Jelszóigénylés

Fontos győzelmeknek örülhettünk

Megosztás:
Megjelent: 2019. november 11., hétfő
Eredményes hétvége áll korosztályos csapataink mögött.

Utánpótlásunk a hétvégén nem csak a Markovics kupán szerepelt, több együttesünk a korosztályos bajnokságokban képviselte Szegedet.

Leány gyermek 1-es csapatunk hazai pályán szerepelt, a Hattyas soron 2 győzelmet és 1 vereséget könyvelhettek el Strezeneczki Gyula tanítványai.

– A Békéscsaba eddig mumus volt számunkra, most viszont komoly játékerőt mutatva, simán nyertünk ellene, mindenki remekül játszott. A szünetben kicsit leültek a lányok, így a Nyíregyháza elleni meccs első negyedébe kicsit belealudtunk. A játékrész végére kezdtünk felébredni, majd a második szettet nagy csatában meg is nyertük. A harmadik szett még nagyobb izgalmakat hozott, tiszta szívvel küzdöttek a lányok, de a nyíregyháziak egy picit jobbak voltak. A csoport leggyengébb ellenfelével, a Dunakanyarral szemben remek lehetőségünk adódott arra, hogy egyes játékosokat számukra szokatlan posztokon próbáljak ki. Összességében elégedett vagyok – értékelt a tréner.


Leány U15 OGYB I. osztály második forduló, Szeged
LINAMAR-BRSE Fehér - Szegedi RSE-1 0:3 (15:25)(5:25)(16:25)
Szegedi RSE-1 - Nyíregyháza 1:2 (16:25)(25:20)(25:27)
Dunakanyar SE-1 - Szegedi RSE-1 0:3 (7:25)(11:25)(18:25)
Szegedi RSE: Paksi Kitti, Sojnóczki Sára, Nagy-Hegyesi Réka, Békési Dóra, Kiss Nóra, Verebes Dorina, Mányai Maja, Makai Emma, Simon Lili
Vezetőedző: Strezeneczki Gyula

A leány U19-es csapatunk budapesti kirándulása jól sikerült, hiszen egy Röpke elleni győzelem mellett a VASAS méltó ellenfelei voltunk.Németh Hanna csatlakozott hozzánk, jelenléte mindenképp növelte az önbizalmunkat – mondta Csányi Roland. – Simán nyertünk a Röpke ellen, így az első fordulóhoz képest látszott a fejlődés. A fővárosiakkal szemben hoztuk az első szettet, de utána kezdtek fáradni a lányok, és a papírforma is kijött, de méltó ellenfél voltunk – nyilatkozta a tréner.
Leány U19 OIB I. osztály második forduló, Budapest
Szegedi RSE - HÉP-RÖPKE SE 3:1 (25:15)(25:17)(24:26)(25:14)
VASAS SC "A" - Szegedi RSE 3:1 (18:25)(25:19)(25:16)(25:21)
Szegedi RSE: Kiss Boglárka, Béres Blanka, Kiss Anna, Bálint Viktória, Németh Hanna, Szalay Kata, Szatmári Júlia, Nyers Noémi, Nagy Mína, Sarusi-Kis Lídia, Kiss Zsófia
Vezetőedző: Csányi Roland
Másodedző: Csányi Dániel

A fiú gyermek együttesünk Kecskeméten szerepelt, egyszer diadalmaskodott, kétszer kikapott.

-A Debrecen ellen az első két fordulóban magabiztosan nyertünk, így hasonló elvárásaim voltak – kezdte értékelését Csányi Dániel vezetőedző. – Mindenkinek lehetőséget tudtam adni, ezzel az újoncok is éltek, láthatóan egyre inkább felveszik a ritmust, így egyre jobban tudom rotálni a csapatot. A Szolnokot remek játékkal leptük meg, a nyert szettben nagyon simán nyertünk, pedig korábban még szettet sem hoztunk Tisza-parti riválisunkkal szemben. Látszott, hogy kezd formálódni a csapat, most már egyre jobban kommunikálnak egymással a játékosok. A Kecskemét elleni összecsapásnak már nem volt tétje, de többé-kevésbé tűzben tudtam tartani a fiúkat, még ha megszorongatni nem is sikerült az ellenfelünket – véli a tréner.


Fiú U15 OGYB I. osztály harmadik forduló, Kecskemét
Szegedi RSE - DEAC 3:0 (25:12)(25:18)(25:19)
Szolnoki Sportcentrum – Szegedi RSE 2:1 (25:14)(11:25)(25:18)
Szegedi RSE – KESI "A" 0:3 (12:25)(15:25)(9:25)
Szegedi RSE: Elek Botond, Mikle-Baráth Milán, Apáti Márk, Tápai Bendegúz, Lehoczki Dániel, Szorcsik Miklós, Wodala Benjámin, Vörös Szabolcs, Pintér Barnabás, Bálint Ákos, Pálinkó Máté, Pintér Gergely
Vezetőedző: Csányi Dániel

Szombaton Hulmann Zsolt irányításával játszott az U19-es együttesünk, amelynek 2 győzelem és 1 vereség lett a mérlege. A cél az első siker megszerzése volt, így a szakember elégedetten nyilatkozott.

