Jelszóigénylés

Élvezzétek a játékot!

Megosztás:
Megjelent: 2020. november 5., csütörtök
Más-más okból, de utánpótlásunk e heti képviselőinek egyaránt a lelkes szereplés a fontos.

Ebben a szezonban szokatlanul sűrűnek számító hétvége áll előttünk, hiszen amellett, hogy felnőtt csapataink összesen három mérkőzésen szerepelnek, utánpótlásunkat öt együttes is képviseli: a fiú U21-es, a leány és fiú ifjúsági, valamint a leány mini fekete és narancs társaság is pályára lép – a legkisebbek az idény során először.Kezdjük is a legifjabb generációval, amelynek két korosztályos alakulata is Kecskeméten szerepel szombaton. Az SZRSE narancs ellenfele a házigazda mellett a Békéscsaba és a Jászberény lesz. A hosszúra nyúló, ritkább edzéslehetőséggel nehezített felkészülés után a gyerekek rendkívül izgatottak.

– Sajnos nem volt lehetőségünk edzőmérkőzésekre, a Markovics Emléktorna is elmaradt, így rögtön éles meccshelyzettel indítjuk a szezont, egy kalandos felkészülés után – kezdte a beszélgetést Váradi Zoltán vezetőedző. – Próbáltuk kompenzálni az elmúlt hetek ismert nehézségeit, így az egyéni képzésre nagy hangsúlyt fektettünk. A lányok már tűkön ülnek, hogy meccsen szerepelhetnek, csillapítani kell a kedélyeket, hogy ne izgulják túl a debütálást. Az a fontos, hogy a játékra koncentráljanak, és ennek meg is lesz az alapja, hiszen az elmúlt hónapokban rendkívül aktívak voltak a lányok, a szabadtéri tréningeken is odatették magukat, így a helyzetünkből kihoztuk amit lehetett. Van egy jó alapnak számító labdabiztosságunk, ha pedig ez megfelelő lelkesedéssel párosul, akkor rögtön komoly tempóban kezdhetjük a bajnokságot – véli a tréner.

Őryné Merő Nóra U13 Leány OMB I. osztály, Kecskemét
11:00 Szegedi RSE Narancs - LINAMAR-BRSE Fehér
12:30 JÁSZBERÉNYI RÖPLABDA KLUB - Szegedi RSE Narancs
17:00 Szegedi RSE Narancs - KESI A
Vezetőedző: Váradi Zoltán

A leány mini fekete együttes a Szolnok és az MTK ellen lép pályára Kecskeméten. Végre lehet játszani! – ez a jelszó. Minden más ajándék, ahogy tartják a 2010-es születésűekkel felálló csapatnál, amelynek tagjai szintén türelmetlenül várják, hogy élesben is kipróbálják magukat.– Nagyon vegyes volt a felkészülés, de a lényeg, hogy elkezdjük a bajnokságot – jegyezte meg Magos-Dóra Annamária vezetőedző. – Egyre jobban csillog a gyerekek szeme a debütálás közeledtével, így elsősorban felszabadult játékot várok tőlük, persze a tét is motiválja őket, hiszen végre pontszámítás mellett szerepelhetnek. Szorgalmasan jártak az edzésekre, megérdemlik, hogy végre kipróbálják magukat. Élvezzétek a játékot, lányok! – üzent ezúton is tanítványainak a szakember.


Őryné Merő Nóra U13 Leány OMB II. osztály, Kecskemét
10:45 Szolnoki SCP - Szegedi RSE Fekete
12:00 Szegedi RSE Fekete - MTK
Vezetőedző:
Magos-Dóra AnnamáriaLeány ifjúsági keretünk szokatlan nyíregyházi kalandra készül, hiszen a BVSC lemondta a szereplést. A megmaradó két csapat nem szerette volna, hogy egyetlen mérkőzésük legyen, így előre lejátsszák a következő forduló párosítását is, vagyis pár órán belül kétszer játszik egymással a Szegedi RSE és a Nyíregyháza.


– Ilyen még nem volt, de ezt is ideje kipróbálni. Már most látom, hogy csonka lesz a keretünk, ami azt illeti, örülünk, hogy ki tudunk állni. Mostanában minden bizonytalan, és ellenfelünknél sincs ez másként, így csak az aktuális forma és létszám dönthet. Nagyon várják a lányok a hétvégét, örülnek a lehetőségnek, így kívánom nekik, hogy élvezzék minden pillanatát – mondta Csányi Roland vezetőedző, aki a felnőtt keret kupaszereplése miatt nem tud a lányokkal tartani, így Csányiné Molcsányi Petra irányítja majd őket.


Torma Ágnes U19 Leány OIB I. osztály G-csoport, Nyíregyháza
12:30 Nyíregyháza - Szegedi RSE
14:00 Szegedi RSE - Nyíregyháza
Vezetőedző:
Csányi Roland

Fiú ifjúsági csapatunk vasárnap Budapestre utazik, ahol a Malév SC és a Sümeg ellen vív bajnokit. Előbbi riválist már ismerik a srácok, így bizakodva várják a hétvégét.– Tudjuk, hogy a hibák számának minimálisra szorításával győzelmi esélyünk van, de nem szabad engedni, hogy könnyű pontokat szerezzen a házigazda – figyelmeztetett Hulmann Zsolt vezetőedző. – A Sümegnek mindig jó az utánpótlása, valószínűleg bravúrnak számítana az ellene aratott siker. Egy-két játékosunk szereplése még kérdéses, de akármilyen kerettel is utazunk, bízom a jó szereplésben – árulta el a tréner.


dr. Tarnawa Ferdinánd U19 Fiú OIB I. osztály E-csoport, Budapest
14:30 Malév SC - Szegedi RSE
16:00 Szegedi RSE  -Sümeg-Dabronc
Vezetőedző:
 Hulmann Zsolt

A fiú U21-es legénység szombaton 15 órától a Kistext vendége lesz. Foghíjas kerettel lép pályára, hiszen a Vidux-Szegedi RSE a pénteki bajnokin és a szombati kupamérkőzésen négy tehetségre számít ebből a csapatból, viszont az ifik ismét kisegítik majd a srácokat, amiért Hulmann Zsoltéknak ezúttal is jár a köszönet.– Rendkívül büszke vagyok, hogy a srácok bizonyítják, nyugodtan számíthat rájuk a felnőtt keret – hangsúlyozta Strezeneczki Gyula vezetőedző. – A fővárosi ellenfelünkkel még nem játszottunk, de a házigazda utánpótlása hagyományosan erős, így bátran kell nekivágni a kalandnak! Az előző fordulóban görcsösek voltak a fiúk, akikre nem akarok terhet rakni az esélyesség részletesebb elemzésével. Élvezzék a játékot, ez a fontos! Meglátjuk, hogy mire elég, ha sikerül elérni ezt a célt – nyilatkozta a mester.

Férfi U21/ NB II Bajnokság Közép csoport- Budapest
15:00 KISTEXT - Szegedi RSE 
Vezetőedző: Strezeneczki Gyula

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Kapcsolódó tartalmak

Megosztás:

Kiemelt tartalmak

Hír
2021. szeptember 27., hétfő
Hír
2021. szeptember 25., szombat
Hír
Hír
2021. szeptember 23., csütörtök
Hír
2021. szeptember 20., hétfő
Hír
2021. szeptember 16., csütörtök
Hír
2021. szeptember 13., hétfő
Hír
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6724 Szeged, Vértói út 7.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com