Jelszóigénylés

Okosan felmérték: van keresnivalójuk az idősebbek között

Megosztás:
Megjelent: 2020. március 31., kedd
Úgy belejöttek a fiatal lányok, hogy egy szettre voltak a legjobb 12-be kerüléstől.

A koronavírus-járvány miatt a Magyar Röplabda Szövetség felfüggesztette a korosztályos és felnőtt bajnokságokat, a pontvadászatok folytatása pedig kérdéses, de jó néhány hétig biztos nem történik változás, így az idények eddigi részét értékelni szeretnénk. Cikksorozatot indítottunk csapatainkról, edzők és játékosok mondják el véleményüket a szezonról.Leány serdülő 2-es együttesünkkel folytatjuk a sort, Strezeneczki Gyula vezetőedző és játékosunk, Sojnóczky Sára osztja meg gondolatait a Szegedi RSE-2 eddigi teljesítményéről.

– Tanítványaim 13-14 évesek, így a 16-17 esztendősök között a tapasztalatszerzés miatt indultunk – kezdte a beszélgetést a vezetőedző. – Az volt a fő kérdés, hogy miként alkalmazkodnak a lányok a helyzethez. Nos, az elején volt egy kis megilletődöttség, de ezen gyorsan úrrá lettek a gyerekek, és kihívásnak érezték a serdülő bajnokságot. Bizonyítani akartak, és mivel nagyon okosak a lányok, hamar felmérték, hogy van keresnivalójuk az idősebbek között, így nagyon jó meccseket játszottak. Annyira belerázódtak, hogy a végén mindössze egy szettel maradtak le a legjobb tizenkét csapat közé kerüléstől. Jövőre már hivatalosan is átlépnek ebbe a korosztályba, így nagyon hasznos tapasztalatot szereztek a 

lányok. A serdülő tornák előtt az edzéseken emeltünk a háló magasságán, lelkesen dolgoztak, folyamatosan látszott a fejlődés, egyre több taktikai elemet tudtak bevetni, és ha felforgatott felállásban kellett pályára lépni, akkor jól pótolták a sérülteket. Kollégáim nagyon jó alapot adtak nekik, de fejlődni továbbra is kell, nem csak technikai és taktikai értelemben, de egyre nagyobb hangsúlyt kell fektetni a fizikális képzésre. Persze ebben a szezonban is erősödtek, egyre jobban bírták az edzéseket, és partnerek is voltak a munkában. Külön tetszett, hogy a legkisebbeket is felkarolták a lányok, csapatként működtek, így csapatként is léptek előre – dicsérte tanítványait Strezeneczki Gyula.Játékosunk, Sojnóczky Sára is kiemelte, hogy a rutinszerzés volt a legfontosabb, és ő is hangsúlyozta: jól alkalmazkodtak.

– Értékes tapasztalatot szereztünk. Sajnos két játékosunk sérülése is nehezítette a dolgunkat, illetve a feladónknak az idősebbekhez kellett csatlakoznia, de hamar megszoktuk az új, váratlan helyzeteket. Nem kezdtünk jól, de a csoportmeccsek második fordulójában már idősebb és tapasztaltabb ellenfeleket is legyőztünk, a Kecskemét és a Vasas elleni sikerek sokat jelentettek nekünk. Többször előfordult, hogy az első szettre nem sikerült felpörögni, ebben biztosan javulnunk kell a későbbiekben, rögtön bele kell rázódnunk a meccsekbe, hogy még jobb eredményeket érjünk el – véli Sojnóczky Sára.


Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Kapcsolódó tartalmak

Megosztás:

Kiemelt tartalmak

Hír
2020. július 4., szombat
Képgaléria
2020. július 3., péntek
Hír
2020. június 30., kedd
Képgaléria
2020. június 28., vasárnap
Hír
2020. június 27., szombat
Hír
2020. június 25., csütörtök
Hír
2020. június 23., kedd
Hír
         
                      

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6724 Szeged, Vértói út 7.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com