Jelszóigénylés

Fontos győzelmeknek örülhettünk

Megosztás:
Megjelent: 2019. november 11., hétfő
Eredményes hétvége áll korosztályos csapataink mögött.

Utánpótlásunk a hétvégén nem csak a Markovics kupán szerepelt, több együttesünk a korosztályos bajnokságokban képviselte Szegedet.

Leány gyermek 1-es csapatunk hazai pályán szerepelt, a Hattyas soron 2 győzelmet és 1 vereséget könyvelhettek el Strezeneczki Gyula tanítványai.

– A Békéscsaba eddig mumus volt számunkra, most viszont komoly játékerőt mutatva, simán nyertünk ellene, mindenki remekül játszott. A szünetben kicsit leültek a lányok, így a Nyíregyháza elleni meccs első negyedébe kicsit belealudtunk. A játékrész végére kezdtünk felébredni, majd a második szettet nagy csatában meg is nyertük. A harmadik szett még nagyobb izgalmakat hozott, tiszta szívvel küzdöttek a lányok, de a nyíregyháziak egy picit jobbak voltak. A csoport leggyengébb ellenfelével, a Dunakanyarral szemben remek lehetőségünk adódott arra, hogy egyes játékosokat számukra szokatlan posztokon próbáljak ki. Összességében elégedett vagyok – értékelt a tréner.


Leány U15 OGYB I. osztály második forduló, Szeged
LINAMAR-BRSE Fehér - Szegedi RSE-1 0:3 (15:25)(5:25)(16:25)
Szegedi RSE-1 - Nyíregyháza 1:2 (16:25)(25:20)(25:27)
Dunakanyar SE-1 - Szegedi RSE-1 0:3 (7:25)(11:25)(18:25)
Szegedi RSE: Paksi Kitti, Sojnóczki Sára, Nagy-Hegyesi Réka, Békési Dóra, Kiss Nóra, Verebes Dorina, Mányai Maja, Makai Emma, Simon Lili
Vezetőedző: Strezeneczki Gyula

A leány U19-es csapatunk budapesti kirándulása jól sikerült, hiszen egy Röpke elleni győzelem mellett a VASAS méltó ellenfelei voltunk.Németh Hanna csatlakozott hozzánk, jelenléte mindenképp növelte az önbizalmunkat – mondta Csányi Roland. – Simán nyertünk a Röpke ellen, így az első fordulóhoz képest látszott a fejlődés. A fővárosiakkal szemben hoztuk az első szettet, de utána kezdtek fáradni a lányok, és a papírforma is kijött, de méltó ellenfél voltunk – nyilatkozta a tréner.
Leány U19 OIB I. osztály második forduló, Budapest
Szegedi RSE - HÉP-RÖPKE SE 3:1 (25:15)(25:17)(24:26)(25:14)
VASAS SC "A" - Szegedi RSE 3:1 (18:25)(25:19)(25:16)(25:21)
Szegedi RSE: Kiss Boglárka, Béres Blanka, Kiss Anna, Bálint Viktória, Németh Hanna, Szalay Kata, Szatmári Júlia, Nyers Noémi, Nagy Mína, Sarusi-Kis Lídia, Kiss Zsófia
Vezetőedző: Csányi Roland
Másodedző: Csányi Dániel

A fiú gyermek együttesünk Kecskeméten szerepelt, egyszer diadalmaskodott, kétszer kikapott.

-A Debrecen ellen az első két fordulóban magabiztosan nyertünk, így hasonló elvárásaim voltak – kezdte értékelését Csányi Dániel vezetőedző. – Mindenkinek lehetőséget tudtam adni, ezzel az újoncok is éltek, láthatóan egyre inkább felveszik a ritmust, így egyre jobban tudom rotálni a csapatot. A Szolnokot remek játékkal leptük meg, a nyert szettben nagyon simán nyertünk, pedig korábban még szettet sem hoztunk Tisza-parti riválisunkkal szemben. Látszott, hogy kezd formálódni a csapat, most már egyre jobban kommunikálnak egymással a játékosok. A Kecskemét elleni összecsapásnak már nem volt tétje, de többé-kevésbé tűzben tudtam tartani a fiúkat, még ha megszorongatni nem is sikerült az ellenfelünket – véli a tréner.


Fiú U15 OGYB I. osztály harmadik forduló, Kecskemét
Szegedi RSE - DEAC 3:0 (25:12)(25:18)(25:19)
Szolnoki Sportcentrum – Szegedi RSE 2:1 (25:14)(11:25)(25:18)
Szegedi RSE – KESI "A" 0:3 (12:25)(15:25)(9:25)
Szegedi RSE: Elek Botond, Mikle-Baráth Milán, Apáti Márk, Tápai Bendegúz, Lehoczki Dániel, Szorcsik Miklós, Wodala Benjámin, Vörös Szabolcs, Pintér Barnabás, Bálint Ákos, Pálinkó Máté, Pintér Gergely
Vezetőedző: Csányi Dániel

Szombaton Hulmann Zsolt irányításával játszott az U19-es együttesünk, amelynek 2 győzelem és 1 vereség lett a mérlege. A cél az első siker megszerzése volt, így a szakember elégedetten nyilatkozott.