– Nagy kedvvel vetettük magunkat a Gyöngyös elleni mérkőzésbe, de ellenfelünk is jó formában volt – kezdte értékelését a tréner. – A mérkőzés elején mi irányítottuk a játékot. Az ellenfél egyik játékosa olyan szerencsétlenül lépett át, hogy csapatunk egyik meghatározó tagja, Somosi Levente bokasérülést szenvedett, sajnos nem is tudta folytatni a játékot. Varga Tamás jól pótolta Leventét, így összeszedett, játékkal sikerült megnyernünk a szettet. A második etapban sem változott a játék képe, mi irányítottunk. Négyes ütőink jól muzsikáltak, a center támadóink is több sikeres támadást tudtak befejezni. A harmadik szettben a győzelem tudatában kiengedtünk, majd alapos edzői fejmosást követően ébredezni kezdtek a srácok. Hernádi Marcell vezérletével, ha szorosan is, de sikerült megnyerni a szettet.

A MAFC elleni mérkőzés is sikerélményt, és egyben szorosabb csatát hozott.

– Rögtön a Gyöngyös elleni meccs után játszottunk, még bennünk volt az előző mérkőzés győzelmi érzése. Szinte repültek a srácok a pályán, nem ismertek elveszett labdát. Igaz, a biztos sikerhez az is kellett, hogy az ellenfelünk szokatlanul sokat hibázzon, de ehhez a táptalajt a szegedi fiúk jó játéka adta. A második szettre informatikai kifejezéssel élve "alvó állapotba" kapcsolt a csapatunk. Nagyon sokat kellett tenni, illetve nem tenni a fiúknak azért, hogy ellenfelünk ilyen könnyedén megnyerje a szettet. A harmadik játékrészben, ha már informatikánál tartottunk, „újraindítást” követően sikerült ismét működésre bírnunk az „operációs rendszerünket”, és végig irányítva nyertünk. Ezután a Dunaújváros túlzott önbizalmát kihasználva, pontosan játszva a szettgyőzelemre is volt esélyünk, de jobb ellenfelünknek végül kijött a lépés. A folytatásban látszott a fiúkon a fáradtság. Összességében elégedett voltam a srácokkal! – mondta.


Fiú U19 OIB I. osztály második forduló, Dunaújváros
Szegedi RSE – Gyöngyösi Röplabda SE 3:0 (25:20)(25:19)(28:26)
MAFC-BME – Szegedi RSE 1:2 (17:25)(25:12)(22:25)
Szegedi RSE – DSE Röplabda Akadémia 0:3 (24:26)(7:25)(13:25)
Szegedi RSE: Gera Bálint, Varga Tamás, Somosi Levente, Baranyi Dávid, Hernádi Marcell, Varga Medárd, Janó Csongor, Baricsa Gergő, Szunyogh Szabolcs
Vezetőedző: Hulmann Zsolt

Az U21-es fiú csapatunk szintén Hulmann vezetésével Budapesten szerepelt, a MAFC otthonában kikapott.

– Ferencz Erik derékbántalmak miatt nem tartott velünk, a 2004-es születésű játékosok közül a Varga-testvérek mellett Szunyogh Szabolcs került a keretbe – árulta el a tréner. – A mérkőzés eleji bemelegítés során már látszódott, hogy igen kemény ellenfél lesz a MAFC, ennek ellenére az első szett elején nagyon jól tartottuk magunkat. A szett közepétől a fővárosiak fokozatosan átvették az irányítást, amire már nem volt válaszunk. Jelentős fizikai és magassági fölényben lévő házigazdák magabiztosan zsebelték be a szakaszgyőzelmet. A második és a harmadik szett hasonló képet mutatott, az egyetemisták szinte hiba nélkül játszottak, a mi fiaink egyre jobban elbizonytalanodtak. Nyitás-fogadási hibák miatt támadást sem tudtunk indítani, így jelentős ellenállást sem tudtunk kifejteni. A mérkőzés képe alapján a házigazdák megérdemelt győzelmet arattak, mi pedig sok tanulságot levonhatunk az összecsapásból. Ez most nem a mi napunk volt. Meg kell tanulnunk csapatként működni akkor is, amikor nem igazán megy a játék – összegzett a mester.

U21-NBII-es Férfi Bajnokság, Budapest 
MAFC-BME - Szegedi RSE 3:0 (25:15)(25:11)(25:12)
Szegedi RSE: Gera Bálint, Varga Tamás, Strezeneczki Péter, Hernádi Marcell, Varga Medárd, Móczár Dávid, Baricsa Gergő, Szunyogh Szabolcs, Polyák Péter
Vezetőedző: Hulmann Zsolt

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Kapcsolódó tartalmak

Megosztás:

Kiemelt tartalmak

Hír
2021. szeptember 27., hétfő
Hír
2021. szeptember 25., szombat
Hír
Hír
2021. szeptember 23., csütörtök
Hír
2021. szeptember 20., hétfő
Hír
2021. szeptember 16., csütörtök
Hír
2021. szeptember 13., hétfő
Hír
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6724 Szeged, Vértói út 7.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com