Jelszóigénylés

Revansot vettek az U15-ös fiúk, a lányok extra győzelemmel javítottak

Megosztás:
Megjelent: 2024. április 9., kedd
A veretlen listavezető ellen javítottak a vesztes meccs után az U15-ös narancs lányok

Fél lábbal a döntőbe kerülhetett volna a Szegedi RSE Narancs leány U15-ös csapata, ám egy nyerhető meccset vesztettek, így két hét múlva esedékes fordulón újra klasszis teljesítményre lesz szükségük. Ami bőven benne is van a csapatban, hiszen a vereségből felállva extázisban játszottak a listavezető ellen, és parádés győzelmet arattak a Vasas ellen. Az U15-ös fiúk revansot vettek a Kaposváron a korábban elszenvedett 3:2-es vereségért, majd egy könnyed győzelmet arattak a Szolnok ellen.

Akár kettős győzelemmel is hazatérhetett volna a Szegedi RSE Narancs leány U15-ös csapata, de a Jászberény elleni találkozó hullámzó teljesítménye miatt 1 győzelem és 1 vereség lett a mérleg. A lányok megint sokszor vezettek, domináltak, de sajnos a forma nem tartott ki az egész meccsen, amit a jászságiak rendre ki is használtak. A csapat viszont felállt, de még hogy?! Az addig veretlen, listavezető Vasast nagyon koncentrált, nagyon összeszedett játékkal lepték meg, aminek csodás győzelem lett az eredménye. 

Dávid Tibor: - A Jászberény elleni első mérkőzés elején ismét gyengén kezdtünk. Nyitásfogadás hibák mellett sajnos támadásban sem találtuk a megoldást. Komoly hátrányok után 20:20-nál sikerült lépést tartani az ellenféllel, de a szettet így is ők nyerték. A második és a harmadik szettben végig mi irányítottunk, végig előnyben játszottunk, magabiztosan nyertük meg ezeket. A negyedik játszmában szinte fej-fej mellett haladtak a csapatok, de a hajrára kétpontos hátrányban érkeztünk meg. Itt a nyitásfogadásunk szétesett és nem tudtunk támadni, nem tudtuk megállítani a jászberényi Kocsi Janka nyitásait. A döntő játszmában rosszul indultunk és kapaszkodni kellett az eredmény után, amit sikerült is megoldanunk, amit a saját hibáinknak köszönhetünk, így végül a Jászberény hagyhatta el a parkettát győztesen.
A Vasas elleni mérkőzés előtt két dologra gondolhattunk. A Jászberény elleni vereség után egy jobb csapat ellen nem hisszük el, hogy nyerhetünk, vagy extra motivációval lépünk pályára, hogy legyőzzük a listavezetőt kijavítjuk a hibánkat és versenyben maradunk a 2. helyért.
A lányoktól természetesen az utóbbit kértem és bíztam benne, hogy lelkesen, bátran játszunk majd.
A mérkőzés elején már a megszokott módon, megint beragadtunk, de a szett közepére sikerült utolérni a vendégeket. Itt sikerült fordítani és nem engedtük ki a kezünkből a játszmagyőzelmet. A második szett pont fordítva indult, és szerencsére a piros-kékek nem tudták megállítani Gigacz Rékáék lendületét. Nagyon taktikusan, határozottan nyitottunk, ami elbizonytalanította az ellenfelet. Gigacz Réka hatos helyen való okos támadásai és a támadások elosztása is jól sikerült és ezek együtt sokat segítettek az eredmény megtartásában.
A harmadik szettben talán kicsit elhittük, hogy ez meglesz, de benne lehetett a fáradtság is, hiszen az első kettő játszmában extra koncentráció jellemezte a csapatot. A mérkőzés ezen szakaszán nem tudtunk váltani, ezért az irányító és az egyik 4-es ütő játékost pihentettük a szett végén. A negyedik játszmában a lányok újra lelkesen, nagyon nagy küzdelemmel álltak bele a folytatásba, ami a Vasas játékosait elbizonytalanította. Nagyon koncentráltak a lányok a játék összes elemében, így végül 25:12-es sikerrel zárták a szettet.
Nagyon sajnálom, hogy a Jászberény ellen nem sikerült 2:1 után megnyerni a mérkőzést, mert akkor elmondhattuk volna, hogy fél lábbal bent vagyunk a döntőben, így viszont kettő hét múlva éles mérkőzéseket játsszunk. Természetesen minden hátralévő mérkőzésen jó játékra lesz szükségünk, mert nincs könnyű mérkőzés. Gratulálok a lányoknak az extra győzelemhez.


