Jelszóigénylés

A legkisebbek is kihozták maximumot a bajnoki szünetből

Megosztás:
Megjelent: 2021. január 19., kedd
Mini és szupermini játékosaink egyéni fejlesztése került középpontba a járvány miatt.

Cikksorozatunkban korosztályonként mutatjuk be, hogy utánpótlás csapataink hogyan birkóznak meg a koronavírus-járvány második hulláma okozta nehézségekkel. Számukra ugyanis leállították a bajnokságot – az előttünk álló hétvégén viszont újraindulnak a küzdelmek –, így az edzőkre komoly feladat hárult, például a motiváció fenntartásában. Az ötödik – és egyben utolsó – részben a mini és szupermini együtteseinkkel foglalkozunk.

Minden korosztályos csapatunk próbálta kihozni a legtöbbet a mérkőzések nélküli időszakból, ez pedig a leány mini narancs társaságnak kifejezetten jól sikerült. Szinte teljes értékű volt a felkészülés, mindenki rendszeresen járt edzésre. Ez a csapat olykor heti négyszer is meg tudta oldani a tréninget – hétfőnként már erőnléti edzőnkkel, Halász Nikolettával dolgoznak a gyerekek –, így hiányosságot tényleg csak egy fejlemény okozott: sajnos nem volt tétmeccs.

– Izgatottak vagyunk a bajnokság folytatása miatt, hiszen csak akkor tudnánk előrelépni, ha lennének mérkőzések is – kezdte a beszélgetést Váradi Zoltán vezetőedző. – Sokszor beszélünk a lányokkal arról, hogy milyen jó lesz újra pályára lépni, elemezzük a meccseken lehetséges szituációkat, ebből is látszik, hogy a lelkesedés nem csökkent. Pamuk-Huszta Blanka és a gyerekek segítsége, illetve remek hozzáállása is kellett ahhoz, hogy kihozzuk a maximumot ebből a furcsa időszakból. Persze egyetlen szezont sem tudunk a mostanihoz hasonlítani, hiszen ilyenkor már 40-50 meccsen is túl vagyunk minden idényben, most viszont egyetlen tornánk volt, összesen három találkozóval. A nagyobb motivációt tehát már inkább a következő, reméljük teljes szezon jelenti, abban az idényben szerintem nagy reményekkel játszhatunk majd az U13-as bajnokságban. Most keményen dolgozunk, hogy minél több tudást szerezzünk, és ebben a munkában Blanka mellett Dávid Tibor segítségét szeretném még külön megköszönni, aki rengeteget segített a kiváló edzésfeltételek megteremtésében – hangsúlyozta a tréner.

Leány mini fekete és leány szupermini együttesünk természetesen együtt dolgozott a második hullám ideje alatt is. Magos-Dóra Annamária és Váradi-Tóth Gerda tanítványai a Squash Klubban készültek, ahol ugyan sokszor érthető okból megcsappant a létszám, de a lelkesedést semmi sem törte meg.

– Nálunk sokan voltak kontaktszemélyek, betegségek és sérülések miatt is estek ki játékosok, illetve a szülők is óvatosan engedték a gyerekeket edzésekre, amit teljesen megértünk – mondta Magos-Dóra Annamária. – A felsorolt okokból mindig cserélődtek a játékosok, de a nyolc-tíz fős létszám állandó volt, ráadásul akadt olyan ifjú röplabdázó, aki minden edzésen részt vett. Ez az időszak és helyzet sok lehetőséget adott a személyre szabott munkának, az egyéni képességfejlesztésnek, végig jól haladt ez a projekt, amelyből profitálhatunk is. Sajnos még nem volt mérkőzésünk ebben a szezonban, ez rossz hír, ennek ellenére a hangulattal sosem volt gond, humort és közvetlenséget lehetett az edzésekbe csempészni, játékos feladatok is segítettek a motiváció fenntartásában. Annak is nagyon örülök, hogy januárban már kezd visszaállni a régi létszám az edzéseken. Hálás vagyok Bátor Csenge segítségéért, akinek előkészítő csoportja nem tudott edzeni, így csatlakozott hozzánk, és törzsizom-fejlesztő gyakorlatokkal, illetve vetélkedőkkel is fűszerezte a közös munkát. Váradi-Tóth Gerda rengeteget segített az egyéni képességfejlesztések során, neki is hálával tartozom. Természetes volt, hogy az idősebb korosztályok nagyobb pályákon edzenek, de hiányzott nekünk, hogy a gyerekek lássák a példaképeket, a nagyokat, hiszen ez is lelkesíti őket. Reméljük, mihamarabb visszatér minden a régi kerékvágásba! – jegyezte meg a szakember.

A fiú mini és szupermini csapat létszáma ugyan a legnehezebb időszakban harmadára is csökkent, de a lelkesedéssel így sem akadt gond. Honti Szilárd vezetőedző elmondása szerint a Squash Klubban végzett munka során egyénileg sokat tudtak fejlődni a gyerekek.

– Olyannyira jól sikerült ez az időszak, hogy Verebes Máté és Simon Benedek is megérdemelte, hogy a gyerek korosztályban is szerepet kapjon – büszkélkedett Honti Szilárd. – Kötetlen, családias légkör jellemezte a tréninget, és bár sokat dolgoztunk, de fontos volt, hogy a srácok jól érezzék magukat, hiszen ebben a szezonban még nem volt alkalmuk mérkőzésen bizonyítani. Szerencsére kitartóak voltak a gyerekek, de már nagyon várjuk, hogy mérkőzésük legyen. Tervezünk egyébként egy házibajnokságot is, illetve lesz egy kvíz játékunk is a sportágról, ezzel is fenntartva a motivációt és a fejlődési lehetőséget. Januárban nálunk is növekedni kezdett a létszám, most már csapatjátékra is stabilan van lehetőségünk, szép lassan kezd visszatérni a régi menetrend – nyilatkozta az NB I-es csapatunkat is erősítő tréner.

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Kapcsolódó tartalmak

Megosztás:

Kiemelt tartalmak

Hír
2022. június 20., hétfő
Hír
2022. június 17., péntek
Hír
2022. június 16., csütörtök
Képgaléria
Képgaléria
Hír
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6724 Szeged, Vértói út 7.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com