Jelszóigénylés

Több van a serdülőkben, dolgozunk tovább

Megosztás:
Megjelent: 2019. szeptember 30., hétfő
A hétvégi bajnokikon voltak biztató jelek, de az edzők nem elégedettek.

Leány és fiú serdülő csapataink képviselték utánpótlásunkat a hétvégén, a Szegedi RSE korosztályos csapatai összesen hét mérkőzést vívtak: három győzelem és négy vereség a mérlegünk.

Az 1-es számú leány csapatunk a Békéscsabától kikapott, a Debrecen ellen viszont sima sikert aratott. A címvédő elleni vereség papírforma, de a játék képével nem volt elégedett Csányi Roland vezetőedző.

– Képletesen feltett kézzel mentek a pályára a lányok. Ujjtörés miatt kulcsjátékosunk hiányzott, de erre nem foghatjuk az eredmény alakulását, hiszen az első szettben csak hat pontot szereztünk. A folytatás jobb volt, 15-15 pontot gyűjtöttünk a második és harmadik szettben is, voltak olyan labdamenetek, amelyekre kifejezetten büszkék lehettünk, de azok után mindig jött egy-egy mélypont. Ki lehet kapni a Békéscsabától, de nem mindegy, hogy milyen játékkal és hozzáállással – nyilatkozta a tréner.

A Debrecen elleni találkozónk nagyon sima volt, mindössze egyetlen szépséghibával.

– Kitűztük motiváló célként, hogy a szettekben tíz pont alatt kell maradnia az ellenfélnek, de mindhárom szettben 10 pontot engedtünk. Ennyi persze még belefér, amennyire csak lehetett, győztek a lányok. Összességében nem lehetek elégedett, hiszen erre a korcsoportra koncentrálunk, és pont most nem jött ki a lépés, amikor bizonyítani lehetett volna, hogy a legjobb riválissal is felvesszük a versenyt. Lesz még alkalom a javításra – jegyezte meg Csányi Roland.

U17 Leány OSB A-2 csoport első forduló, Debrecen
Szegedi RSE-1 - Linamar-BRSE
 0:3 (6:25)(15:25)(15:25)
DSZC-Eötvös DSE - Szegedi RSE-1 0:3 (10:25)(10:25)(10:25)
Szegedi RSE-1: Kiss Boglárka, Béres Blanka, Kiss Anna, Bálint Viktória, Szatmári Júlia, Mészáros Dorka, Nyers Noémi, Nagy Léna, Szabó Mónika, Magyar Leila
Vezetőedző: Csányi Roland

A második számú serdülő leány csapatunk túlesett a tűzkeresztségen, és rögtön a lehető legjobb ellenféllel találta szemben magát.

– A VASAS talán az ország legjobb utánpótlás-bázisával rendelkezik, ráadásul egy évvel idősebbek álltak ki ellenünk – kezdte beszámolóját Strezeneczki Gyula vezetőedző. – A tanítványaim nagyon megilletődöttek, hiszen ilyen sebességgel és ilyen kemény ütésekkel és szervákkal nem nagyon találkoztak. Szokni kellett a tempót, és érdekes módon a két legfiatalabb játékosunk volt legkevésbé zavarban az új közegben. Többet vártam a lányoktól, de a Kecskemét ellen már valami megmozdult, egész jó játékkal rukkoltunk elő a második szettben, csak nüanszok döntöttek riválisunk javára. Ez el is szomorította a lányokat, a csalódottság rányomta bélyegét a harmadik szettre. Sok maradt még a lányokban, dolgoznunk kell tovább – mondta az edző.


U17 Leány OSB A-4 csoport elsőforduló, Kecskemét
Szegedi RSE-2 – VASAS SC "A" 0:3 (13:25)(11:25)(14:25)
Kesi "A" – Szegedi RSE-2 3:0 (25:14)(26:24)(25:10)
Szegedi RSE-2: Sojnóczki Sára, Paksi Kitti, Simon Lili, Mányai Maja, Herceg Viktória, Kiss Nóra, Makai Emma, Nagy-Hegyesi Réka, Verebes Dorina, Erdei-Strochner Enikő
Vezetőedző: Strezeneczki Gyula

Fiú serdülő csapatunk épphogy megérkezett a bajnoki forduló helyszínére Dunaújvárosban, máris nyert – szó szerint.

– Ekkor szembesültünk azzal, hogy a TFSE sportorvosi engedélyek nélkül érkezett, ezért az összes mérkőzésüket 3:0-val írták jóvá az ellenfeleiknek. Így hamar megszereztük az első győzelmünket – árulta el Hulmann Zsolt vezetőedző. – A Dunaújvárossal kezdtünk. Nem volt ismeretlenek számunkra az ellenfél, hiszen az előző héten az U19-es bajnokságban szinte ugyanez a keret állt ki ellenünk. Az első szettben bátran kezdtünk, tartottuk a lépést a csoportfavorittal szemben. Igaz, ehhez kellett ellenfelünk sok rontása is. A következő két szettben az újvárosi csapat szinte hiba nélkül játszott, ugyanakkor mi már sajnos nem tudtunk megújulni. A játékosok dekoncentráltakká váltak, és már csak elvétve tudtuk megmutatni, mit is tudunk valójában.

Ezután jött a Szolnok elleni összecsapás, amely nem várt izgalmat tartogatott.

– A Szolnok B ellen esélyesebbek voltunk. Jól is kezdtünk, ugyanakkor elhittük, hogy itt nem is kell már röplabdáznunk, ez a mérkőzés már megvan. A lelkes szolnokiak hamar észrevették, hogy "ECO" módra váltottunk, és lelkes játékkal meglepetésre, de megérdemelten nyerték meg az első szettet. A második és harmadik szettben sikerült ritmust váltanunk, s ugyan a vártnál nehezebben, de sikerült győztesként elhagyni a pályát. Sajnálom, hogy csak két mérkőzést sikerült játszanunk. Ugyan voltak szép megmozdulásaink, amelyek bizodalomra adnak okot, de sokkal többet várok a fiúktól – összegzett a szakember.


U17 Fiú OSB A-1 csoport első forduló, Dunaújváros
Szolnoki Sportcentrum "B" – Szegedi RSE
1:2 (25:18)(15:25)(20:25)
DSE Röplabda Akadémia – Szegedi RSE 3:0 (25:18)(25:9)(25:5)
Szegedi RSE – TFSE-Neumann 3:0 (25:0)(25:0)(25:0)
Szegedi RSE: Gera Bálint, Varga Tamás, Czakó Lóránt, Somosi Levente,  Hernádi Marcell, Varga Medárd, Janó Csongor, Baricsa Gergő, Szunyogh Szabolcs, Feier Tibor
Vezetőedző: Hulmann Zsolt

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Kapcsolódó tartalmak

Megosztás:
 
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6723 Szeged, Hüvelyk utca 7/C III/10.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com