Jelszóigénylés

Két tehetségünk is korosztályos válogatott

Megosztás:
Megjelent: 2020. január 7., kedd
Szatmári már a szűk keretben, Pintér helye is stabil a nemzeti csapatban.

Hiszünk benne, hogy a kemény munka mindig meghozza a gyümölcsét, az élet pedig igazolja is ezt. Erre bizonyíték, hogy lelkes és népes edzői csapatunknak is köszönhetően rendszeresen számolhatunk be korosztályos válogatott tagságokról. Most is így van, méghozzá két reménységünk esetében is: Szatmári Júlia már a szűk, Eb-selejtezős keretbe is meghívót kapott, és hosszútávon Pintér Barnabás is a kontinensviadalra hangol a nemzeti csapattal.

Hölgyeké az elsőbbség: Szatmári Júlia az U17-es válogatott szűkített, tizenkét fős keretébe is bekerült, így tehetségünkkel vág a csapat az Európa-bajnoki selejtezőnek. A kvalifikációt akár már ezen a héten is kiharcolhatják a lányok, hiszen ez lesz a horvátországi MEVZA torna győztesének jutalma.

– A csoportkörben Izrael, Szlovénia és Szlovákia lesz az ellenfelünk. Szeretnénk minél előbb végezni, de majd csak az első meccsek után lehet reális célkitűzést megfogalmazni, hiszen nem ismerjük annyira az ellenfeleket – árulta el Szatmári Júlia. – Nagyon örültem, hogy bekerültem a szűk keretbe, ugyanis az utóbbi alkalommal lemaradtam erről a lehetőségről. Tudtam, hogy nem szabad feladnom, küzdöttem tovább a célomért, és sikerült elérnem. Az álmom, hogy a következő években a szűk keret tagja maradjak, és mindent meg is teszek ezért, illetve most azért is, hogy kijussunk az Európa-bajnokságra. Tavaly sajnos nem sikerült a csapatnak eljutni a kontinensviadalra, reméljük most összejön – nyilatkozta a 15 éves center, aki két éve folyamatosan dolgozik a korosztályos nemzeti csapattal.

A leány serdülő 1-es csapatunkban szereplő Júlia természetesen az egyesületi célokra is koncentrál, Csányi Roland tanítványa pedig elárulta: az SZRSE-vel szeretne döntőbe jutni a korosztályos bajnokságban. Most viszont sok sikert kívánunk neki a válogatottnál, amellyel ma lezárja a karácsony óta tartó tatai edzőtábort, holnap pedig irány Horvátország!


Az U15-ös korosztályhoz tartozó Pintér Barnabás tavaly már stabil válogatottnak számított, a két ünnep között pedig az olaszországi Winter Cupon is a nemzeti csapat tagja volt.

– A válogatottja most még építkezik, jövőre szerepel majd a csapat Eb-selejtezőn – árulta el a 14 esztendős Pintér edzője, Csányi Dániel. – Minden megvan Barnabásban, hogy szép pályafutása legyen, hiszen feladó poszton magasnak számít, remek alkata van, jó a labdaérzéke. Tehetséges, és csak jó híreket kapunk róla a válogatott háza tájáról. Emlékszem, amikor mi voltunk utánpótlás-válogatott játékosok, nagyon szerettünk a nemzeti csapattal dolgozni. Örülök, hogy ezt Barnabás is átélheti, büszke lehet magára, és ez egyesületünknek is nagy dicsőség. Szombaton egyébként Dágra utazunk a korosztályos bajnokságban, ott nagyon jól jön majd, hogy ő játékban maradt a szünetben is –  jegyezte meg a tréner.


Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Kapcsolódó tartalmak

Megosztás:

Kiemelt tartalmak

Hír
2021. szeptember 27., hétfő
Hír
2021. szeptember 25., szombat
Hír
Hír
2021. szeptember 23., csütörtök
Hír
2021. szeptember 20., hétfő
Hír
2021. szeptember 16., csütörtök
Hír
2021. szeptember 13., hétfő
Hír
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6724 Szeged, Vértói út 7.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com