Jelszóigénylés

“Lehetetlen szavakba önteni azt a csodás hajrát”

Megosztás:
Megjelent: 2022. március 28., hétfő
Óriási az öröm és a büszkeség, az SZRSE ott lesz a döntőben

Három korosztályos csapat képviselte hétvégén az SZRSE-t: a leány mini csapat hibátlan volt, a fiú ifjúsági keret helytállt, majd jött a csodás vasárnapi duplázás, a leány ifjúsági együttes óriási harcban hatos döntőbe jutott.

Kezdjük is a legszebb történettel, talán még a tegnapi Oscar-gálán sem díjaztak ilyen drámai forgatókönyvet. Tudtuk, hogy a hatos döntő lesz a tét, és azt is, hogy ehhez két győzelem kell, így kezdésként a Jászberény elleni magabiztos siker biztató volt, ahogy az MTK elleni küzdelem is, még ha nem is jöttünk ki jól belőle. Jöhetett tehát a Gödöllő elleni, mindent eldöntő csata, amelyben az ellenfélnek is a finálé volt a tét. A harmadik szettben meccslabdánk is volt, de végül ötszettes csata lett belőle, ahol úgy tűnt, minden remény elszáll. Aztán a hajrában zsinórban 4 szegedi pont következett, majd az örömkönnyek. Ott leszünk tehát a május végi döntőben!

Ma reggel pedig érkezett a ráadás örömhír: a csapat feladója, Bálint Viktória meghívást kapott az U19-es válogatottba!

– Pokolian nehéz megmérettetés volt ez, de így még nagyobb volt az öröm és a büszkeség a végén – summázta a vasárnapi élményeket Milodanovics Andrea vezetőedző, majd bővebben is mesélt. – A Jászberénynél egyértelműen jobbak voltunk, így a nehezebb csatákból egyet kellett hozni. Az MTK ellen küzdeni tudásból jelesre vizsgáztak a lányok, de sajnos a fővárosiak jobban tudták lezárni a labdameneteket. A Gödöllő ellen mindkét fél számára a hatos döntő volt a tét, ennek megfelelően egy embertelenül nehéz meccset hozott. Az első szettet rendkívül szorosan, a másodikat viszont nagyon simán hoztuk. A második szettben az ellenfél pihentetett pár kulcsjátékost, ami veszélyes volt ránk nézve, hiszen egy sima szett után hajlamos kiengedni a győztes. Így is történt, ami elképesztően nehézzé tette a harmadik szettet, minden egyes pontért keményen kellett küzdeni. Még így is volt meccslabdánk, de nem tudtuk lezárni a derbit, és innen indult a minden eddiginél nagyobb harc. Az ellenfél liberója hihetetlen teljesítményt hozott, róla minden labda a rivális számára kedvezően pattant, így jöhetett az ötödik szett. Őszintén szólva tartottam tőle, hogy össze tudjuk-e szedni magunkat egy ilyen helyzet után, amikor alig álltak a lábukon a tanítványaim. Nehéz volt ezt nézni, persze mindent megtettünk, osztogattam a csokikat is. 5:1-re vezettünk, de 5:5-re egyenlített ellenfelünk, majd folyamatosan vezetett 13:11-ig. Abban a pillanatban nehéz volt elhinni, hogy meg tudjuk csinálni. És akkor jött a csoda… Úgy alakult, hogy a meccs minden szettjének hajrájában Sojnóczky Sára nyitott, de korábban akadtak hibái. Most viszont nem így történt, a legfontosabb pillanatokban hibátlan volt. Amikor megnyertük a meccset, olyan érzésem volt, mintha leomlott volna a pálya. Mindenki elkedzett sírni. Elképesztő pillanatok voltak, és el sem tudom mondani, mennyire büszke vagyok a lányokra. Bravúros fordítással jutottak döntőbe, elérve a célunkat. Lehetetlen szavakba önteni azt a csodás hajrát. Ezek után a hatos döntő örömjáték lesz – jegyezte meg a végén a szakember.

