Jelszóigénylés

Büszkén hagyhatták el a pályát a hétvégén az U17-es csapatok

Megosztás:
Megjelent: 2024. március 26., kedd
Megdolgoztak a pontokért és a győzelmekért a Szegedi RSE fiú és lány U17-es csapatai

Sokszor kicsit teher a hazai pálya, ez érződött a Szegedi RSE leány U17-es narancs csapatának játékán is a legutóbbi fordulóban. Ennek ellenére korukat meghazudtoló módon álltak fel, és küzdöttek a győzelemért. Hasonlóan teljesített Szolnokon a Szegedi RSE Fiú U17-es fekete csapata is, akik dupla győzelemmel térhettek haza a Tisza-parti városból. A narancs csapat pedig a hatos döntő eléréséért küzdöttek, sikeresen, ugyanis küzdelmes, de eredményes meccseken megszerezték a dupla győzelmet.
A Szegedi RSE leány U17-es narancs csapatára az idényben sokadjára lehet büszke Tátrai Sándor vezetőedző, hiszen a lányok rendre megmutatják, bárhonnan képesek felállni és magukért és a csapatért küzdeni. Aminek újra meglett az eredménye, ráadásul hazai pályán.

Tátrai Sándor: - A hétvégére való felkészülésünk nagyon jól indult. Két edzőmeccset is játszottunk, amiken szuperek voltak a lányok. Sajnos ahogy közeledett a hétvége, érezhető volt, hogy kicsit görcsösen akarunk jól játszani szombaton. A baj az, hogy görcsösen soha nem lehet jól játszani, márpedig az első meccsen ez történt. Nagyon akartunk, nagyon küzdöttünk, de a teher, amit a hazai pálya tett ránk, nem előny volt, hanem inkább hátrány.
A második meccsre megint végtelennek tűnő mélységből kellett felállnunk. Sokadjára tudom megdicsérni a csapatomat, nem csak a szuper énekhangjuk miatt, hanem azért is, mert újra sikerült ez a bravúr.
Nagyon büszke vagyok a lányaimra, minden fordulón rengeteget tanulunk, tapasztalunk és hatalmasakat küzdünk! Ezeket visszük tovább az életben.

Szalayné Sebők Éva U17 Országos Bajnokság / Leány U17 II. osztály KELET középszakasz, Szeged
SZRSE Narancs - Szolnoki SPC 0:3 (14-25, 21-25, 14-25)
Szolnoki SPC Kék - SZRSE Narancs 0:3 (20-25, 18-25, 18-25)
SZRSE Narancs: Meskula Réka Eszter, Kalmár Léda, Magos-Dóra Villő, Meszlényi Sára, Nagy-Hegyesi Luca, Kóti-Kiss Noémi, Török Kata Gabriella, Gazdik Lilla, Keresztúri Maja Dorina, Bicskei Janka Hedvig, Perényi Vivien. Vezetőedző: Tátrai Sándor.Komoly tervekkel utazott Dunaújvárosba a Szegedi RSE Fiú U17-es naracs csapata, ugyanis a hatos döntő miatt két győzelemmel szerették volna zárni a hétvégét. Ami meg is lett, de komolyan meg kellett dolgozniuk érte, amit egy váratlan sérülés sem könnyített meg.

Hullmann Zsolt: Úgy utaztunk el a fordulóra, hogy a hatos döntőbe kerüléshez nélkülözhetetlen győzelmek közül kettőt megszerezzünk. Az első mérkőzésen nehezen lendültünk játékba. Az első szett elején olyan hátrányba kerültünk, hogy már nem tudtuk ledolgozni a végjátékban. A következő két szett egyértelműen a miénk volt. Újabb fordulópontot a negyedik szettben történt sérülés okozta, amelyet ellenfelünk ki is használt. Becsületére mondva a srácoknak nehéz körülmények ellenére is győztesen hagytuk el a pályát.

A következő mérkőzés nehézségét az okozta, hogy az előző két órás meccs sokat kivett a társaságból. Igen rapszodikusan játszottunk, amit az elvesztett játszma is jelzett. Ettől függetlenül fontos győzelmeket szereztünk. Úgy gondolom, hogy az országos döntőbe való a csapat, de hogy ott milyen eredményt sikerül elérni, az nagyban fog függeni, hogy mennyi munkát hajlandóak beletenni a siker érdekében a fiúk.


