Jelszóigénylés

Imponáló magabiztossággal meneteltek

Megosztás:
Megjelent: 2020. április 6., hétfő
Döntőt akart játszani a leány gyerek 1-es csapatunk.

A koronavírus-járvány miatt a Magyar Röplabda Szövetség felfüggesztette a korosztályos és felnőtt bajnokságokat, a pontvadászatok folytatása pedig kérdéses, de jó néhány hétig biztos nem történik változás, így az idények eddigi részét értékelni szeretnénk. Cikksorozatot indítottunk csapatainkról, edzők és játékosok mondják el véleményüket a szezonról.

Leány gyerek 1-es együttesünkkel folytatjuk a sort, Strezeneczki Gyula vezetőedző és játékosunk, Kiss Nóra osztja meg gondolatait a Szegedi RSE-1 eddigi teljesítményéről.

– Ebben a korosztályban is két éves ciklusokban kell gondolkodni, nekünk ez a második évünk együtt. Az első az ismerkedés idénye volt, az elképzeléseimre pedig vevő volt a társaság, így a vártnál is jobban belejöttek a közös munkába. Persze ehhez az is kellett, hogy korábbi edzőiktól rendkívül jó alapokat kaptak – kezdte a beszélgetést a vezetőedző. – A második szezonban már illik learatni a munka gyümölcsét, ami úgy tűnt, nálunk biztosan menni fog. A taktikai fejlődés mellett mindenképp kiemelném, hogy egyre jobban csapatként küzdöttek a lányok, leküzdve minden olyan akadályt, amely betegség vagy sérülés miatt jött közbe. 

A 19 mérkőzéses alapszakaszban 14 győzelmet szereztünk, ez pedig nagy szó. Látszott a lányokon, hogy élvezik a játékot, a kiesők helyettesítését is nagyon okosan oldották meg, imponáló magabiztossággal meneteltek. Egymásért hajtottak, mindent beleadva. Ha folytatódik a szezon, jó eséllyel pályázunk a hatos döntőbe jutásért, amit szeretnénk is elérni – nyilatkozta Strezeneczki Gyula.A csapat játékosa, Kiss Nóra szerint is büszkék lehetnek erre a bajnoki idényre, hiszen keményen megdolgoztak a győzelmekért.

– Nem csak a mérkőzéseken, az edzéseken is azt tapasztaltam, hogy mindenki motiváltan játszik, mindenki arra vágyik, hogy egyre jobb játékos legyen. Közel vagyunk a döntőbe kerüléshez, így jó lenne elérni ezt a célt. Sokat elárul a csapatunkról a Vasas elleni bravúros sikerünk, amikor több játékosunk is hiányzott a keretből, de két évvel fiatalabbakkal kiegészülve is ki tudtuk harcolni a győzelmet egy remek riválissal szemben. Már öt-hat éve együtt játszunk, ismerjük egymás gondolatait is, így az összeszokottság nagy erősségünk, mentálisan viszont még fejlődnünk kell. Egész jól bírjuk, hogy otthon kell lennünk, minden nap beszélünk a lányokkal, de így is hiányzik már a társaság, jó lenne újra együtt játszani! – 

jegyezte meg Kiss Nóra.

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Kapcsolódó tartalmak

Megosztás:

Kiemelt tartalmak

Hír
2020. július 4., szombat
Képgaléria
2020. július 3., péntek
Hír
2020. június 30., kedd
Képgaléria
2020. június 28., vasárnap
Hír
2020. június 27., szombat
Hír
2020. június 25., csütörtök
Hír
2020. június 23., kedd
Hír
         
                      

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6724 Szeged, Vértói út 7.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com