Jelszóigénylés

Ezüstéremmel és lelkes játékkal hálálták meg a lehetőséget

Megosztás:
Megjelent: 2021. május 24., hétfő
Mini csapataink a Lila iskolában és Budapesten szerepeltek, a srácok remekelve hangoltak a döntőre.

Múlt héten az SZRSE nemcsak a serdülők hatos döntőjét várta izgatottan, hiszen a teljes mini korosztály is játszhatott, a lányok ráadásul hazai pályán, a Lila iskolában. A szegedi torna remekül sikerült, hiszen a régóta várt szereplési lehetőséget lelkes játékkal hálálták meg a lányok. A fiúkat is dicséret illeti, hiszen ezüstérmesek lettek Budapesten!Leány mini narancs csapatunknak sajnos nem jött össze a győzelem, de a szegedi játék képével rendkívül elégedett volt az SZRSE mestere.

– Sajnos a jó játék sem volt elég a győzelemhez – kezdte az értékelést Váradi Zoltán vezetőedző. – A legerősebb résztvevő, a Vasas ellen kezdtük a tornát. Győzelmi esélyünk nem volt, de egy-két alkalommal megingadtuk ellenfelünk önbizalmát. A jászberényiek elleni találkozón döntő szettet harcoltunk ki, de a második szett jó játéka után sajnos bajba kerültünk szerva oldalon. A torna legfontosabb meccse volt a Lőrinc 2000 SE elleni, erre a találkozóra nagyon készültünk, győzni akartunk. Ez a teher végig érződött a lányokon, de így is szettsikerrel kezdtük a meccset. A második szettben kihasználta bizonytalanságunkat a rivális, majd jött egy rendkívül fordulatos döntő szett. Kiválóan helyezkedtek a tanítványaim, a támadások felépítésére sem lehetett panaszom. Sajnos a nyitásoknál ismét sok hibát vétettünk, így nem jött össze a győzelem. Összességében nagyon változatos és okos röplabdát játszottunk, amire mindenki büszke lehet! – mondta a tréner.


Őryné Merő Nóra U13 Leány OMB I.osztály, Szeged
VASAS SC Piros - Szegedi RSE Narancs 2:0 (25:11)(25:14)
Szegedi RSE Narancs - JÁSZBERÉNYI RÖPLABDA KLUB 1:2 (16:25)(25:19)(15:25)
Lőrinc 2000 SE - Szegedi RSE Narancs 2:1
Szegedi RSE Narancs: Eszik Janka, Fritz Eszter, Gigacz Réka, Kozma Míra, Horváth Zoé, Petrovics Dóra, Héjja Annabella, Meszlényi Sára, Wodala Ágnes
Vezetőedző: Váradi Zoltán
Másodedző: Pamuk-Huszta BlankaLeány mini fekete együttesünk ebben a szezonban mindössze egyszer tudott mini tornán szerepelni, így a lányok nagyon várták már ezt a lehetőséget. Sajnos az izgalom nem a legjobb formájukat hozta ki, de így is járt nekik dicséret.

–  Az előző szuperminis forduló után élesebb játékot vártam, sajnos kicsit bátortalanul kezdtek a gyerekek, nagyon izgultak. Az első labdamenet után szuperminis szabályok szerint akartak cserélni a gyerekek, ez is jelezte a sok kényszerű kihagyást a mini korosztályból. Talán jobb lett volna, ha az első mérkőzés párosítása lett volna az utolsó – jegyezte meg Magos-Dóra Annamária vezetőedző. – Sok szervát rontottunk, amit sajnáltam, de a második meccsen, a legnehezebb ellenféllel szemben mutattuk a legjobb formánkat ezen a tornán, sorozatos szervákkal és hosszú labdamenetekkel. Továbbra is hangsúlyozom, hogy szuperminiben is szükség lenne a pontszámításra, hiszen most is látszott a gyerekeken, hogy ez komoly plusz motivációt ad nekik. A vereségek szerencsére nem szegték a lányok kedvét, az utolsó meccs után máris a következő hét edzéseiről érdeklődtek. Megérdemelt különdíjat kapott Zsurka-Abonyi Sarolta, a torna legjobbja díját Perényi Vivien kapta, mindkettejüknek szívől gratulálok! Szeretném még kiemelni Meszlényi Alízt, aki hozzáállásával és kitartásával minden társának példát mutat, nem csak most, hanem amióta az SZRSE tagja – dicsérte tanítványát a mester.


Őryné Merő Nóra U13 Leány OMB II.osztály, Szeged
TFSE-Kalocsa - Szegedi RSE Fekete 2:0 (25:7)(25:9)
Szegedi RSE Fekete - VESC 0:2 (6:25)(12:25)
Szolnoki SPC - Szegedi RSE Fekete 2:0 (25:6)(25:5)
Szegedi RSE Fekete: Meskula Réka, Szűcs Vanessza, Czakó Szofi, Perényi Vivien, Zsurka-Abonyi Sarolta, Chovanecz Nóra, Jámbor Enikő, Révész Kata, Meszlényi Alíz
Vezetőedző: Magos-Dóra Annamária
Másodedző: Váradi-Tóth GerdaFiú mini csapatunk a Kazincbarcika és a Pénzügyőr ellen is győzelmet aratott a fővárosi tornán, így a srácok ezüstéremmel térhettek haza!

– A Kazincbarcika ellen magabiztos játékot mutatva sikerült a papírformát érvényesíteni és behúzni a kötelező győzelmünket – nyilatkozta Honti Szilárd vezetőedző. – Rögtön ezután a torna favoritja következett. Előzetes jóslatommal melléfogtam, sima vereség lett a meccsből, noha voltak szép és biztató labdamenetek is. Nem sikerült a gyorsabb és precízebb játékot lekövetni és alkalmazkodni hozzá, tanultunk belőle. Két meccs pihenő után a házigazdával csaptunk össze. Jól kezdtük a szettet, majd kisebb hibák csúsztak a gépezetbe, amit kihasználva fordított és előnybe került a Pénzügyőr. A következő etapban már sikerült a saját játékunkat hozva, helyenként bravúrokkal egyenlíteni, majd a döntő játszmában is ezt megismételve diadalmaskodni. Egy kérésem volt a srácok felé: felszabadultan, örömröplabdát játszva hangoljunk a döntőre. Érzésem szerint ez maximálisan teljesült. Egy győzelemre számítottam, amit sikerült megduplázni, így győztes meccsekkel, önbizalommal készültünk fel a fináléra. Külön öröm volt, hogy az eddig alig gyakorolt elemeket gyorsan sikerült eredményesen alkalmazni és újításokat vinni a játékunkba a torna alatt. Szép volt fiúk – zárta értékelését a szakember.


Dunszt Ferenc U13 Fiú OMB I.osztály, Budapest
Szegedi RSE - Vegyész RC Kazincbarcika 2:0 (25:19)(25:18)
KUNHEGYES ESE - Szegedi RSE 2:0 (25:8)(25:5)
Szegedi RSE - PÉNZÜGYŐR SE A 2:1 (13:25)(25:16)(25:18)
Szegedi RSE: Draskóczy Ede, Bálint György, Retek Barnabás, Verebes Máté, Simon Benedek
Vezetőedző: Honti Szilárd

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Kapcsolódó tartalmak

Megosztás:

Kiemelt tartalmak

Hír
2022. május 12., csütörtök
Hír
2022. május 12., csütörtök
Videó
Képgaléria
2022. május 10., kedd
Hír
2022. május 9., hétfő
Hír
Hír
2022. május 6., péntek
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6724 Szeged, Vértói út 7.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com