Buzek László U17 Országos Bajnokság / Fiú U17 I. osztály középszakasz, Dunaújváros
KESI-R.A.-Szegedi RSE Narancs 2:3 (25-19, 11-25, 18-25, 25-19, 14-16)
Szegedi RSE Narancs -DSE Röplabda Akadémia 3:1 (25-21, 25-17, 23-25, 25-21)
Szegedi RSE Narancs:
Simon Benedek József, Elousta Dzsáfár, Hüvös Máté György, Szepesi Máté, Lázár Balázs, Fitor Patrick, Száraz Csaba, Verebes Máté, Benák Dániel, Csanda Martin András, Gyémánt Boldizsár. Vezetőedző: Hullmann Zsolt.

Szolnokon folytatta a küzdelmeket a Szegedi RSE Fiú U17-es fekete csapata. Nem csak a fiúk, de edzőjük is büszkeséggel sétálhatott le a pályáról, hiszen egy idősebb csapat ellen, több, mint két órás meccsen is megmutatták, mire is képesek. Így kettős győzelemmel térhettek haza a másik Tisza-parti városból.

Strezeneczki Gyula: - Az első mérkőzésen a Szolnok csapata volt ellenfelünk. Az első két szettben a taktikát betartva, figyelmesen és bátran játszottunk a nálunk idősebbek ellen. Ennek meg is lett az eredménye, egyértelmű különbséggel nyertük a szetteket. A harmadik szettben azonban - már-már szokásosan - alábbhagyott a figyelem, amit ellenfelünk ki is használt. A szünetben használt a megbeszélés, újra összeszedetten tudtunk játszani, nem engedtük át az irányítást ellenfelünknek, és megnyugtató előnnyel nyertük meg a játékrészt és ezzel behúztuk a felsőházi rájátszás első győzelmét.
Rövid pihenőt követően a Kazincbarcika ellen léptünk pályára, akikkel az idei évben még nem játszottunk. A Barcika komplett serdülő csapattal érkezett a tornára, a bemelegítés alatt egy kis megilletődöttséget láttam a fiúkon, ami a kezdésnél is megmutatkozott, hiszen pillanatok alatt 8-2-es előnyre tettek szert. Viszont sikerült megnyugodni, elkezdtünk röplabdázni, folyamatosan dolgoztuk le a szett elején megszerzett hátrányt, azonban ellenfelünk behúzta a nyitó szettet. Hasonlóan alakult a második szett, ahol újra nyert a Barcika. A fiúk nem adták fel, lelkesen és egyre magabiztosabban játszottak, ami meg is hozta eredményét, megnyertük a harmadik valamint negyedik szettet, amivel egyenlítettünk. A döntő szett elején sikerült előnyt szerezni, 8-5-ös vezetésünknél cseréltünk térfelet. Innen a Barcika 9-9-re egyenlített, és elkezdődött egy nagyon izgalmas végjáték. 13-13-nál egyenlő állás után nekünk volt 4 meccslabdánk, amit a Barcika kivédekezett és fordítottak. Viszont 18-17-nél már náluk volt az előny! A fiúk megmutatták, hogy korukat meghazudtolva, kiélezett helyzetben hogyan kell összpontosítani, küzdeni. Kivédekezték a meccslabdát, egyenlítettek, majd két pontot szerezve egymás után 20-18-ra megnyerték a szettet és a mérkőzést.
Hasznos volt a hétvége, a Szolnok ellen többen tudtak játéklehetőséghez jutni, amivel éltek! A Barcika ellen pedig egy serdülő csapat ellen tudták bizonyítani, hogy éles helyzetben is képesek koncentrálni és hogy hogyan kell végigküzdeni egy több, mint két órás mérkőzést. Büszke vagyok a fiúk teljesítményére!


Buzek László Fiú U17 OB, III. osztály, Kelet felsőház középszakasz, Szolnok
Szolnoki Sportcentrum – Szegedi RSE Fekete 1:3 (16-25, 13-25, 25-20, 17-25)
Szegedi RSE Fekete – VRCK 3:2  (23-25, 23-25, 25-17, 25-17, 20-18)
Szegedi RSE Fekete:
Szőke Bence, Senkó Levente, Dávid Nataniel Mór, Draskóczy Ede István, Alexi Benjamin János, Bálint György, Varga Benjamin, Menyhárt Nimród, Meskula Máté, Papes Bence Bendegúz. Vezetőedző: Strezeneczki Gyula.

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Kapcsolódó tartalmak

Megosztás:
 
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6723 Szeged, Hüvelyk utca 7/C III/10.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com