Jelszóigénylés

Már a leopárd is velünk van!

Megosztás:
Megjelent: 2019. december 11., szerda
Remekül debütáltak a szuperminisek, arany- és ezüstérmünk is van a sűrű hétvégéről.

Az őszi szezon legsűrűbb hétvégéje áll mögöttünk, hiszen a szokásos korosztályos bajnoki fordulói mellett a szupermini csapataink is hivatalos bajnokságban indultak. A Magyar Röplabda Szövetség ugyanis ennek a korosztálynak is kiírt egy bajnokságot, amely különbözik a többitől, hiszen hivatalos pontszámlálás nincs, kizárólag a játék öröme, a gyakorlási lehetőség és a tapasztalatszerzés a cél.
A bajnokság nyitányát vasárnap Gödöllőn rendezték, ahol a Szegedi RSE három leány és egy fiú csapattal képviseltette magát. A gyerekeket Magos-Dóra Annamária és Tóth Gerda irányította, és nagy örömmel számoltak be a várva várt napról, hiszen remek volt a debütálás.

– Annak ellenére, hogy a pontokat nem számolják ebben a bajnokságban, a gyerekek belső motiváltsága nem csökkent. Ehhez az edzők, a játékosok és a szülők pozitív hozzáállása is kellett – kezdte értékelését Magos-Dóra Annamária. – A versennyel a fehér csapat nyerte a legtöbbet, hiszen tagjai első hivatalos mérkőzéseiket vívták, amelyeken pontról pontra, szerváról szervára lépték át saját határaikat. Egyesületi összetartásunk ezúttal is megmutatkozott, tanítványaink lelkesen szurkoltak a pálya mellől, egymásért küzdöttek a pályán. A kabalának számító zsiráfok, vagyis Zsiri és Sámson bandája egy leopárddal bővült, amit a kicsik a 2002-es születésű játékosoktól – többségük az NB II-es felnőtt női csapatunk tagjai – örököltek. Ők is hozzájárultak a forduló sikerességéhez, a szervezőktől pedig aranyérmet kaptunk. A lebonyolítás megterhelő volt a gyerekek számára, hiszen délelőtt a haladóké, délután pedig a kezdőké volt a terep, így szinte pihenő nélkül egymás után négy mérkőzést kellett játszaniuk – jegyezte meg a vezetőedző.


Szegedi RSE Fekete:
Mészáros Nóra, Komáromi Zsófi, Gigacz Réka, Zsurka-Abonyi Sarolta, Héjja Annabella, Kőmíves Eszter Anna
Szegedi RSE Narancs: Eszik Janka, Fritz Eszter, Pádár Réka, Czellár Villő, Wodala Ágnes, Meszlényi Alíz


Szegedi RSE Fehér: Hackler Hanna, Elousta Szaffia, Fritz Nóra, Bakonyi Boglárka, Bege Laura, Vasi Abigél Fruzsina
Szegedi RSE Fiú: Draskóczy Ede, Varga Benjamin, Tari Bence
Vezetőedző: Magos-Dóra Annamária
Másodedző: Tóth Gerda, Farkas Antónia
Leány Mini “narancs” csapatunk Nyíregyházán szerepelt, Dávid Tibor és Váradi Zoltán tanítványai ezüstérmesek lettek a tornán.

– A Dunakeszi ellen esélyesként léptünk pályára de egy kis izgalom volt bennünk, hogy a hosszú út után miként sikerül felpörögni – árulta el Dávid Tibor. – Jó játékkal sikerült hozni az első szettet, a másodikban rosszul kezdtünk, ami megbosszulta magát, de a döntő játszmában ismét magabiztosan szerepelve biztosítottuk be a győzelmet. A BVSC ellen nehezen indult be a játékunk, a fővárosiak nyitásai meglepték a mieinket, hátrányból kellett fordítani, szerencsére a lányok nyugodtak maradtak. A folytatásban a kettes sorunk a Dunakeszi elleni derbi után sokkal jobban játszott, így a miénk lett a második szett. A csapat nyitása feljavult, így a harmadik játszmában sem kellett izgulnunk – számolt be a vezetőedző.

Ezután jöhetett a Nyíregyháza A és B csapata elleni összecsapások.

– Tudtuk, hogy nehéz dolgunk lesz a Nyíregyháza “B” ellen, hiszen riválisunk a tornagyőzelemre is esélyes volt. A hazai csapat nyitásai nagyon megnehezítették a dolgunkat, csak a szett végére tudtunk feljavulni, de már későn. A második szettben végig mi vezettünk és Noémi sérülése sem billentette ki a csapatunkat. A döntő szett ismét rosszul kezdődött, de a végjátékban a nyitásainkkal és egy kis szerencsével összejött a siker. A Nyíregyháza “A” ellen nagyon akartak a lányok, remek kezdéssel simán hozták is az első szettet. A jó  folytatásban reménykedtünk, de tudtuk, hogy Noémi hiánya érződhet majd a csapaton, sajnos talán ennek is köszönhetően nagy küzdelemben maradtunk alul. A döntő játszmában sajnos a mieink az első játszma után elhitték, hogy ezt a mérkőzést nem veszíthetjük el. Kiengedtünk, így az ellenfél magához ragadta a vezetést, és nem tudtunk fordítani. Gratulálok a lányok egész napos teljesítményéhez, nagyon elégedett vagyok a játékkal, de a döntő utolsó játszmájában történtekre nem lehetünk büszkék. Remélem, tanulnak az esetből a lányok, mert ha így lesz, akkor a későbbiekben ez csak előnyükre válhat – nyilatkozta Dávid Tibor.


