Jelszóigénylés

Több van a serdülőkben, dolgozunk tovább

Megosztás:
Megjelent: 2019. szeptember 30., hétfő
A hétvégi bajnokikon voltak biztató jelek, de az edzők nem elégedettek.

Leány és fiú serdülő csapataink képviselték utánpótlásunkat a hétvégén, a Szegedi RSE korosztályos csapatai összesen hét mérkőzést vívtak: három győzelem és négy vereség a mérlegünk.

Az 1-es számú leány csapatunk a Békéscsabától kikapott, a Debrecen ellen viszont sima sikert aratott. A címvédő elleni vereség papírforma, de a játék képével nem volt elégedett Csányi Roland vezetőedző.

– Képletesen feltett kézzel mentek a pályára a lányok. Ujjtörés miatt kulcsjátékosunk hiányzott, de erre nem foghatjuk az eredmény alakulását, hiszen az első szettben csak hat pontot szereztünk. A folytatás jobb volt, 15-15 pontot gyűjtöttünk a második és harmadik szettben is, voltak olyan labdamenetek, amelyekre kifejezetten büszkék lehettünk, de azok után mindig jött egy-egy mélypont. Ki lehet kapni a Békéscsabától, de nem mindegy, hogy milyen játékkal és hozzáállással – nyilatkozta a tréner.

A Debrecen elleni találkozónk nagyon sima volt, mindössze egyetlen szépséghibával.

– Kitűztük motiváló célként, hogy a szettekben tíz pont alatt kell maradnia az ellenfélnek, de mindhárom szettben 10 pontot engedtünk. Ennyi persze még belefér, amennyire csak lehetett, győztek a lányok. Összességében nem lehetek elégedett, hiszen erre a korcsoportra koncentrálunk, és pont most nem jött ki a lépés, amikor bizonyítani lehetett volna, hogy a legjobb riválissal is felvesszük a versenyt. Lesz még alkalom a javításra – jegyezte meg Csányi Roland.

U17 Leány OSB A-2 csoport első forduló, Debrecen
Szegedi RSE-1 - Linamar-BRSE
 0:3 (6:25)(15:25)(15:25)
DSZC-Eötvös DSE - Szegedi RSE-1 0:3 (10:25)(10:25)(10:25)
Szegedi RSE-1: Kiss Boglárka, Béres Blanka, Kiss Anna, Bálint Viktória, Szatmári Júlia, Mészáros Dorka, Nyers Noémi, Nagy Léna, Szabó Mónika, Magyar Leila
Vezetőedző: Csányi Roland

A második számú serdülő leány csapatunk túlesett a tűzkeresztségen, és rögtön a lehető legjobb ellenféllel találta szemben magát.

– A VASAS talán az ország legjobb utánpótlás-bázisával rendelkezik, ráadásul egy évvel idősebbek álltak ki ellenünk – kezdte beszámolóját Strezeneczki Gyula vezetőedző. – A tanítványaim nagyon megilletődöttek, hiszen ilyen sebességgel és ilyen kemény ütésekkel és szervákkal nem nagyon találkoztak. Szokni kellett a tempót, és érdekes módon a két legfiatalabb játékosunk volt legkevésbé zavarban az új közegben. Többet vártam a lányoktól, de a Kecskemét ellen már valami megmozdult, egész jó játékkal rukkoltunk elő a második szettben, csak nüanszok döntöttek riválisunk javára. Ez el is szomorította a lányokat, a csalódottság rányomta bélyegét a harmadik szettre. Sok maradt még a lányokban, dolgoznunk kell tovább – mondta az edző.


U17 Leány OSB A-4 csoport elsőforduló, Kecskemét
Szegedi RSE-2 – VASAS SC "A" 0:3 (13:25)(11:25)(14:25)
Kesi "A" – Szegedi RSE-2 3:0 (25:14)(26:24)(25:10)
Szegedi RSE-2: Sojnóczki Sára, Paksi Kitti, Simon Lili, Mányai Maja, Herceg Viktória, Kiss Nóra, Makai Emma, Nagy-Hegyesi Réka, Verebes Dorina, Erdei-Strochner Enikő
Vezetőedző: Strezeneczki Gyula

Fiú serdülő csapatunk épphogy megérkezett a bajnoki forduló helyszínére Dunaújvárosban, máris nyert – szó szerint.

– Ekkor szembesültünk azzal, hogy a TFSE sportorvosi engedélyek nélkül érkezett, ezért az összes mérkőzésüket 3:0-val írták jóvá az ellenfeleiknek. Így hamar megszereztük az első győzelmünket – árulta el Hulmann Zsolt vezetőedző. – A Dunaújvárossal kezdtünk. Nem volt ismeretlenek számunkra az ellenfél, hiszen az előző héten az U19-es bajnokságban szinte ugyanez a keret állt ki ellenünk. Az első szettben bátran kezdtünk, tartottuk a lépést a csoportfavorittal szemben. Igaz, ehhez kellett ellenfelünk sok rontása is. A következő két szettben az újvárosi csapat szinte hiba nélkül játszott, ugyanakkor mi már sajnos nem tudtunk megújulni. A játékosok dekoncentráltakká váltak, és már csak elvétve tudtuk megmutatni, mit is tudunk valójában.

Ezután jött a Szolnok elleni összecsapás, amely nem várt izgalmat tartogatott.

– A Szolnok B ellen esélyesebbek voltunk. Jól is kezdtünk, ugyanakkor elhittük, hogy itt nem is kell már röplabdáznunk, ez a mérkőzés már megvan. A lelkes szolnokiak hamar észrevették, hogy "ECO" módra váltottunk, és lelkes játékkal meglepetésre, de megérdemelten nyerték meg az első szettet. A második és harmadik szettben sikerült ritmust váltanunk, s ugyan a vártnál nehezebben, de sikerült győztesként elhagyni a pályát. Sajnálom, hogy csak két mérkőzést sikerült játszanunk. Ugyan voltak szép megmozdulásaink, amelyek bizodalomra adnak okot, de sokkal többet várok a fiúktól – összegzett a szakember.


U17 Fiú OSB A-1 csoport első forduló, Dunaújváros
Szolnoki Sportcentrum "B" – Szegedi RSE
1:2 (25:18)(15:25)(20:25)
DSE Röplabda Akadémia – Szegedi RSE 3:0 (25:18)(25:9)(25:5)
Szegedi RSE – TFSE-Neumann 3:0 (25:0)(25:0)(25:0)
Szegedi RSE: Gera Bálint, Varga Tamás, Czakó Lóránt, Somosi Levente,  Hernádi Marcell, Varga Medárd, Janó Csongor, Baricsa Gergő, Szunyogh Szabolcs, Feier Tibor
Vezetőedző: Hulmann Zsolt

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Kapcsolódó tartalmak

Megosztás:

Kiemelt tartalmak

Képgaléria
Hír
2021. október 18., hétfő
Hír
2021. október 18., hétfő
Képgaléria
Képgaléria
2021. október 18., hétfő
Hír
2021. október 17., vasárnap
Hír
2021. október 15., péntek
Hír
2021. október 14., csütörtök
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6724 Szeged, Vértói út 7.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com