Jelszóigénylés

Az élet igazolta a nehéz döntést

Megosztás:
Megjelent: 2020. április 10., péntek
Mindkét leány mini csapatunk remekül menetelt eddig a korosztályos bajnokságban.

Cikksorozatot indítottunk csapatainkról, edzők és játékosok mondják el véleményüket a csonka idényről, vagy más esetben a szünetelő szezon eddigi részéről. Ennek oka, hogy a Magyar Röplabda Szövetség a teljes felnőtt és az U15-U17-U19-U21 korosztályú utánpótlás teremröplabda bajnokságokat befejezetté nyilvánította. Az U13-U11-U10 korosztályú utánpótlás bajnokságok alapszakaszait – ahol értelmezhető – lezárják, de az U13 Országos Mini Bajnokság döntő eseményeit, valamint az U13 Országos Mini Kupát, az U11 Országos Szupermini Kupát és az U10 Országos Manó Kupát legkésőbb 2020 szeptemberében megrendezik.A leány mini “Narancs” és “Fekete” csapattal folytatjuk a sort: Dávid Tibor vezetőedző, Váradi Zoltán másodedző, valamint két játékosunk, Gazdik Lilla (“Narancs”) és Horváth Dalma (“Fekete”) osztja meg gondolatait a csapatok teljesítményéről.

– A miniseket két csapatra bontottuk a szezon előtt. Nehéz döntés volt, de az élet igazolta – kezdte az értékelést Dávid Tibor. – Két egyforma erősségű keretet próbáltunk összeállítani, ami az eredmények alapján is sikerült, hiszen jelenleg egymást követik a 7. és a 8. helyen. Ebben a lépésben volt kockázat esetleges sérülések, betegségek és iskolai elfoglaltságok miatt, de a lányok várakozáson felül teljesítettek, az utóbbi években nem volt rá példa, hogy egy korosztályban két csapattal kerüljünk a legjobb nyolc közé. A bajnokság még nem zárult le, de a jelenlegi helyezések hat forduló után reálisnak mondhatók. Volt persze egy-egy hullámvölgy, de ez természetes, a legfontosabb célt pedig elértük, hiszen a csapat ketté bontásának oka az volt, hogy mindenki a lehető legtöbb tapasztalatot szerezze. 

A lányok nem csak helytálltak, de a legerősebb riválisokkal is felvették a versenyt, a bajnokesélyes Békéscsaba elleni derbikre különösen büszkék lehetünk. Köszönjük a szülők türelmét és támogatását, és külön szeretném megköszönni kollégám, Váradi Zoltán munkáját, aki sokat segített, nélküle nem lettünk volna ilyen eredményesek! – hangsúlyozta a tréner.

Az említett másodedzővel is beszéltünk a szünetelő idényről. Váradi Zoltán további gondolatokat fogalmazott meg a szezon előtti döntésről.

– Nagyon sok kifejezetten tehetséges lány van a mini keretünkben, így egymástól vettek volna el fontos játékperceket, ha mindenki egy csapatban játszott volna. Márpedig ebben az életkorban nem az eredményesség, hanem az alapok minél komolyabb ismerete és a rutinszerzés a legfontosabb – emelte ki a szakember. – Sőt, néhány gyerek később csatlakozott, és ők is jól játszanak, a csapat ketté bontásával pedig ők is többet fejlődtek. Mindkét együttes játéka szépen alakult, stabil érmes csapattá váltak, tornagyőzelmet is ünnepelhettünk. A tanítványok készen állnak a gyerek szezonra, és kiemelném, hogy úgy is megőrizték az egységüket, hogy két csapatban játszottak, azóta is remek közösséget alkotnak – dicsérte a gyerekeket Váradi Zoltán.


Jöjjön egy-egy játékos véleménye is a “Narancs” és “Fekete” keretből. Előbbi társaság tagja Gazdik Lilla, aki szerint jól alkalmazkodtak az új helyzethez.

– Merész lépésnek tűnt két csapatot indítani, de gyorsan összerázódtak a keretek, mert mindannyian nagy odafigyeléssel dolgoztunk. Az MTK csarnokában rendezett forduló különösen szép emlék, harmadikok lettünk és szuper meccseket játszottunk kemény ellenfelekkel. Fizikálisan biztosan erősödnünk kell még, hogy jobban bírjuk a végjátékokat. Nagyon várjuk, hogy újra játszhassunk! – mondta érdeklődésünkre Gazdik Lilla.


A “Fekete” csapatból Horváth Dalma hasonlóan lelkes nyilatkozatot adott.

– Nagyon élveztem a szezont, hiszen egyre több meccset nyertünk, egyre jobban összeszoktunk. Erősségünk a csapategység, nagyon szurkolunk egymásnak, akkor is biztatjuk egymást, ha valaki elront valamit. A lényeg, hogy ne szomorodjunk el a hibáknál, minél felszabadultabban játsszunk, ha újra pályára léphetünk! – véli Horváth Dalma.


Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Kapcsolódó tartalmak

Megosztás:

Kiemelt tartalmak

Hír
2022. június 20., hétfő
Hír
2022. június 17., péntek
Hír
2022. június 16., csütörtök
Képgaléria
Képgaléria
Hír
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6724 Szeged, Vértói út 7.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com