Jelszóigénylés

Bátrabban is lehet játszani!

Megosztás:
Megjelent: 2021. február 1., hétfő
Négy győzelem és három vereség a serdülő csapatok hétvégi mérlege.

Ismét sűrű hétvégét tudhatunk magunk mögött, rengeteg élménnyel és tanulsággal. Csak két cikkben fér el korosztályos csapataink szereplésének összefoglalása, második összeállításunkban a serdülő együttesekkel foglalkozunk.
Leány serdülő narancs csapatunkra három összecsapás várt, a BVSC, a Miskolc és az MTK ellen kellett pályára lépni Budapesten. A szegedi mérleg szinte tökéletes, hiszen mindössze egyetlen szettet elbukva mindhárom találkozón SZRSE-siker született.

– Csak a torna első szettjét vesztettük el, mintha a buszban maradtunk volna – fogalmazta meg egyetlen kritikáját Csányi Roland vezetőedző. – Szerencsére időben megtaláltuk a legerősebb felállást és a meccs irányítását is átvettük a BVSC ellen. Örülök, hogy a második mérkőzésen mindenkinek bőven tudtam adni játékpercet, a Miskolc ellen mindenki élt is a lehetőséggel. Az MTK elleni találkozó előtt szünetünk sem volt, de ez cseppet sem látszott a gyerekeken, egy-két kisebb megingás kivételével végig magabiztosan játszottak a lányok. Pontokért utaztunk a fővárosba, és el is értük a célunkat! Nagyon örülök, hogy Kiss Nóri ennyire komplex játékossá válik, bármilyen poszton vetettük be, mindig lendíteni tudott a játékunkon – emelte ki tanítványát a tréner.


Szalayné Sebők Éva Leány U17 OSB I. osztály, Budapest
BVSC-Zugló Kék – Szegedi RSE Narancs 1:3 (25:17)(16:25)(12:25)(23:25)
Miskolc VSC – Szegedi RSE Narancs 0:3 (8:25)(10:25)(6:25)
MTK Budapest –Szegedi RSE Narancs 0:3 (18:25)(15:25)(14:25)
Szegedi RSE Narancs: Kiss Nóra, Kiss Anna, Bálint Viktória, Simon Lili, Szalay Kata, Paksi Kitti, Szatmári Júlia, Nagy-Hegyesi Réka, Nyers Noémi, Kiss Boglárka, Nagy Léna
Vezetőedző: Csányi RolandLeány serdülő fekete együttesünk is a fővárosba utazott, ahol a TFSE Kalocsa és a DEAC ellen szerepelt. Sajnos nem sikerült szettet rabolni a riválisoktól.

– A Kalocsa elleni meccs igazi derbi volt – számolt be Váradi-Tóth Gerda vezetőedző. – Szép nyitásainkat dicséret illeti, de a nyitások fogadásain még dolgoznunk kell. Sajnos minden szettben volt egy pont, amikor meglépett az ellenfelünk, és nem tudtunk fordítani. A DEAC egy sokkal technikásabb ellenfél volt, a lányok félelemmel és izgalommal léptek pályára, és ez meg is látszott a játékunkon. Az év első fordulójához képest sokat fejlődtek a lányok, töretlen lelkesedésükkel csak idő kérdése a várt eredmény – véli a szakember.


Szalayné Sebők Éva Leány U17 OSB III. osztály, Budapest
TFSE Kalocsa - Szegedi RSE Fekete 3:0 (25:15)(25:16)(25:20)
Szegedi RSE Fekete – DEAC 0:3 (7:25)(7:25)(15:25)
Szegedi RSE FeketeMakai Zsófi, Istókovics Petra, Bálint Jázmin, Rádai Réka, Blin Jasmine, Sztanó Dorka, Kovács Flóra, Terhes Veronika, Ábrahám Emma, Balog Panka, Székely Hanna, Ábrahám Anett, Falat Szonja
Vezetőedző: Váradi-Tóth GerdaFiú serdülő csapatunk felemás fordulón van túl, a játék képe és az eredmény miatt is: a DEAC ellen simán nyertek, a házigazda Kecskeméttől viszont bátortalan játékkal kaptak ki a srácok.

– A kecskemétiek ellen hitetleneknek tűntünk, főleg a bemelegítésnél, amikor láttuk, hogy 190 centiméternél is magasabb röplabdázók mutattak be kemény ütéseket – kezdte beszámolóját Hulmann Zsolt vezetőedző. – Ettől még lehetett volna bátrabbnak lenni, hiszen tudtuk, hogy a hazaiak az esélyesek, és az volt a terv, hogy kellő önbizalommal vetjük magunkat a mérkőzésbe. Persze olyan kemény nyitásokkal edzéseken nem találkozunk, amilyenekkel ezen a meccsen, így erre nehezebb is felkészülni, ezen a téren nem is lehet hibáztatni a srácokat. Viszont a mi nyitásaink nem voltak túl acélosak, és nem annyira tudtunk reagálni az eseményekre. Pintér Barnabás és Somosi Levente ettől még ezúttal is külön dicséretet érdemelt, illetve Szorcsik Miklós is, aki szép blokkokat mutatott be. Az erőviszonyokat ismerve a Debrecen elleni siker kötelező feladatnak számított, de olykor ezek a nehezebbek, a MALÉV ellen például pórul is jártunk. Most viszont betartották a fiúk a kéréseimet, végig koncentráltak, kevés hibával és szépen játszottak, meg is dicsértem mindenkit a találkozó után – árulta el a mester.


Buzek László Fiú U17 OSB I. osztály, Kecskemét
KESI “A” - Szegedi RSE 3:0 (25:15)(25:12)(25:14)
Szegedi RSE – DEAC 3:0 (25:8)(25:9)(25:11)
Szegedi RSE: Varga Tamás, Somosi Levente, Lehoczki Dániel, Janó Csongor, Vörös Szabolcs, Pintér Barnabás, Szorcsik Miklós
Vezetőedző: Hulmann Zsolt

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Kapcsolódó tartalmak

Megosztás:

Kiemelt tartalmak

Hír
2022. május 12., csütörtök
Hír
2022. május 12., csütörtök
Videó
Képgaléria
2022. május 10., kedd
Hír
2022. május 9., hétfő
Hír
Hír
2022. május 6., péntek
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6724 Szeged, Vértói út 7.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com