Jelszóigénylés

Érthető az izgalom, régóta erre vártunk: jön a hatos döntő!

Megosztás:
Megjelent: 2021. május 20., csütörtök
Az SZRSE három napon át az ország legjobb csapataival játszik a leány U17-es fináléban.

Régóta nem szerepeltünk hatos döntőben, de most vége a böjtnek: pénteken kezdődik a leány serdülő bajnokság hatos döntője, a fővárosi tornán – a Folyondár Sportközpontban – pedig az SZRSE is pályára lép.Az U17-es finálé sorsolása úgy hozta, hogy ebből még bármi lehet, hiszen a két favorit, a BRSE Fehér és a Vasas “A” lesz a pénteki ellenfél a csoportkörben, majd szombaton jönnek a keresztjátékok és az elődöntők. Ez lesz az a nap, amikor nagyot lehet alkotni, hiszen egy keresztjátékban aratott győzelem máris azt jelentené: vasárnap biztosan éremért játszunk.

A másik csoportban egyébként a Vasas “B”, a Gödöllő és a BVSC “Kék” került, innen kapunk ellenfelet szombatra – csoportgyőzelem esetén rögtön az elődöntőben, de a reálisabb forgatókönyv szerint ennek a triónak a második vagy harmadik helyezettje vár majd ránk a keresztjátékban.

Az SZRSE-ben szereplő lányok legutóbb minisként játszottak korosztályos fináléban, így nincs olyan rutinjuk az OSB-döntők terén, mint az ellenfeleknek, de mi bízunk benne, hogy az egészséges lámpaláz a legjobbat hozza majd ki a lányokból.– Látszott az edzéseken, hogy izgulnak, de ezt ők maguk is elismerték. Ezzel nincs semmi gond, vélhetően a pénteki csoportmérkőzések remek lehetőséget adnak arra, hogy megszokjuk a közeget, feldolgozzuk az izgalmakat – hangsúlyozta Csányi Roland vezetőedző. – Szombaton nagyon kell koncentrálni, hiszen aznap dőlnek el a legfontosabb kérdések, jó lenne kiharcolni, hogy éremért játszhassunk vasárnap. Ez már nagy dolog lenne, de nincs teher a lányokon. A szezon célja a döntőbe kerülés volt, tehát innen már minden siker ajándék, de a lányok így is komolyan gondolják a döntőt, ezt is látom rajtuk. Mindent beleadnak majd, ez nem is lehet kérdés, és extra stábbal segítjük őket ebben – mondta a tréner.

Utóbbi mondatával ezzel arra utalt a szakember, hogy Csányiné Molcsányi Petra másodedző mellett Tátrai Sándor is ott lesz a szegedi kispadon, hiszen felnőtt NB II-es csapatunk mestere is sokat dolgozik a lányok egy részével.

– Ez az én kérésem volt, hiszen mindenkinek kijár, hogy átélje ezt a döntőt, és persze így még hatékonyabban tudjuk segíteni a lányokat – jegyezte meg Csányi Roland.

Szalayné Sebők Éva U17 OSB I. osztály Döntő 'B', Budapest
14:30 Szegedi RSE Narancs - VASAS SC 'A'
17:30 LINAMAR-BRSE Fehér- Szegedi RSE Narancs 
Vezetőedző: Csányi Roland

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Kapcsolódó tartalmak

Megosztás:
 
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6723 Szeged, Hüvelyk utca 7/C III/10.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com