Jelszóigénylés

Teher nélkül lehet játszani

Megosztás:
Megjelent: 2020. március 5., csütörtök
Egy-egy serdülő és ifjúsági csapatnak is lehet Szegeden szurkolni.

Serdülő és ifjúsági csapataink is szerepet kapnak a hétvégén, hiszen jönnek az országos bajnokságok helyosztói. Több esetben is a legjobb hat közé jutás lesz a tét, de ami közös az összes korosztályos együttesünkben: mindannyian elérték a fő céljukat, így teher nélkül játszhatnak.

Leány serdülő 1-es csapatunk már elérte idei fő célját, a legjobb tizenkét együttes közé került, szép siker lenne, ha a legjobb hat közé jutnának a lányok. Ehhez szombaton a Dunakanyar, a BVSC és a Vasas “A” ellen kell helytállni Budapesten.

– A legjobb hat közé jutás hab lenne a tortán – véli Csányi Roland vezetőedző. – Erre minden esélyünk megvan. A BVSC és a Vasas kiemelt ellenfélnek számít, velük versenyezve csoportmásodikként tovább lehet jutni. A lányok kitartásának és hozzáállásának köszönhetően teljes csapattal tudunk kiállni – árulta el a tréner.


Szalayné Sebők Éva U17 Leány OSB I. osztály, Budapest
11:30 Dunakanyar SE - Szegedi RSE-1
14:30 BVSC-Zugló - Szegedi RSE-1
16:00 Szegedi RSE-1 - VASAS SC "A"
Vezetőedző:
Csányi Roland
Másodedző: Csányi Dániel

Másik U17-es leány csapatunknak Szegeden, a Lila iskolában lehet szurkolni, hiszen szombaton az SZRSE lesz a serdülők egyik helyosztó tornájának házigazdája.

– Szeretném, hogy a lányok viszonylag gyorsan alkalmazkodjanak a magasabb hálóhoz – kezdte az esemény beharangozását Strezeneczki Gyula vezetőedző. – Herceg Viktória a serdülők között először lesz kezdő feladó, bízom benne, hogy megállja a helyét, a többiektől pedig azt várom, hogy segítsék őt. A lelkes, vagány játék elvárás, eredménykényszer viszont nincs a csapaton – mondta a mester.


Szalayné Sebők Éva U17 Leány OSB I. osztály, Szeged
10:00 KESI "A" - Szegedi RSE-2
14:30 Szegedi RSE-2 - VSD
17:30 Szolnoki Sportcentrum "A" - Szegedi RSE-2
Vezetőedző:
Strezeneczki Gyula

A fiú serdülő együttesünk vasárnap Kaposvárra látogat, ahol kemény ellenfelek várnak az SZRSE-re.

– Elég nehéz csoportba kerültünk, de ettől még nem adjuk fel – hangsúlyozta Hulmann Zsolt. – Fel kell kötni a felkötni valót, ha tovább akarunk jutni, de jól tudjuk, hogy egy tornán bármi megtörténhet. A Kecskemét és a házigazda favoritnak számít, de a Dunakanyar sem érdemtelenül jutott idáig. Szép bravúr lenne, ha a legjobb hat csapat közé jutnánk, és nincs is vesztenivalónk, így mindent beleadunk. Láttam a srácokat nagyon jól játszani Dágon, ha azt a formát tudnánk hosszabb ideig mutatni, akkor lesz esélyünk. Gera Bálint felépült, de Somosi Levente sajnos még mindig sérült – számolt be a vezetőedző.


Buzek László Fiú U17 OSB, Kaposvár
11:30 Dunakanyar SE - Szegedi RSE
14:30 RÖAK Kaposvár- FINO - Szegedi RSE
16:00 Szegedi RSE - KESI
Vezetőedző:
Hulmann Zsolt

Ifjúsági korosztályunk képviselői is bajnokikon szerepelnek a hétvégén, a lányok vasárnap Budapesten találkoznak a Nyíregyházával, a BVSC-vel és az UTE-val.

– A szezon reális célja a legjobb tizenkét csapat közé kerülés volt, ami sikerült is, így innentől minden győzelemnek örülünk, nem nyomja teher a lányok vállát – nyilatkozta Csányi Roland. – Egymás után két napon játszunk, emiatt sincs komolyabb elvárásunk. A továbbjutás ettől még összejöhet, hiszen Németh Hanna és Farkas Antónia révén két NB II-es játékossal is erősödünk – jegyezte meg a tréner.


Torma Ágnes U19 OIB I. osztály, Budapest
11:30 Szegedi RSE - Nyíregyháza
13:00 BVSC-Zugló "sárga" - Szegedi RSE
17:30 Szegedi RSE - UTE U19
Vezetőedző:
Csányi Roland

Korosztályos fiú csapatunknak szombaton a Hattyas soron lehet majd szurkolni, a srácok a bajnokság 13–16. helyéért zajló küzdelemben a Malév SC, a Gyöngyös és a Pécs ellenfelei lesznek.

– Ez a viadal leginkább a másnapi tornára való felkészülést szolgálja – mondta Hulmann Zsolt. – Nem az eredmény számít, hanem az, hogy mindenki játéklehetőséget kap. Jól kell sáfárkodni az erőnkkel, hogy másnap minél kipihentebbek legyünk, hiszen ezek a találkozók már három nyert szettig tartanak – emelte ki a vezetőedző.


dr Tarnawa Ferdinánd U19 Fiú OIB I. osztály, Szeged 
10:00 Malév SC - Szegedi RSE
14:30 Szegedi RSE - Gyögyösi Röplabda SE
17:30 PTE-PEAC - Szegedi RSE
Vezetőedző:
Hulmann Zsolt

Jelezdt Te is, hogy ott leszel csapataink mérkőzésein a következőre kattintva:
Szegedi RSE-2 leány OSB Facebook Esemény
Fiú OIB Facebook Esemény


Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Kapcsolódó tartalmak

Megosztás:

Kiemelt tartalmak

Hír
Hír
2021. december 3., péntek
Hír
2021. december 2., csütörtök
Hír
2021. december 2., csütörtök
Képgaléria
Képgaléria
Hír
2021. november 29., hétfő
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6724 Szeged, Vértói út 7.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com