dr. Kotsis Attiláné Leány U15 OB, II. osztály, Kelet középszakasz, Szeged
Szegedi RSE Narancs – Jászsági Röplabda Akadémia Kék 2:3 (21-25, 25-16, 25-10, 18-25, 12-15)
Vasas Sc U15 Kék – Szegedi RSE Narancs 1:3 (22-25, 21-25, 25-15, 12-25)

Szegedi RSE Narancs: Eszik Janka, Fritz Eszter, Zsurka-Abonyi Sarolta, Gigacz Réka, Jámbor Enikő, Palencsár Miléna, Wodala Ágnes, Herédi-Szabó Nóra, Kőmíves Eszter Anna, Czakó Szofi, Papdi Boglárka, Kuncze Emma. Vezetőedző: Dávid Tibor.

Kaposváron várt két nehéz meccs a Szegedi RSE fiú U15-ös csapatára. Nem titkolt cél volt revansot venni a házigazdákon, akikkel szemben a középszakaszban kemény ötszettes meccsben maradtak alul a fiúk. A terv pedig pontos játékkal össze is jött. A Kaposvár csapata ellen egy sajnálatos sérülés után újult erővel tudtunk küzdeni és megnyerni a mérkőzést, a Szolnok csapata ellen pedig a felforgatott felállások ellenére is magabiztosan játszott mindenki.

Strezeneczki Gyula: A Kaposvár csapatával kezdtünk, akikkel a középszakaszban már találkoztunk és akkor egy ötszettes csatában maradtunk alul, így volt okunk arra, hogy revansot vegyünk. Fegyelmezett játékkal, a taktikai utasításokat betartva játszottunk, végig vezetve mi diktáltuk az iramot, ellenfelünk nem talált fogást rajtunk, 25:20 arányban nyertük a nyitó szettet. A második szettben sem változott a játék képe, lelkesen játszottunk és újra 25:20 volt nekünk. A harmadik játszma is hasonlóan alakult, azonban 21:20-nál egy sajnálatos sérülés miatt változtatni kellett a csapaton. A sérülés "megfogott" bennünket, a Kaposvár kiegyenlített és átvette a vezetést. Két szettlabdát még sikerült hárítanunk, a harmadikat már nem, 27:25-re nyertek és ezzel 2:1-re alakult az eredmény.
Sokat elmond a csapat tartásáról az, ami a negyedik szettben történt! A Kaposvárnak esélyt sem adva, végig magabiztosan röplabdázva 25:18-ra nyertük a szettet és így a mérkőzést!
A Szolnok elleni mérkőzésen minden szettben más-más felállásban játszottunk. Mindenki játéklehetőséghez jutott, amivel élt is, és magabiztos játékkal, nagy fölényben nyertük meg a mérkőzést.
Két mérkőzést nyertünk, ezzel és a mutatott teljesítménnyel is elégedett vagyok!


Tatár Mihály Fiú U15 OB, I. osztály középszakasz, Kaposvár
Kaposvár "A" Szegedi RSE 1:3 (20-25, 20-25, 27-25, 18-25)
Szegedi RSE – Szolnoki SPC 3:0 (26-13, 25-13, 25-19)

Szegedi RSE: Szőke Bence, Senkó Levente, Dávid Nataniel Mór, Draskóczy Ede István, Bálint György, Révész Boldizsár, Varga Benjamin, Menyhárt Nimród, Tari Bence, Gyémánt Boldizsár, Meskula Máté, Papes Bence Bendegúz. Vezetőedző: Strezeneczki Gyula.

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Kapcsolódó tartalmak

Megosztás:

Kiemelt tartalmak

Képgaléria
Hír
Képgaléria
Képgaléria
Képgaléria
 
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6723 Szeged, Hüvelyk utca 7/C III/10.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com