Jelszóigénylés

Figyelmesen hangolnak a kettős terhelésre

Megosztás:
Megjelent: 2020. szeptember 17., csütörtök
Leány gyerek “narancs” csapatunk a serdülő bajnokságban is rutint fog szerezni.

A Szegedi Röplabda Sportegyesületnél az elmúlt másfél hónapban javában zajlott a felkészülést az új szezonra. Lelkesen végzett, kemény edzésekkel vártuk az előttünk álló idényt, amely remélhetőleg nem lesz “csonka” a járvány miatt. Cikksorozatunkban minden korosztályos és felnőtt együttesünk munkájáról írunk, ezúttal a leány gyerek "Narancs" csapat következik.Több együttesünkhöz hasonlóan idén ennél a társaságnál is letelt a kétéves ciklus, így szinte teljes a sorcsere: a gyerek korosztályból kilépők helyére jöttek az eddigi minisek. Ezzel a keret kétharmada kicserélődött, az előző szezonból öt játékos maradt, tíz röplabdázó pedig új.

– Éppen ezért nálunk is tanuló év lesz ez az idény, az elsődleges cél pedig nem is lehet más, mint a csapat összekovácsolása és a tapasztalatszerzés – kezdte a beszélgetést Strezeneczki Gyula vezetőedző. – Az új játékosoknak meg kell találni a stabil posztját, ez ügyben természetesen korábbi edzőikkel is konzultálok az előképzettségükről és technikai tudásukról, de természetesen a testalkatnak is fontos szerepe van ennél a döntésnél. Ahhoz, hogy a rendszerünk megfelelően kialakuljon, sok meccs kell, ezért is örülök az idei versenykiírásnak, hiszen bőven van találkozó a programban, ráadásul nem csak a gyerek, hanem a serdülő bajnokságban is elindulunk a lányokkal – árulta el a tréner.Ebben a korban már nagy korkülönbséget jelent két év, így a nagyobbak elleni találkozók komoly kihívás jelentenek a gyerekeknek. Aggodalomra viszont nincs ok.

– Nem szabad megijedni az idősebbektől! – hangsúlyozta a pontvadászat jelmondatát Strezeneczki Gyula. – A serdülő bajnokságban nem lesz elvárás, teher nélkül lehet játszani magasabb hálónál, az eredményeknél a rutinszerzés sokkal fontosabb. A gyermek bajnokság is szép kihívás, hiszen információm szerint az ellenfelek többsége tavaly járt abban a cipőben, mint most mi, így összeszokott riválisok várnak ránk. Célunk az “A” kategóriában maradás, vagyis a legjobb 12 csapat közé kerülés, ehhez a pontvadászat második felében egy-egy kiugró eredmény is jól jön, és ez benne is van a pakliban. Ez a véleményem napról napra erősebb, amióta elkezdtük a felkészülést, ugyanis nem csak ügyesek és lelkesek a lányok, de különösen tetszik, hogy rendkívül figyelmesek is. Edzésről edzésre egyre több a sikeres taktikai és technikai végrehajtás, így bizakodó lehetek – véli a mester.

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Kapcsolódó tartalmak

Megosztás:
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6724 Szeged, Vértói út 7.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com