
14:45 Gödöllői RC "B" - Szegedi RSE
Vezetőedző:
Pamuk-Huszta Blanka
Másodedző: Tóth Gerda
Korosztályos fiú csapatunk szombaton a Pénzügyőr mellett a Szolnok ellen is játszik, utóbbi riválvissal tavaly izgalmas Tisza-parti rangadókat vívtak.

– A Szolnok a nagyobb ellenfél, a Pénzügyőrt még nem annyira ismerjük, de nem is az ellenféllel kell elsősorban foglalkoznunk, hanem magunkkal – véli Honti Szilárd vezetőedző. – Az elsődleges elvárás ebben a korban, hogy viszont lássam a pályán az edzésen gyakorolt elemeket. Az edzésmunka alapján nem lesz gond, hiszen megértik és megcsinálják a komplexebb feladatokat is, és nagyon motiváltak. Láthatóan nagyon várják a bizonyítási lehetőséget, ők is kíváncsiak, mit tudnak kihozni magukból. Jó lenne elérni a csoportelsőséget, hogy elkerüljük a Kecskemétet, majd a dobogót is megcélozni, de most az a lényeg, hogy meg tudják csinálni éles helyzetben is, amit gyakoroltunk – fogalmazott a tréner.

Dunszt Ferenc U13 Fiú OMB I. osztály, Budapest
11:15 Pénzügyőr SE "A"- Szegedi RSE
12:30 Szegedi RSE - Szolnoki Sportcentrum
Vezetőedző: Honti Szilárd
Másodedző: Varga Tamás

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

 

Kapcsolódó tartalmak

Megosztás:

Kiemelt tartalmak

         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6724 Szeged, Vértói út 7.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com