Jelszóigénylés

A lelkesedést semmi sem veheti el tőlük

Megosztás:
Megjelent: 2021. január 7., csütörtök
Ifjúsági csapataink a járványhelyzet nehézségei ellenére motiváltak maradtak.

Cikksorozatunkban korosztályonként mutatjuk be, hogy utánpótlás csapataink hogyan birkóznak meg a koronavírus-járvány második hulláma okozta nehézségekkel. Számukra ugyanis leállították a bajnokságot, így az edzőkre komoly feladat hárul, például a motiváció fenntartásában. A második részben ifjúsági együtteseinkkel foglalkozunk.A teremhelyzet változása – ki kellett költöznünk a Lila iskolából – után egyesületünk mindent megtett, hogy az összes korosztályos csapat legalább heti két edzést tudjon teremben tartani, illetve amíg az időjárás és a szabályozás engedte, egy-egy szabadtéri foglalkozás is belefért a programba. Ezt a menetrendet követte Csányi Roland a lányokkal és Hulmann Zsolt a fiúkkal az ifjúsági csapatoknál, de felmerül a kérdés: miként tudtak alkalmazkodni a korlátozott lehetőségekhez?

– Rengeteget számított, hogy nyolc játékosunk is szerepet kapott az NB II-es meccseken, ők további tréningekre járhattak a felnőtt csapattal – kezdte a beszélgetést Csányi Roland, leány ifjúsági együttesünk vezetőedzője. – Bálint Viktória, Szatmári Júlia, Nyers Noémi, Nagy-Hegyesi Réka, Sojnóczky Sára, Kiss Anna, Kiss Boglárka és Kiss Nóra játszhatott legalább egy bajnokin, ami óriási lökést adott nekünk, ahogy a plusz edzéslehetőségek is. Persze így sem egyszerű fenntartani a lelkesedést, hiszen korosztályos meccseink nincsenek, mégis az egyesületben nálunk a legnagyobb az állandó létszám az edzéseken, amiért jár a dicséret a lányoknak! Pedig ebben a korban a legnagyobb a lemorzsolódás a tanulmányok és a magánélet miatt, és mégis, megmaradt a motiváció, ennek nagyon örülök! – fogalmazott a szakember.

Több mint két hónapja nem volt tehát mérkőzése a társaságnak, de edzőjük szerint ez alig látszik, ebben pedig komoly szerepe van a kiváló csapategységnek.– A lányok nemcsak a pályán, de a pályán kívül is jó viszonyt ápolnak egymással, szoros barátságok szövődtek, így egymásért is játszanak! Persze a szuper hangulaton kívül más vonzó tényező is van, hiszen mindannyian lelkesen dolgoznak azért, hogy komoly eredményeket érjenek el. Idén lesz 16 éves az egyesületünk, ami azt jelenti, hogy amikor ezek a lányok kiskorukban hozzánk kerültek, már egy tapasztalt és szakmailag rendkívül sokat fejlődő klubhoz kerültek, a munka gyümölcse pedig beérni látszik, hiszen bővelkedünk tehetségekben – hangsúlyozta Csányi Roland.

Az ifjúsági bajnokságban való szereplés remek tapasztalatszerzési lehetőség volt a lányoknak, a serdülő bajnokság mellett komoly kihívást jelent számukra, ami hajtja is őket előre. Épp ezért bizakodnak abban, hogy mihamarabb folytatódik a pontvadászat. A bajnokságban egyébként még előnye is lehet az új helyzetnek.

– Mivel most kevesebb az edzésünk, sokkal intenzívebbek lettek a tréningek, hogy minél kisebb legyen a lemaradásunk az eredeti tervekhez képest. Mivel már hosszú ideje szokják ezt az erősebb tempót a lányok, később már eredeti edzésszám mellett is bírhatják ezt az intenzitást, így a hátrányunkból előnyt is kovácsolhatunk. Jó lenne persze mielőbb visszatérni a Lila iskolába és bajnokit játszani, mert közeledik a rájátszás, és még elmaradt fordulókat is pótolni kell – tette hozzá Csányi Roland.

A fiú ifjúsági csapat hasonlóan lelkes maradt, nem vett vissza a tempóból. Hulmann Zsolt vezetőedző rendkívül büszke volt a srácokra a szezon első szakaszában, hiszen fantasztikus hangulatú meccseken kiváló eredményeket értek el.

– Ősszel olyan pillanatokat élhettem át a tanítványoknak köszönhetően, amelyekért érdemes ezt a szakmát űzni – dicsérte a fiúkat a mester. – Fájt a szívem, hogy egy ilyen időszakban egyik napról a másikra szünetet rendeltek el a bajnokságban, kiváló formában voltunk. A srácok is szomorúan fogadták a hírt, de becsületükre legyen mondva: kitartottak a kijárási tilalom idején is. Van persze egy ilyen helyzetben természetesnek mondható lemorzsolódás, de a mértéke teljesen vállalható, a döntő többség rendszeresen jár az edzésekre. Sőt, Somosi Levente és Pintér Barnabás a felnőtt edzéseken is lehetőséget kap, előbbi játékosunk az NB I-ben is bizonyíthatott már, amihez ezúton is gratulálok neki! – mondta Hulmann Zsolt.

A Topolya soron és a Mars téren is szokott edzeni a csapat, a Lila iskolából való kiköltözés után pedig még a Squash Klub is helyszínt biztosított. Minden segítségért rendkívül hálás a korosztályos együttes.

– A klubvezetéstől óriási siker volt, hogy ilyen gyorsan megoldották a helyzetet, minden igényt kielégítő edzéshelyszíneket kaptunk. Ezen felül még erőnléti edzőnkkel, Halász Nikolettával is tudunk dolgozni, amiért szintén hálásak vagyunk! – fogalmazott a mester.

A fiúk is várják már, hogy újra játszanak, de nincsenek elkeseredve a jelenlegi helyzet miatt, a sikeres őszi szezon miatt tudják: a tavaszi idényben szép lehetőségek várhatnak rájuk.

– Ez motivál minket minden edzésen, a srácok már izgatottak a folytatás miatt, és talán már látjuk a fényt az alagút végén. Keményen dolgozunk, hogy az őszi formánkban térhessünk vissza. További pozitívum, hogy az U21-es csapat idősebb és tapasztaltabb játékosai is csatlakozni szoktak a tréningekhez, ők pedig jó hatással vannak a társaságra – zárta a beszélgetést Hulmann Zsolt.

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Kapcsolódó tartalmak

Megosztás:

Kiemelt tartalmak

Hír
2022. november 28., hétfő
Hír
2022. november 26., szombat
Hír
2022. november 24., csütörtök
Képgaléria
Hír
2022. november 21., hétfő
Hír
2022. november 21., hétfő
Hír
2022. november 20., vasárnap
Hír
2022. november 19., szombat
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6723 Szeged, Hüvelyk utca 7/C III/10.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com