Jelszóigénylés

A legkisebbek is kihozták maximumot a bajnoki szünetből

Megosztás:
Megjelent: 2021. január 19., kedd
Mini és szupermini játékosaink egyéni fejlesztése került középpontba a járvány miatt.

Cikksorozatunkban korosztályonként mutatjuk be, hogy utánpótlás csapataink hogyan birkóznak meg a koronavírus-járvány második hulláma okozta nehézségekkel. Számukra ugyanis leállították a bajnokságot – az előttünk álló hétvégén viszont újraindulnak a küzdelmek –, így az edzőkre komoly feladat hárult, például a motiváció fenntartásában. Az ötödik – és egyben utolsó – részben a mini és szupermini együtteseinkkel foglalkozunk.

Minden korosztályos csapatunk próbálta kihozni a legtöbbet a mérkőzések nélküli időszakból, ez pedig a leány mini narancs társaságnak kifejezetten jól sikerült. Szinte teljes értékű volt a felkészülés, mindenki rendszeresen járt edzésre. Ez a csapat olykor heti négyszer is meg tudta oldani a tréninget – hétfőnként már erőnléti edzőnkkel, Halász Nikolettával dolgoznak a gyerekek –, így hiányosságot tényleg csak egy fejlemény okozott: sajnos nem volt tétmeccs.

– Izgatottak vagyunk a bajnokság folytatása miatt, hiszen csak akkor tudnánk előrelépni, ha lennének mérkőzések is – kezdte a beszélgetést Váradi Zoltán vezetőedző. – Sokszor beszélünk a lányokkal arról, hogy milyen jó lesz újra pályára lépni, elemezzük a meccseken lehetséges szituációkat, ebből is látszik, hogy a lelkesedés nem csökkent. Pamuk-Huszta Blanka és a gyerekek segítsége, illetve remek hozzáállása is kellett ahhoz, hogy kihozzuk a maximumot ebből a furcsa időszakból. Persze egyetlen szezont sem tudunk a mostanihoz hasonlítani, hiszen ilyenkor már 40-50 meccsen is túl vagyunk minden idényben, most viszont egyetlen tornánk volt, összesen három találkozóval. A nagyobb motivációt tehát már inkább a következő, reméljük teljes szezon jelenti, abban az idényben szerintem nagy reményekkel játszhatunk majd az U13-as bajnokságban. Most keményen dolgozunk, hogy minél több tudást szerezzünk, és ebben a munkában Blanka mellett Dávid Tibor segítségét szeretném még külön megköszönni, aki rengeteget segített a kiváló edzésfeltételek megteremtésében – hangsúlyozta a tréner.

Leány mini fekete és leány szupermini együttesünk természetesen együtt dolgozott a második hullám ideje alatt is. Magos-Dóra Annamária és Váradi-Tóth Gerda tanítványai a Squash Klubban készültek, ahol ugyan sokszor érthető okból megcsappant a létszám, de a lelkesedést semmi sem törte meg.

– Nálunk sokan voltak kontaktszemélyek, betegségek és sérülések miatt is estek ki játékosok, illetve a szülők is óvatosan engedték a gyerekeket edzésekre, amit teljesen megértünk – mondta Magos-Dóra Annamária. – A felsorolt okokból mindig cserélődtek a játékosok, de a nyolc-tíz fős létszám állandó volt, ráadásul akadt olyan ifjú röplabdázó, aki minden edzésen részt vett. Ez az időszak és helyzet sok lehetőséget adott a személyre szabott munkának, az egyéni képességfejlesztésnek, végig jól haladt ez a projekt, amelyből profitálhatunk is. Sajnos még nem volt mérkőzésünk ebben a szezonban, ez rossz hír, ennek ellenére a hangulattal sosem volt gond, humort és közvetlenséget lehetett az edzésekbe csempészni, játékos feladatok is segítettek a motiváció fenntartásában. Annak is nagyon örülök, hogy januárban már kezd visszaállni a régi létszám az edzéseken. Hálás vagyok Bátor Csenge segítségéért, akinek előkészítő csoportja nem tudott edzeni, így csatlakozott hozzánk, és törzsizom-fejlesztő gyakorlatokkal, illetve vetélkedőkkel is fűszerezte a közös munkát. Váradi-Tóth Gerda rengeteget segített az egyéni képességfejlesztések során, neki is hálával tartozom. Természetes volt, hogy az idősebb korosztályok nagyobb pályákon edzenek, de hiányzott nekünk, hogy a gyerekek lássák a példaképeket, a nagyokat, hiszen ez is lelkesíti őket. Reméljük, mihamarabb visszatér minden a régi kerékvágásba! – jegyezte meg a szakember.

A fiú mini és szupermini csapat létszáma ugyan a legnehezebb időszakban harmadára is csökkent, de a lelkesedéssel így sem akadt gond. Honti Szilárd vezetőedző elmondása szerint a Squash Klubban végzett munka során egyénileg sokat tudtak fejlődni a gyerekek.

– Olyannyira jól sikerült ez az időszak, hogy Verebes Máté és Simon Benedek is megérdemelte, hogy a gyerek korosztályban is szerepet kapjon – büszkélkedett Honti Szilárd. – Kötetlen, családias légkör jellemezte a tréninget, és bár sokat dolgoztunk, de fontos volt, hogy a srácok jól érezzék magukat, hiszen ebben a szezonban még nem volt alkalmuk mérkőzésen bizonyítani. Szerencsére kitartóak voltak a gyerekek, de már nagyon várjuk, hogy mérkőzésük legyen. Tervezünk egyébként egy házibajnokságot is, illetve lesz egy kvíz játékunk is a sportágról, ezzel is fenntartva a motivációt és a fejlődési lehetőséget. Januárban nálunk is növekedni kezdett a létszám, most már csapatjátékra is stabilan van lehetőségünk, szép lassan kezd visszatérni a régi menetrend – nyilatkozta az NB I-es csapatunkat is erősítő tréner.

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Kapcsolódó tartalmak

Megosztás:

Kiemelt tartalmak

Képgaléria
Hír
2021. október 18., hétfő
Hír
2021. október 18., hétfő
Képgaléria
Képgaléria
2021. október 18., hétfő
Hír
2021. október 17., vasárnap
Hír
2021. október 15., péntek
Hír
2021. október 14., csütörtök
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6724 Szeged, Vértói út 7.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com