– Nagy kedvvel vetettük magunkat a Gyöngyös elleni mérkőzésbe, de ellenfelünk is jó formában volt – kezdte értékelését a tréner. – A mérkőzés elején mi irányítottuk a játékot. Az ellenfél egyik játékosa olyan szerencsétlenül lépett át, hogy csapatunk egyik meghatározó tagja, Somosi Levente bokasérülést szenvedett, sajnos nem is tudta folytatni a játékot. Varga Tamás jól pótolta Leventét, így összeszedett, játékkal sikerült megnyernünk a szettet. A második etapban sem változott a játék képe, mi irányítottunk. Négyes ütőink jól muzsikáltak, a center támadóink is több sikeres támadást tudtak befejezni. A harmadik szettben a győzelem tudatában kiengedtünk, majd alapos edzői fejmosást követően ébredezni kezdtek a srácok. Hernádi Marcell vezérletével, ha szorosan is, de sikerült megnyerni a szettet.

A MAFC elleni mérkőzés is sikerélményt, és egyben szorosabb csatát hozott.

– Rögtön a Gyöngyös elleni meccs után játszottunk, még bennünk volt az előző mérkőzés győzelmi érzése. Szinte repültek a srácok a pályán, nem ismertek elveszett labdát. Igaz, a biztos sikerhez az is kellett, hogy az ellenfelünk szokatlanul sokat hibázzon, de ehhez a táptalajt a szegedi fiúk jó játéka adta. A második szettre informatikai kifejezéssel élve "alvó állapotba" kapcsolt a csapatunk. Nagyon sokat kellett tenni, illetve nem tenni a fiúknak azért, hogy ellenfelünk ilyen könnyedén megnyerje a szettet. A harmadik játékrészben, ha már informatikánál tartottunk, „újraindítást” követően sikerült ismét működésre bírnunk az „operációs rendszerünket”, és végig irányítva nyertünk. Ezután a Dunaújváros túlzott önbizalmát kihasználva, pontosan játszva a szettgyőzelemre is volt esélyünk, de jobb ellenfelünknek végül kijött a lépés. A folytatásban látszott a fiúkon a fáradtság. Összességében elégedett voltam a srácokkal! – mondta.


Fiú U19 OIB I. osztály második forduló, Dunaújváros
Szegedi RSE – Gyöngyösi Röplabda SE 3:0 (25:20)(25:19)(28:26)
MAFC-BME – Szegedi RSE 1:2 (17:25)(25:12)(22:25)
Szegedi RSE – DSE Röplabda Akadémia 0:3 (24:26)(7:25)(13:25)
Szegedi RSE: Gera Bálint, Varga Tamás, Somosi Levente, Baranyi Dávid, Hernádi Marcell, Varga Medárd, Janó Csongor, Baricsa Gergő, Szunyogh Szabolcs
Vezetőedző: Hulmann Zsolt

Az U21-es fiú csapatunk szintén Hulmann vezetésével Budapesten szerepelt, a MAFC otthonában kikapott.

– Ferencz Erik derékbántalmak miatt nem tartott velünk, a 2004-es születésű játékosok közül a Varga-testvérek mellett Szunyogh Szabolcs került a keretbe – árulta el a tréner. – A mérkőzés eleji bemelegítés során már látszódott, hogy igen kemény ellenfél lesz a MAFC, ennek ellenére az első szett elején nagyon jól tartottuk magunkat. A szett közepétől a fővárosiak fokozatosan átvették az irányítást, amire már nem volt válaszunk. Jelentős fizikai és magassági fölényben lévő házigazdák magabiztosan zsebelték be a szakaszgyőzelmet. A második és a harmadik szett hasonló képet mutatott, az egyetemisták szinte hiba nélkül játszottak, a mi fiaink egyre jobban elbizonytalanodtak. Nyitás-fogadási hibák miatt támadást sem tudtunk indítani, így jelentős ellenállást sem tudtunk kifejteni. A mérkőzés képe alapján a házigazdák megérdemelt győzelmet arattak, mi pedig sok tanulságot levonhatunk az összecsapásból. Ez most nem a mi napunk volt. Meg kell tanulnunk csapatként működni akkor is, amikor nem igazán megy a játék – összegzett a mester.

U21-NBII-es Férfi Bajnokság, Budapest 
MAFC-BME - Szegedi RSE 3:0 (25:15)(25:11)(25:12)
Szegedi RSE: Gera Bálint, Varga Tamás, Strezeneczki Péter, Hernádi Marcell, Varga Medárd, Móczár Dávid, Baricsa Gergő, Szunyogh Szabolcs, Polyák Péter
Vezetőedző: Hulmann Zsolt

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Kapcsolódó tartalmak

Megosztás:

Kiemelt tartalmak

         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6724 Szeged, Vértói út 7.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com