Jelszóigénylés

Teher nélkül lehet játszani

Megosztás:
Megjelent: 2020. március 5., csütörtök
Egy-egy serdülő és ifjúsági csapatnak is lehet Szegeden szurkolni.

Serdülő és ifjúsági csapataink is szerepet kapnak a hétvégén, hiszen jönnek az országos bajnokságok helyosztói. Több esetben is a legjobb hat közé jutás lesz a tét, de ami közös az összes korosztályos együttesünkben: mindannyian elérték a fő céljukat, így teher nélkül játszhatnak.

Leány serdülő 1-es csapatunk már elérte idei fő célját, a legjobb tizenkét együttes közé került, szép siker lenne, ha a legjobb hat közé jutnának a lányok. Ehhez szombaton a Dunakanyar, a BVSC és a Vasas “A” ellen kell helytállni Budapesten.

– A legjobb hat közé jutás hab lenne a tortán – véli Csányi Roland vezetőedző. – Erre minden esélyünk megvan. A BVSC és a Vasas kiemelt ellenfélnek számít, velük versenyezve csoportmásodikként tovább lehet jutni. A lányok kitartásának és hozzáállásának köszönhetően teljes csapattal tudunk kiállni – árulta el a tréner.


Szalayné Sebők Éva U17 Leány OSB I. osztály, Budapest
11:30 Dunakanyar SE - Szegedi RSE-1
14:30 BVSC-Zugló - Szegedi RSE-1
16:00 Szegedi RSE-1 - VASAS SC "A"
Vezetőedző:
Csányi Roland
Másodedző: Csányi Dániel

Másik U17-es leány csapatunknak Szegeden, a Lila iskolában lehet szurkolni, hiszen szombaton az SZRSE lesz a serdülők egyik helyosztó tornájának házigazdája.

– Szeretném, hogy a lányok viszonylag gyorsan alkalmazkodjanak a magasabb hálóhoz – kezdte az esemény beharangozását Strezeneczki Gyula vezetőedző. – Herceg Viktória a serdülők között először lesz kezdő feladó, bízom benne, hogy megállja a helyét, a többiektől pedig azt várom, hogy segítsék őt. A lelkes, vagány játék elvárás, eredménykényszer viszont nincs a csapaton – mondta a mester.


Szalayné Sebők Éva U17 Leány OSB I. osztály, Szeged
10:00 KESI "A" - Szegedi RSE-2
14:30 Szegedi RSE-2 - VSD
17:30 Szolnoki Sportcentrum "A" - Szegedi RSE-2
Vezetőedző:
Strezeneczki Gyula

A fiú serdülő együttesünk vasárnap Kaposvárra látogat, ahol kemény ellenfelek várnak az SZRSE-re.

– Elég nehéz csoportba kerültünk, de ettől még nem adjuk fel – hangsúlyozta Hulmann Zsolt. – Fel kell kötni a felkötni valót, ha tovább akarunk jutni, de jól tudjuk, hogy egy tornán bármi megtörténhet. A Kecskemét és a házigazda favoritnak számít, de a Dunakanyar sem érdemtelenül jutott idáig. Szép bravúr lenne, ha a legjobb hat csapat közé jutnánk, és nincs is vesztenivalónk, így mindent beleadunk. Láttam a srácokat nagyon jól játszani Dágon, ha azt a formát tudnánk hosszabb ideig mutatni, akkor lesz esélyünk. Gera Bálint felépült, de Somosi Levente sajnos még mindig sérült – számolt be a vezetőedző.


Buzek László Fiú U17 OSB, Kaposvár
11:30 Dunakanyar SE - Szegedi RSE
14:30 RÖAK Kaposvár- FINO - Szegedi RSE
16:00 Szegedi RSE - KESI
Vezetőedző:
Hulmann Zsolt

Ifjúsági korosztályunk képviselői is bajnokikon szerepelnek a hétvégén, a lányok vasárnap Budapesten találkoznak a Nyíregyházával, a BVSC-vel és az UTE-val.

– A szezon reális célja a legjobb tizenkét csapat közé kerülés volt, ami sikerült is, így innentől minden győzelemnek örülünk, nem nyomja teher a lányok vállát – nyilatkozta Csányi Roland. – Egymás után két napon játszunk, emiatt sincs komolyabb elvárásunk. A továbbjutás ettől még összejöhet, hiszen Németh Hanna és Farkas Antónia révén két NB II-es játékossal is erősödünk – jegyezte meg a tréner.


Torma Ágnes U19 OIB I. osztály, Budapest
11:30 Szegedi RSE - Nyíregyháza
13:00 BVSC-Zugló "sárga" - Szegedi RSE
17:30 Szegedi RSE - UTE U19
Vezetőedző:
Csányi Roland

Korosztályos fiú csapatunknak szombaton a Hattyas soron lehet majd szurkolni, a srácok a bajnokság 13–16. helyéért zajló küzdelemben a Malév SC, a Gyöngyös és a Pécs ellenfelei lesznek.

– Ez a viadal leginkább a másnapi tornára való felkészülést szolgálja – mondta Hulmann Zsolt. – Nem az eredmény számít, hanem az, hogy mindenki játéklehetőséget kap. Jól kell sáfárkodni az erőnkkel, hogy másnap minél kipihentebbek legyünk, hiszen ezek a találkozók már három nyert szettig tartanak – emelte ki a vezetőedző.


dr Tarnawa Ferdinánd U19 Fiú OIB I. osztály, Szeged 
10:00 Malév SC - Szegedi RSE
14:30 Szegedi RSE - Gyögyösi Röplabda SE
17:30 PTE-PEAC - Szegedi RSE
Vezetőedző:
Hulmann Zsolt

Jelezdt Te is, hogy ott leszel csapataink mérkőzésein a következőre kattintva:
Szegedi RSE-2 leány OSB Facebook Esemény
Fiú OIB Facebook Esemény


Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Kapcsolódó tartalmak

Megosztás:

Kiemelt tartalmak

Hír
2022. május 12., csütörtök
Hír
2022. május 12., csütörtök
Videó
Képgaléria
2022. május 10., kedd
Hír
2022. május 9., hétfő
Hír
Hír
2022. május 6., péntek
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6724 Szeged, Vértói út 7.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com