Leány U13 OMB I. osztály, Nyíregyháza 
VSD - Szegedi RSE Narancs 1:2 (16:25)(25:17)(9:25)
Szegedi RSE Narancs - BVSC-Zugló 3:0 (25:20)(25:21)(25:18)
Szegedi RSE Narancs - NYÍREGYHÁZA "B" 2:1 (21:25)(25:17)(25:19)
NYÍREGYHÁZA "A" - Szegedi RSE Narancs 2:1 (12:25)(25:21)(25:21)
Szegedi RSE Narancs: Kiszely Tamara, Magos-Dóra Villő, Horváth Zoé, Kóti-Kiss Noémi, Meleg Blanka, Gazdik Lilla, Eszik Sára, Hartai-Rácz Gaia, Koplányi-Szabados Jázmin, Pádár Panna
Vezetőedző: Dávid Tibor
Másodedző: Váradi Zoltán
Leány gyerek 1-es csapatunk a Lila iskolában szerepelt, méghozzá hibátlanul: a lelkes szurkolók segítségével Strezeneczki Gyula tanítványai mindhárom találkozójukat 3:0-ra nyerték.

– A Szolnok elleni kezdés előtt izgultam, nem voltam benne biztos, hogy a hazai pálya előnyt jelent-e. Felesleges volt ezen aggódnom, ugyanis a remek ráhangoló meccsen minden játékos szóhoz jutott, és a cserék is éltek a lehetőséggel – kezdte beszámolóját a vezetőedző. –  Ezután is volt egy kis félelmem, hiszen nagyon hosszú pihenő következett, de aggodalmam ezúttal is alaptalannak bizonyult, a lányok nem estek ki a ritmusból, lelkes és pontos játékkal nyertek. Ekkor már többfajta felállást is tudtunk gyakorolni, a cserejátékosaink pedig ismét bizonyították, hogy bármikor bátran beküldhetem őket. A nap fénypontja az UTE elleni bajnokink volt, a lányok helyenként kifejezetten szép játékkal, nagyon simán diadalmaskodtak, és ismét dicsérhetők voltak a cseréink. Nagyon büszke vagyok a tanítványokra, hiszen csapatunk már az ötödik helyen áll, így közel kerültünk a célhoz, a legjobb tizenkét csapat közé kerüléshez. Köszönjük szépen lelkes szurkolóink biztatását – hangsúlyozta Strezeneczki Gyula.


dr. Kotsis Attiláné Leány U15 OGYB I. osztály, Szeged - József Attila Általános Iskola
Szolnoki Sportcentrum "A" - Szegedi RSE-1 0:3 (13:25)(8:25)(15:25)
Szegedi RSE-1 - DELTA Röplabda SE 3:0 (25:9)(25:15)(25:19)
UTE U15 "A" - Szegedi RSE-1 0:3 (25:27)(16:25)(19:25)
Szegedi RSE-1: Sojnóczky Sára, Paksi Kitti, Simon Lili, Pap Kata, Mányai Maja, Kiss Nóra, Makai Emma, Nagy-Hegyesi Réka, Verebes Dorina
Vezetőedző: Strezeneczki Gyula 

Fiú gyerek csapatunknak sem kellett utaznia, Varga Tamás legénysége a Hattyas soron szerepelt: egy győzelem és egy vereség az SZRSE mérlege.

– A Szolnok elleni nyitómeccs jól indult, jó nyitásainknak köszönhetően a hajráig kézben tartottuk a mérkőzést, de jött egy háromperces rövidzárlat, így néhány nyitásfogadási hiba után elveszítettük a szettet. A második játékrészre nem tértünk magunkhoz, simán elveszítettük. A harmadik játszmában szintén csak futottunk az eredmény után, már (23:18)-ra vezetett az ellenfél, amikor Pálinkó Máté jó nyitásainak köszönhetően felzárkóztunk és szettlabdához jutottunk, de ismét nem hittük el, hogy sikerülhet, így nem is sikerült behúzni a szettet. A Malév csapata jóval gyengébb játékerőt képviselt, így nálunk mindenki játéklehetőséghez jutott, amivel élni is tudtak a cserejátékosok, így 3:0-ra nyertük a mérkőzést. A csapatnak mentálisan még sokat kell fejlődnie, hogy egy rutinosabb ellenféllel is fel tudjuk venni a versenyt, és képesek legyünk a játszmák és a mérkőzések jó befejezésére – véli Varga Tamás.


Tatár Mihály Fiú U15 OGYB, Szeged - Hattyas sori Tornacsarnok
Szegedi RSE- Szolnoki Sportcentrum 0:3 (21:25)(18:25)(25:27)
Malév SC - Szegedi RSE 0:3 (11:25)(20:25)(17:25)
Szegedi RSE: Elek Botond, Apáti Márk, Tápai Bendegúz, Lehoczki Dániel, Szorcsik Miklós, Wodala Benjámin, Vörös Szabolcs, Pintér Barnabás, Bálint Ákos, Pálinkó Máté, Mikle-Baráth Milán, Pintér Gergely
Vezetőedző: Varga Tamás

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Kapcsolódó tartalmak

Megosztás:

Kiemelt tartalmak

Hír
2020. szeptember 22., kedd
Hír
2020. szeptember 18., péntek
Hír
2020. szeptember 17., csütörtök
Képgaléria
2020. szeptember 14., hétfő
Hír
2020. szeptember 13., vasárnap
Hír
2020. szeptember 11., péntek
         
                      

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6724 Szeged, Vértói út 7.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com