Jelszóigénylés

Berkes Zoltán az SZRSE edzője lett

Megosztás:
Megjelent: 2021. szeptember 8., szerda
Az egykori válogatott röplabdázó leány gyerek csapatunkkal dolgozik.

Nem Milodanovics Andrea az egyetlen új edző a Szegedi Röplabda Sportegyesület szakmai stábjában, ugyanis a leány gyerek fekete csapatnál is új tréner irányítja a munkát: az egykori 13-szoros válogatott röplabdázó, Berkes Zoltán csatlakozott az SZRSE-családhoz. A Medikémia, az SZTE EHÖK SE és a Szegedi SZC Csonka János Technikum révén már eddig is komoly szerepe volt a város röplabdás történetében. Többször felmerült már, hogy az SZRSE-hez is csatlakozik, és most eljött a pillanat.Berkes Zoltán 1996-tól 2001-ig a Medikémia röplabdázója volt, a legendás csapattal kupagyőzelmet ünnepelt. A szegedi klubtól vonult vissza a játéktól, komolyabb sérülések miatt. A civil élet kacskaringós úttal kezdődött, hiszen volt személyi edző, műszakvezető vidámparkban és autószervízben, majd szülővárosában, Kazincbarcikán is dolgozott a BorsodChemnél. Itt talált új hivatásra, amikor egy helyi középiskola testnevelő tanárnak hívta, közgazdász végzettsége révén pedig gazdasági ismereteket is tanított a diákoknak.  

– Az iskolában visszatért az életembe a röplabda – kezdte a beszélgetést Berkes Zoltán. – Többször is a diákolimpia országos döntőjéjébe jutottunk az iskolai csapattal, ezt egyébként még a radnótisokkal korábban Szegeden is elértem. A kilencvenes évek közepén még a helyi tűzoltók felkészítésével kezdődött az edzősködés, de az iskolai munkával lett igazán komoly a dolog. Elvégeztem egy főiskolai sportedzői képesítést Szegeden, amit tíz éven át kamatoztattam Kazincbarcikán – mesélt a szakmai kezdetekről.

Berkes Zoltán felesége szegedi, így került vissza családjával a napfény városába, így már tíz éve a Szegedi SZC Csonka János Technikumban tanít. Természetesen ott is röplabda csapatot indított – vezetésével a strandröplabdázók meg is nyerték a diákolimpiát –, ahogy később az SZTE EHÖK SE-ben is. Az egyetemi női együttese kapcsán már volt együttműködése az SZRSE-vel.

Berkes Zoltán lányai is a röplabdát választották.

– A női NB II-ben három szezont játszottunk, olyan ismerős nevekkel, mint Fürdök Nóra és a csapatkapitány, Csányiné Molcsányi Petra. Akkor már Dávid Tiborékkal rendszeres téma volt, hogy csatlakozhatnék az SZRSE-hez, de az egyre szaporodó iskolai és vállalkozói feladatok miatt erre nem volt már kapacitás. Most viszont úgy alakultak a körülmények, hogy belefért az időmbe a feladat – nyilatkozta Berkes Zoltán, akinek mindkét lánya, Lilla és Enikő is volt az SZRSE játékosa, utóbbi pedig most újrakezdené a sportágat. 

Egyesületünk leány gyerek fekete csapatát irányítja tehát, több újrakezdővel is dolgozik azon, hogy minél ügyesebb gyerekeket adjon át Strezeneczki Gyulának.

– A technikai és taktikai felzárkóztatás a fő feladatom, a legügyesebb lányokkal külön is foglalkozom. Élvezem a munkát, és a közeg is nagyon tetszik. Persze nem nagyon kellett bemutatni senkinek, Varga Tamás klubelnök még csapattársam is volt. Visszatérve az új kihívásra: az a fontos, hogy a gyerekek formálódjanak, és közben élvezzék a röplabdát – foglalta össze első céljait Berkes Zoltán.

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Kapcsolódó tartalmak

Megosztás:

Kiemelt tartalmak

Hír
2022. június 20., hétfő
Hír
2022. június 17., péntek
Hír
2022. június 16., csütörtök
Képgaléria
Képgaléria
Hír
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6724 Szeged, Vértói út 7.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com