Jelszóigénylés

4 mini csapatunk is kezdi a bajnokságot

Megosztás:
Megjelent: 2019. október 17., csütörtök
Három leány és egy fiú együttesünk utazik a nyitófordulóban.

A mini korosztály számára is elrajtol a magyar bajnokság, így sűrű hétvége elé néznek legfiatalabb versenyzőink: leány mini "fekete" együttesünk szombaton Budaörsre, "narancs" csapatunk vasárnap Dunakeszire, a mini 2-es lányok szombaton Gödöllőre, a fiú mini csoportunk pedig szombaton Budapestre utazik.

A felsorolás első két szereplője egyaránt Dávid Tibor és Váradi Zoltán irányítávásal vág neki a nyitófordulónak, méghozzá nem akármilyen tervekkel: mindkét együttessel a legjobb tizenkettő közé jutást célozta meg a klub.

– A döntőbe jutásnál persze fontosabb, hogy ezzel a két csapatos vállalással a gyerekek sokat fejlődhetnek, hiszen azok a játékosaink, akik már több éve az egyesületben röplabdáznak, ebben a felállásban végig pályán lehetnek – indokolta a döntést Dávid Tibor. – A játékosok ebben a korban már át tudják érezni egy-egy mérkőzés súlyát a végelszámolás kapcsán. Ez persze nem azt jelenti, hogy a lányokat teher alá akarnánk helyezni, ezért is döntöttünk úgy, hogy két egyforma erősségű csapattal vágunk neki a szezonnak. Az elsődleges cél a fejlődés, csak ezt követheti az eredményesség – mondta a vezetőedző.

A lebonyolítás is kedvez ennek a mentalitásnak, hiszen lesz idő kiharcolni a döntőbe jutást, miután a nyolc fordulóból csak a hat legjobb eredmény számít. Ráadásul az utolsó két tornán csak azokkal kell megmérkőzni akik a 7-12. helyért maradtak versenyben.

– Motiváltak a csapataink, mindenki játékra éhesen várja a hétvégét, ezért is osztottuk fel a korosztályt, így mindenki pályára léphet. Számunkra is fontos, hogy a lányokat minél többet láthassuk meccsszituációban, csak így tudjuk meg, hogy a hétközi edzéseken milyen munkát kell végeznünk velük a fejlődés érdekében. Az eredmény természetesen az ellenfelek játékától is függ, ezért az első forduló előtt nem tudnám megmondani, hogy milyen eséllyel lépünk pályára a hétvégén. Mivel nem szerepeltünk felkészülési tornán, nem is lehet más célunk az első hétvégi játéknapon, mint a játékrendszerek gyakorlása – fejtette ki Dávid Tibor.

Őryné Merő Nóra U13 Leány OMB, Budaörs
10:00 KESI "A" - Szegedi RSE Fekete
13:30 Szegedi RSE Fekete - DELTA Röplabda SE-1
14:45 Nyíregyháza "B" - Szegedi RSE Fekete
17:00 Szegedi RSE Fekete - BDSE "A"
Vezetőedző:
 Dávid Tibor
Másodedző: Váradi Zoltán
Őryné Merő Nóra U13 Leány OMB, Dunakeszi
10:00 UTE U13 Lila - Szegedi RSE Narancs
11:15 Szegedi RSE Narancs - RÖAK Kaposvár "A"
Vezetőedző: Dávid Tibor
Másodedző: Váradi Zoltán

Leány mini 2-es csapatunk Pamuk-Huszta Blanka vezetésével dolgozik, Tóth Gerdával együtt olyan társasággal foglalkozik, amely sokféle előképzettségű játékosból áll: az együttes tagjai a a tavalyi szuperminis és kezdő csoport játékosaiból állt össze.

– Az előző szezonban már mindenkivel megismerkedtünk, így könnyű és örömteli a lányokkal dolgozni – kezdte a beszélgetést Huszta Blanka. – Izgatottan várjuk a hétvégét, hiszen ez lesz az első közös, komoly megmérettetésünk. A felállás minden csapattagnak új, hiszen eddig a tavalyi kezdő játékosaink kisebb hazai rendezésű versenyeken, míg a szuperminiseink három a három ellen játszottak. Igyekszünk minél több versenylehetőséget biztosítani a tanítványoknak, itt a remek lehetőség számukra, hogy megtapasztalják egy komoly bajnokság hangulatát is. Az edzések alapján biztos, hogy sokat kell még fejlődnünk, de már most dicséret illeti a lányokat az eddigi fegyelmezett és lelkes munkáért! – hangsúlyozta a szakember.

Őryné Merő Nóra U13 Leány OMB, Gödöllő
10:00 Szegedi RSE - BTDSE Taksony "A" 
11:15 VRCK - Szegedi RSE
13:30 Szegedi RSE - Hajdúböszörményi TE
14:45 Gödöllői RC "B" - Szegedi RSE
Vezetőedző:
Pamuk-Huszta Blanka
Másodedző: Tóth Gerda
Korosztályos fiú csapatunk szombaton a Pénzügyőr mellett a Szolnok ellen is játszik, utóbbi riválvissal tavaly izgalmas Tisza-parti rangadókat vívtak.

– A Szolnok a nagyobb ellenfél, a Pénzügyőrt még nem annyira ismerjük, de nem is az ellenféllel kell elsősorban foglalkoznunk, hanem magunkkal – véli Honti Szilárd vezetőedző. – Az elsődleges elvárás ebben a korban, hogy viszont lássam a pályán az edzésen gyakorolt elemeket. Az edzésmunka alapján nem lesz gond, hiszen megértik és megcsinálják a komplexebb feladatokat is, és nagyon motiváltak. Láthatóan nagyon várják a bizonyítási lehetőséget, ők is kíváncsiak, mit tudnak kihozni magukból. Jó lenne elérni a csoportelsőséget, hogy elkerüljük a Kecskemétet, majd a dobogót is megcélozni, de most az a lényeg, hogy meg tudják csinálni éles helyzetben is, amit gyakoroltunk – fogalmazott a tréner.

Dunszt Ferenc U13 Fiú OMB I. osztály, Budapest
11:15 Pénzügyőr SE "A"- Szegedi RSE
12:30 Szegedi RSE - Szolnoki Sportcentrum
Vezetőedző: Honti Szilárd
Másodedző: Varga Tamás

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

 

Kapcsolódó tartalmak

Megosztás:

Kiemelt tartalmak

Hír
2021. szeptember 27., hétfő
Hír
2021. szeptember 25., szombat
Hír
Hír
2021. szeptember 23., csütörtök
Hír
2021. szeptember 20., hétfő
Hír
2021. szeptember 16., csütörtök
Hír
2021. szeptember 13., hétfő
Hír
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6724 Szeged, Vértói út 7.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com