Jelszóigénylés

Nem szabad elkeseredni!

Megosztás:
Megjelent: 2021. január 28., csütörtök
Mindkét meccset a házigazda nyerte, de hétvégén hasznosíthatók a békéscsabai tapasztalatok.

Sosem volt még ilyen, de a járványhelyzet felülírja a szokásokat: ma hétközi meccseket vívtak korosztályos játékosaink, leány gyerek narancs és leány serdülő együttesünk is a Békéscsaba vendége volt. A suli utáni derbiken nem született SZRSE-siker, de mivel mindkét csapat játszik hétvégén is, gyorsan eljön a nap, amikor hasznosíthatók a favorit ellen szerzett tapasztalatok.

A hatos döntő egyik várományosa volt a gyerek csapat ellenfele, többek között ezért is hangsúlyoztuk a mester, hogy ez egy jó edzéslehetőség versenykörülmények között. Nem sikerült szettet rabolniuk a szegedi lányoknak, de a pontok száma csalóka lehet.

– Az eredmény nem mutatja, hogy időnként ígéretesen játszottunk – kezdte értékelését Strezeneczki Gyula vezetőedző. – Jobb a BRSE, de nem annyival, amit az eredmény mutat. Meg voltak illetődve a tanítványaim, fejben még kicsit talán az iskolában voltak, de az ilyen tapasztalatból sokat lehet tanulni, meg kell szokni az ilyen helyzeteket, egy sportolónak mindenféle időpontban készen kell állnia. A csarnok adottságai kicsit zavarták a lányokat, nem látták annyira jól a labdát, mint megszokták, de itt a másik tanulság, hiszen a gyors alkalmazkodás is fontos. Mindhárom szettben volt egy-egy szakasz, amikor szervákkal megszórtak minket, kicsit ráérős mozgással akartuk megjátszani a labdákat, nem tudtunk időben reagálni egyes játékhelyzetekre. Mondtam a lányoknak is, hogy nem vagyok elkeseredve, ez egy jó edzéslehetőség volt, és látszik, hogy miben kell javulni. Pénteken ezért lesz gyakorlás is, de főként fejben kell rendbe tenni a dolgokat, hiszen ennél bátrabban is tudunk játszani. Hétvégén tehát adott a feladat: azt kell megmutatni, hogy mit tudunk valójában! – hangsúlyozta a tréner.


dr. Kotsis Attiláné U15 OGYB I. osztály, Békéscsaba
LINAMAR-BRSE-Fehér – Szegedi RSE Narancs 3:0 (25:12)(25:6)(25:10)
Szegedi RSE Narancs: Gigacz Maja, Magos-Dóra Villő, Mészáros Petra, Deák Angelina, Herceg Viktória, Nagy-Hegyesi Luca, Eszik Sára, Hartai-Rácz Gaia, Szentkereszty Stefánia
Vezetőedző: Strezeneczki Gyula

Nem sokkal később serdülő csapatunk is pályára lépett, sajnos az idősebbek BRSE-SZRSE csatájából is a hazaiak kerültek ki győztesen. Szettet sem tudtunk nyerni, összesen 43 ponttal nem lehetett megnehezíteni a vendéglátók dolgát. Az ilyen csalódások is benne vannak a sportban, ezekből felállva erősebbek lehetünk.

– Minél gyorsabban felejtsük el ezt a meccset, és koncentráljuk a vasárnapi tornára. Magunkhoz képest alulteljesítettünk – szólt a tömör mestermérleg Csányi Rolandtól.


Szalayné Sebők Éva U17 OSB I. osztály, Békéscsaba
LINAMAR-BRSE Fehér – Szegedi RSE Narancs 3:0 (25:14)(25:15)(25:14)
Szegedi RSE Narancs: Kiss Anna, Bálint Viktória, Simon Lili, Szalay Kata, Szatmári Júlia, Kiss Nóra, Nagy-Hegyesi Réka, Nyers Noémi, Kiss Boglárka (libero), Nagy Léna (libero)
Vezetőedző: Csányi Roland

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Kapcsolódó tartalmak

Megosztás:
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6724 Szeged, Vértói út 7.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com