Jelszóigénylés

U19-eseink a serdülő bajnokságra építkeznek

Megosztás:
Megjelent: 2019. december 12., csütörtök
Az U21-esek számára a tisztes helytállás a cél.

Legidősebb korosztályos csapataink vasárnap lépnek pályára a bajnokságban, egyaránt idegenben. Leány U19-es együttesünk Budaörsön vív három mérkőzést, a korosztály szegedi legénysége pedig Debrecenbe utazik, míg U21-es fiú alakulatunk a Miskolc vendége lesz.
A három találkozó előtt álló leány U19-es csapat sajnos nem tud teljes kerettel utazni, de Csányi Roland tanítványai kapnak segítséget.


 
– A kezdő feladónk és liberónk sem tud velünk tartani, de hálásak lehetünk a felnőtt keretnek, hiszen onnan csatlakozik hozzánk két játékos, méghozzá az említett posztokra – kezdte a forduló beharangozását a vezetőedző. – Ez a segítség megnyugtató lehet a lányok számára, hiszen a keretünk rutinosabbá válik. Megpróbáljuk megalapozni a legjobb tizenkét csapat közé jutást, a következő körre már felszabadultan szeretnénk utazni. Erre meg is van a reális esélyünk, de a legfontosabb, hogy ezek a mérkőzések a serdülő bajnokságra történő felkészülést szolgálják – véli Csányi Roland.

Torma Ágnes U19 OIB, Budaörs
11:30 TRSE - Szegedi RSE
14:30 Budaörsi DSE/Emericus SE - Szegedi RSE
16:00 Szegedi RSE - MAFC-Nikola Tesla 
Vezetőedző: Csányi Roland

Fiú U19-es együttesünk Hulmann Zsolt irányításával szerepel Debrecenben, ahol a házigazda mellett a Szolnok lesz az ellenfele.


 
– A Szolnok tűnik az erősebb ellenfélnek, a keretében több NB II-es játékos is lehet majd, így kemény dió lenne a legyőzésük, reális cél a helytállás lehet – nyilatkozta a tréner. – A Debrecent nem ismerjük annyira, de információnk alapján ellenük nyerhető derbinek tűnik a meccs. A siker elérésében segíthet, hogy a srácok láthatóan sokat fejlődtek az elmúlt időszakban, egyre jobban összecsiszolódnak, beleérnek az idősebb mezőnybe. Mostanában a fizikális erősítés és a technikai elemek gyakorlása van előtérben. Ezek a találkozók esélyt adnak a további fejlődésre, hogy jól szerepeljünk a serdülők között – mondta Hulmann Zsolt.

dr. Tarnawa Ferdinánd U19 OIB, Debrecen
11:30 Szegedi RSE - Szolnoki Sportcentrum
13:00 DEAC - Szegedi RSE
Vezetőedző: Hulmann Zsolt
Mivel az utánpótlásban nagyon sűrű az e heti program, fiú U21-es együttesünk nem teljes kerettel indul Miskolcra. Strezeneczki Gyula vezetőedző a héten szerény célokat tűzött ki a csapat elé.


 
– A serdülő torna miatt főként az újrakezdő játékosokból áll majd össze az utazó keretünk. Az e heti edzéseken jól mozogtak a srácok, így biztos vagyok benne, hogy nem lesz gond a tisztes helytállással és a remélhetőleg lelkes játékkal – mondta Strezeneczki Gyula.

U21/NBII Férfi Bajnokság Kelet A-csoport, Miskolc
17:30 MEAFC-Miskolc U21 - Szegedi RSE

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Kapcsolódó tartalmak

Megosztás:

Kiemelt tartalmak

         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6724 Szeged, Vértói út 7.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com