Jelszóigénylés

Imponáló magabiztossággal meneteltek

Megosztás:
Megjelent: 2020. április 6., hétfő
Döntőt akart játszani a leány gyerek 1-es csapatunk.

A koronavírus-járvány miatt a Magyar Röplabda Szövetség felfüggesztette a korosztályos és felnőtt bajnokságokat, a pontvadászatok folytatása pedig kérdéses, de jó néhány hétig biztos nem történik változás, így az idények eddigi részét értékelni szeretnénk. Cikksorozatot indítottunk csapatainkról, edzők és játékosok mondják el véleményüket a szezonról.

Leány gyerek 1-es együttesünkkel folytatjuk a sort, Strezeneczki Gyula vezetőedző és játékosunk, Kiss Nóra osztja meg gondolatait a Szegedi RSE-1 eddigi teljesítményéről.

– Ebben a korosztályban is két éves ciklusokban kell gondolkodni, nekünk ez a második évünk együtt. Az első az ismerkedés idénye volt, az elképzeléseimre pedig vevő volt a társaság, így a vártnál is jobban belejöttek a közös munkába. Persze ehhez az is kellett, hogy korábbi edzőiktól rendkívül jó alapokat kaptak – kezdte a beszélgetést a vezetőedző. – A második szezonban már illik learatni a munka gyümölcsét, ami úgy tűnt, nálunk biztosan menni fog. A taktikai fejlődés mellett mindenképp kiemelném, hogy egyre jobban csapatként küzdöttek a lányok, leküzdve minden olyan akadályt, amely betegség vagy sérülés miatt jött közbe. 

A 19 mérkőzéses alapszakaszban 14 győzelmet szereztünk, ez pedig nagy szó. Látszott a lányokon, hogy élvezik a játékot, a kiesők helyettesítését is nagyon okosan oldották meg, imponáló magabiztossággal meneteltek. Egymásért hajtottak, mindent beleadva. Ha folytatódik a szezon, jó eséllyel pályázunk a hatos döntőbe jutásért, amit szeretnénk is elérni – nyilatkozta Strezeneczki Gyula.A csapat játékosa, Kiss Nóra szerint is büszkék lehetnek erre a bajnoki idényre, hiszen keményen megdolgoztak a győzelmekért.

– Nem csak a mérkőzéseken, az edzéseken is azt tapasztaltam, hogy mindenki motiváltan játszik, mindenki arra vágyik, hogy egyre jobb játékos legyen. Közel vagyunk a döntőbe kerüléshez, így jó lenne elérni ezt a célt. Sokat elárul a csapatunkról a Vasas elleni bravúros sikerünk, amikor több játékosunk is hiányzott a keretből, de két évvel fiatalabbakkal kiegészülve is ki tudtuk harcolni a győzelmet egy remek riválissal szemben. Már öt-hat éve együtt játszunk, ismerjük egymás gondolatait is, így az összeszokottság nagy erősségünk, mentálisan viszont még fejlődnünk kell. Egész jól bírjuk, hogy otthon kell lennünk, minden nap beszélünk a lányokkal, de így is hiányzik már a társaság, jó lenne újra együtt játszani! – 

jegyezte meg Kiss Nóra.

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Kapcsolódó tartalmak

Megosztás:
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6724 Szeged, Vértói út 7.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com