Jelszóigénylés

Zsizsi, Sámson, Tina és a többiek: ők az SZRSE kabalái

Megosztás:
Megjelent: 2020. április 23., csütörtök
Leány szupermini és mini csapatunk meccsei elképzelhetetlenek a plüssfigurák nélkül.

Az utóbbi időben egyre népszerűbb lett a legfiatalabb gyerekek körében, hogy kabalája legyen a korosztályos csapatoknak. A leány szupermini együttesünk mérkőzésein három (!) plüssfigura is figyeli a labdameneteket, de a leány mini együttes találkozói is elképzelhetetlenek a narancs színű “talizmán” nélkül, illetve van egy visszavonult teknősünk is. Bemutatjuk Zsizsit, Sámsont, Tinát és a többieket: ők az SZRSE kabalái.Zsizsi volt az első fecske, pontosabban zsiráf. Még Magos-Dóra Annamária vezetőedző első leány szuperminis csapatánál volt hagyomány, hogy a nagy plüssfigura is ott volt a kispadon. Őt követte Sátánka, a leopárd, akit a 2002-es születésűek szupermini csapatától örökölt meg a társaság, azóta is szerencsét hoz a korosztályos együttesnek. Felnőtt NB II-es keretünk tagja, Farkas Antónia révén lett az SZRSE-család tagja.

– A kabalák nélkül el sem indulhat a meccs – kezdte beszámolóját Magos-Dóra Annamária. – Mindig sorsolunk, hogy épp ki viheti haza a következő fordulóig, nagy a verseny az ideiglenes örökbefogadásért. Zsizsi mezt is kapott, a lányom, Villő szerelése került rá, majd Wodala Ágnes úgy gondolta, hogy nadrág is kell a felsőhöz, így most már teljes a zsiráf szerelése. A gyerekek körében nagy sikert aratott, hogy a legutóbbi Farsang Kupán Zsizsinek öltöztem. A lányok nagyon szeretik a kabalákat, gondosan vigyáznak rájuk, nem porosodnak. Szerető kezekben vannak – mondta mosolyogva a szakember.Leány szupermini csapatunknak harmadik kabalája is van, Sámson lett az újabb zsiráfunk, méghozzá egy megható történet keretében.

– A tavalyi Titkos Lajos Emléktornán az egyik bíró Szoboszlai Dávid volt, aki munkájáért nem akarta elfogadni a pénzt, mondván, ő csak azért csinálja, mert nagyon szereti a gyerekeket – mesélte Tóth Gerda, a leány szupermini csapat másodedzője. – Felmerült az ötlet, hogy az összeget akkor fordítsuk egy kabalára. Dávid körbejárta a várost, hogy újabb zsiráfot találjon, majd a gyerekek nagy örömére talált is. Edzői stábunkból Váradi Zoltán nevezte el Sámsonnak. A kabala azóta minden meccsen ott van, a kispadon simogatják is a gyerekek, illetve ha tudjuk, rögzítjük egy magasabb helyre, hogy a meccsek minden mozzanatát láthassa – árulta el a tréner.

A negyedik kabala a leány mini B együttesnek szurkol, a Tinának becézett narancssárga macska is mindig ott van a gyerekekkel, hogy szerencsét hozzon.

– A Valentina rövidítéséből lett ez a név, ugyanis Valentin-napon debütált a csapatban – számolt be Pamuk-Huszta Blanka vezetőedző. – A lányok a szezon elején kérdezősködtek, hogy mikor lesz nekik is kabalájuk, nagyon szerettek volna egyet. Ezután az üzleteket nyitott szemmel jártam, végül Tóth Gerda kollégámmal együtt bukkantunk Tinára egy turkálóban. Volt még egy jelöltünk, de Tina érdekesebb volt. Ránézésre nehéz eldönteni, milyen állat is ő, hiszen póninak és mókusnak is tippelték már, de ha megfelelő helyen nyomjuk meg, akkor elkezd nyávogni. Rögtön nagy kedvenc lett, azóta minden találkozón a lányokkal ült a kispadon, és mindig az a játékos vihette haza a következő fordulóig, aki a legjobb teljesítményt nyújtotta – nyilatkozta a plusz motivációról.
Van már egy “visszavonult” kabalánk is, még Dávid Tibor kapta névnapi ajándékként a 2005-ös születésű leány minis tanítványaitól. Dórinak, a plüssteknősnek mindig ott kellett lennie a mérkőzéseken.

– Mivel ajándéknak szánták, így nem vitték magukkal a lányok, megtarthattam, azóta is itt figyel rám a lakásban, jól látható helyen. Szép emlék, és ezúton is köszönöm a gyerekeknek ezt a figyelmességet – nyilatkozta Dávid Tibor.
Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Kapcsolódó tartalmak

Megosztás:
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6724 Szeged, Vértói út 7.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com