Jelszóigénylés

Két tehetségünk is korosztályos válogatott

Megosztás:
Megjelent: 2020. január 7., kedd
Szatmári már a szűk keretben, Pintér helye is stabil a nemzeti csapatban.

Hiszünk benne, hogy a kemény munka mindig meghozza a gyümölcsét, az élet pedig igazolja is ezt. Erre bizonyíték, hogy lelkes és népes edzői csapatunknak is köszönhetően rendszeresen számolhatunk be korosztályos válogatott tagságokról. Most is így van, méghozzá két reménységünk esetében is: Szatmári Júlia már a szűk, Eb-selejtezős keretbe is meghívót kapott, és hosszútávon Pintér Barnabás is a kontinensviadalra hangol a nemzeti csapattal.

Hölgyeké az elsőbbség: Szatmári Júlia az U17-es válogatott szűkített, tizenkét fős keretébe is bekerült, így tehetségünkkel vág a csapat az Európa-bajnoki selejtezőnek. A kvalifikációt akár már ezen a héten is kiharcolhatják a lányok, hiszen ez lesz a horvátországi MEVZA torna győztesének jutalma.

– A csoportkörben Izrael, Szlovénia és Szlovákia lesz az ellenfelünk. Szeretnénk minél előbb végezni, de majd csak az első meccsek után lehet reális célkitűzést megfogalmazni, hiszen nem ismerjük annyira az ellenfeleket – árulta el Szatmári Júlia. – Nagyon örültem, hogy bekerültem a szűk keretbe, ugyanis az utóbbi alkalommal lemaradtam erről a lehetőségről. Tudtam, hogy nem szabad feladnom, küzdöttem tovább a célomért, és sikerült elérnem. Az álmom, hogy a következő években a szűk keret tagja maradjak, és mindent meg is teszek ezért, illetve most azért is, hogy kijussunk az Európa-bajnokságra. Tavaly sajnos nem sikerült a csapatnak eljutni a kontinensviadalra, reméljük most összejön – nyilatkozta a 15 éves center, aki két éve folyamatosan dolgozik a korosztályos nemzeti csapattal.

A leány serdülő 1-es csapatunkban szereplő Júlia természetesen az egyesületi célokra is koncentrál, Csányi Roland tanítványa pedig elárulta: az SZRSE-vel szeretne döntőbe jutni a korosztályos bajnokságban. Most viszont sok sikert kívánunk neki a válogatottnál, amellyel ma lezárja a karácsony óta tartó tatai edzőtábort, holnap pedig irány Horvátország!


Az U15-ös korosztályhoz tartozó Pintér Barnabás tavaly már stabil válogatottnak számított, a két ünnep között pedig az olaszországi Winter Cupon is a nemzeti csapat tagja volt.

– A válogatottja most még építkezik, jövőre szerepel majd a csapat Eb-selejtezőn – árulta el a 14 esztendős Pintér edzője, Csányi Dániel. – Minden megvan Barnabásban, hogy szép pályafutása legyen, hiszen feladó poszton magasnak számít, remek alkata van, jó a labdaérzéke. Tehetséges, és csak jó híreket kapunk róla a válogatott háza tájáról. Emlékszem, amikor mi voltunk utánpótlás-válogatott játékosok, nagyon szerettünk a nemzeti csapattal dolgozni. Örülök, hogy ezt Barnabás is átélheti, büszke lehet magára, és ez egyesületünknek is nagy dicsőség. Szombaton egyébként Dágra utazunk a korosztályos bajnokságban, ott nagyon jól jön majd, hogy ő játékban maradt a szünetben is –  jegyezte meg a tréner.


Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Kapcsolódó tartalmak

Megosztás:
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6724 Szeged, Vértói út 7.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com