Jelszóigénylés

Okosan felmérték: van keresnivalójuk az idősebbek között

Megosztás:
Megjelent: 2020. március 31., kedd
Úgy belejöttek a fiatal lányok, hogy egy szettre voltak a legjobb 12-be kerüléstől.

A koronavírus-járvány miatt a Magyar Röplabda Szövetség felfüggesztette a korosztályos és felnőtt bajnokságokat, a pontvadászatok folytatása pedig kérdéses, de jó néhány hétig biztos nem történik változás, így az idények eddigi részét értékelni szeretnénk. Cikksorozatot indítottunk csapatainkról, edzők és játékosok mondják el véleményüket a szezonról.Leány serdülő 2-es együttesünkkel folytatjuk a sort, Strezeneczki Gyula vezetőedző és játékosunk, Sojnóczky Sára osztja meg gondolatait a Szegedi RSE-2 eddigi teljesítményéről.

– Tanítványaim 13-14 évesek, így a 16-17 esztendősök között a tapasztalatszerzés miatt indultunk – kezdte a beszélgetést a vezetőedző. – Az volt a fő kérdés, hogy miként alkalmazkodnak a lányok a helyzethez. Nos, az elején volt egy kis megilletődöttség, de ezen gyorsan úrrá lettek a gyerekek, és kihívásnak érezték a serdülő bajnokságot. Bizonyítani akartak, és mivel nagyon okosak a lányok, hamar felmérték, hogy van keresnivalójuk az idősebbek között, így nagyon jó meccseket játszottak. Annyira belerázódtak, hogy a végén mindössze egy szettel maradtak le a legjobb tizenkét csapat közé kerüléstől. Jövőre már hivatalosan is átlépnek ebbe a korosztályba, így nagyon hasznos tapasztalatot szereztek a 

lányok. A serdülő tornák előtt az edzéseken emeltünk a háló magasságán, lelkesen dolgoztak, folyamatosan látszott a fejlődés, egyre több taktikai elemet tudtak bevetni, és ha felforgatott felállásban kellett pályára lépni, akkor jól pótolták a sérülteket. Kollégáim nagyon jó alapot adtak nekik, de fejlődni továbbra is kell, nem csak technikai és taktikai értelemben, de egyre nagyobb hangsúlyt kell fektetni a fizikális képzésre. Persze ebben a szezonban is erősödtek, egyre jobban bírták az edzéseket, és partnerek is voltak a munkában. Külön tetszett, hogy a legkisebbeket is felkarolták a lányok, csapatként működtek, így csapatként is léptek előre – dicsérte tanítványait Strezeneczki Gyula.Játékosunk, Sojnóczky Sára is kiemelte, hogy a rutinszerzés volt a legfontosabb, és ő is hangsúlyozta: jól alkalmazkodtak.

– Értékes tapasztalatot szereztünk. Sajnos két játékosunk sérülése is nehezítette a dolgunkat, illetve a feladónknak az idősebbekhez kellett csatlakoznia, de hamar megszoktuk az új, váratlan helyzeteket. Nem kezdtünk jól, de a csoportmeccsek második fordulójában már idősebb és tapasztaltabb ellenfeleket is legyőztünk, a Kecskemét és a Vasas elleni sikerek sokat jelentettek nekünk. Többször előfordult, hogy az első szettre nem sikerült felpörögni, ebben biztosan javulnunk kell a későbbiekben, rögtön bele kell rázódnunk a meccsekbe, hogy még jobb eredményeket érjünk el – véli Sojnóczky Sára.


Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Kapcsolódó tartalmak

Megosztás:

Kiemelt tartalmak

Hír
Hír
2021. december 3., péntek
Hír
2021. december 2., csütörtök
Hír
2021. december 2., csütörtök
Képgaléria
Képgaléria
Hír
2021. november 29., hétfő
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6724 Szeged, Vértói út 7.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com