Torma Ágnes U19 OIB I.osztály Elődöntő 'X' csoport, Budapest
Szegedi RSE – JRK 3:0 (25:20, 25:22, 25:18)
Szegedi RSE – MTK Budapest 0:3 (15:25, 22:25, 18:25)
Gödöllői RC – Szegedi RSE 2:3 (23:25, 10:25, 27:25, 25:22, 13:15)
Szegedi RSE:
Kiss Boglárka, Sojnóczky Sára, Bálint Viktória, Simon Lili, Rácz Lilla, Szalay Kata, Herceg Viktória, Kiss Nóra, Nagy-Hegyesi Réka, Nyers Noémi, Nagy Léna.
Vezetőedző: Milodanovics Andrea.

Leány mini együttesünk önmagának is bizonyítani akart a budapesti tornán, ami sikerült is, hiszen a Szolnkot és a BVSC-Zuglót is magabiztosan legyőzte

– Nyolcas döntőbe lenne a helye a csapatnak, és ezt most bizonyította is, hiszen viszonylag könnyű dolgunk volt mindkét mérkőzésen. Lélektanilag fontos győzelmeket arattunk. A 2010-es születésűek extrát nyújtottak, az idősebbek pedig tudásokhoz méltóan játszottak – értékelt Váradi Zoltán vezetőedző.


Őryné Merő Nóra Leány U13 OMB I.osztály, 13-15. Csoport, Budapest
Szolnoki SPC – Szegedi RSE 0:3 (22:25, 17:25, 16:25)
Szegedi RSE – BVSC-Zugló 2:1 (25:19, 25:23, 15:25)
Szegedi RSE:
Eszik Janka, Meszlényi Alíz, Fritz Eszter, Gergely Márta, Zsurka-Abonyi Sarolta, Czakó Szofi, Jámbor Enikő, Olasz Lola, Gigacz Réka, Kőmíves Eszter, Wodala Ágnes.
Vezetőedző: Váradi Zoltán.

Fiú ifjúsági csapatunk célja a tisztes helytállás volt, hiszen az egyaránt hatos döntőbe jutó Kaposvár és Dunaújváros ellen lépett pályára. Mindkét meccsen 3:0-ra kapott ki az SZRSE, így a 12. helyen zárta az alapszakaszt.

– A torna előtt megfontolt röplabdát kértem a srácoktól, tehát ha megy a szekér, akkor gyorsítsunk a játékon, ha nem, akkor lassítsuk – árulta el Hulmann Zsolt vezetőedző. – A fiúk félreértették a tanácsot, nehezen lendültünk játékba, érthetetlen hibáink voltak. Egy időkérés során tisztáztuk, hogy pontosan mire gondoltam, majd jobban is ment a játék. Mindkét rivális a cserejátékosainak adott lehetőséget ellenünk, de nem használtuk ki a hibáikat. Nem lenne szabad, hogy az ellenfél neve megbénítson minket – jegyezte meg a mester.


dr. Tarnawa Ferdinánd U19 OIB I.osztály Alapszakasz, Kaposvár
DSE Röplabda Akadémia – Szegedi RSE 3:0 (25:11, 25:19, 25:18)
RÖAK Kaposvár – Szegedi RSE 3:0 (25:19, 25:14, 25:18)
Szegedi RSE:
Kukla Zsombor, Gera Bálint, Varga Tamás, Tápai Bendegúz, Verga Medárd, Kollár Patrik, Vörös Szabolcs, Baricsa Gergő, Radics Attila.
Vezetőedző: Hulmann Zsolt.

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Kapcsolódó tartalmak

Megosztás:

Kiemelt tartalmak

Képgaléria
Képgaléria
2024. április 17., szerda
Képgaléria
2024. április 17., szerda
Képgaléria
2024. április 17., szerda
 
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6723 Szeged, Hüvelyk utca 7/C III/10.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com