Jelszóigénylés

A legifjabbak is remek munkát végeztek

Megosztás:
Megjelent: 2022. június 17., péntek
Mini és szupermini csapataink sokat fejlődtek, a fiúk bronzérmesek lettek

Szezonértékelő cikksorozatunk végéhez értünk, a felnőtt, az U21-es, az ifjúsági, a serdülő és a gyerek után most a mini és szupermini korosztály bajnoki szezonjait vesszük górcső alá a vezetőedzőkkel.

Leány mini együttesünk 13. helyen végzett a korosztályos bajnokságban.

– Sajnos a karantén miatti túl sok kimaradás után nem volt elég pontunk a döntőhöz, pedig a lányok megérdemelte volna – hangsúlyozta Váradi Zoltán vezetőedző. – Egy kisebb hullámvölgyet leszámítva nagyon szépen dolgoztak a gyerekek, így a korosztályt váltók és a miniben maradók is maximális felkészültséggel várják a következő szezont. A munkát elvégeztük, ehhez sokan hozzájárultak, de Fésüs Erzsébet segítségét szeretném kiemelni, teljes erőbedobással vetette magát munkába a klubnál, illetve helyettesített, amikor nem tudtam a csapattal lenni. Összességében rendben volt a szezon, de vegyes érzelmeim vannak, mert biztos vagyok benne, hogy más körülmények között eljutottunk volna a döntőig. Jól röplabdáznak a lányok, augusztusban pedig folytatjuk a munkát – tette hozzá.

Leány szupermini csapatunk januárban csatlakozott a korosztályos bajnokságba, majd a mini pontvadászatba is be tudtak kapcsolódni.

– Nagyon örülök, hogy végre volt egy teljes szezonunk saját helyszínen és zömmel teljes létszámban – jegyezte meg Magos-Dóra Annamária vezetőedző. – Sokan csatlakoztak hozzánk a szezon elején, de rögtön beilleszkedtek az új lányok. Teljes munkát tudtunk végezni, a játék minden területén előreléptünk, a tornák pedig nagyszerű élményeket nyújtottak. A meccsek során folyamatosan fejlődtünk, megvolt az edzésmunka gyümölcse. Ebben a csapatban mindenki tanult a másiktól, életkortól függetlenül, és ezt jó volt látni. Halász Nikolettával remekül tudtunk együtt dolgozni, a törzsizmok erősítése folyamatos kontroll alatt volt, és Niki mindig rá tudott tenni egy lapáttal a terhelésre, így sokat erősödtek a gyerekek, nagyon hasznos volt a közös munka. A rutinosabb játékosok Váradi Zoltán csapatában is kaptak lehetőséget, éltek is vele, még többet tudtak így fejlődni, és ott a pontszámítással megkapták azt a versenyhelyzetet, ami a szupermini bajnokságból nagyon hiányzik. Persze a Nyuszi Kupával és egyéb lehetőségekkel pótoltuk valamennyire a pontszámítás hiányát, de a rendszeres versenyhelyzet szükséges lenne a motivációhoz. Remek közösséget alkotnak a lányok, együtt jártak a felnőtt meccsekre is, koreográfiákat találtak ki a szurkoláshoz, de még azért is versenyeztek egymással, hogy ki szedjen labdát a szegedi hatos döntőkön – árulta el a szakember.

Fiú mini csapatunk kiváló eredménnyel zárta a szezont: először a szegedi hatos döntőbe jutott, majd a Lila iskolában rendezett fináléban bronzérmet szerzett!

– Tavaly a csapat magja megmaradt, a nyári táborban és az iskolakezdésnél pedig érkeztek még új játékosok – kezdte a beszélgetést Honti Szilárd vezetőedző. – Télre kialakult a keret, de kihívást jelentett koordinálni a munkát, hiszen a kezdők is hozzánk kerültek, így több korosztály edzett együtt. Jól dolgoztak a srácok, a betegségek okozta gondok ellenére mindig összekapták magukat a tornákra. A végjátékokban többször is nagy előnyt vesztettünk el, de kellettek ezek a rossz tapasztalatok is, hogy tavaszra kialakuljon a játék. A hatos döntő előtt megálmodtam az éremszerzést, benne volt a srácokban ez a siker, és meg is tudták csinálni. Tavaszra megvolt az az egység, amit a döntőben mutattak, és ehhez hozzájárult, hogy felnőtt meccsekre is jártak, elkezdtek utánozni ott látott megoldásokat. Varga Tamásnak köszönöm a szezon során nyújtott segítségét, ahogy a szülők egész éves támogatását is, illetve hálával tartozok azoknak a trénereknek is a stábból, akik beugrottak egy-egy alkalommal az edzésekre. A játékosok nagy elánnal dolgoztak a tréningeken, ezzel hozták ki magukból és a csapatból is a maximumot. Teljesen nyugodt szívvel adom át a kiöregedő játékosokat, megvan a szükséges tudások a szintlépéshez – véli a tréner.

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Kapcsolódó tartalmak

Megosztás:
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6724 Szeged, Vértói út 7.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com