Jelszóigénylés

Volt mire büszkének lenni

Megosztás:
Megjelent: 2021. január 25., hétfő
Serdülő és ifjúsági csapataink edzői kiemelték: lelkesen játszottak a gyerekek.

A mögöttünk hagyott hétvége egyszerre volt izgalmas, lelkesítő, fárasztó, tanulságos és régóta várt, hiszen a novemberi leállás óta először léphettek pályára korosztályos csapataink az újraindított utánpótlás bajnokságokban. Rengeteg meccsünk volt, így két cikkben foglaljuk össze a történteket, elsőként gyerek csapataink eredményeiről beszélgettünk az edzőkkel, most pedig serdülő és ifjúsági együtteseink teljesítményét foglaljuk össze a mestermérlegekkel.

Leány serdülő narancs csapatunk Békéscsabán a Gödöllő és a Vasas ellenfeleként lépett pályára, előbbi riválist le is győzte egy ötszettes csatában.

– Benne volt a pakliban, hogy nem abban a formában tudjuk folytatni a szezont, ahogy elkezdtük – fogalmazott Csányi Roland. – A Gödöllő ellen meccs hullámzó játékot és sok játékpercet hozott, ez sokat kivett belőlünk. Időnként szépen hozták a lányok azt az új formációt, amit mostanság próbálunk kialakítani, hiszen sokszor megvolt az ehhez szükséges önbizalom. A Vasas egyelőre nagy falatnak bizonyult, de reméljük, hogy a szezon végére sikerül elérni a kitűzött célokat. Csütörtökön ismét Békéscsabára utazunk egy újabb bajnoki meccsre, abból szeretnénk kihozni a maximumot – nyilatkozta a tréner.


Szalayné Sebők Éva U17 leány OSB  I. osztály, Békéscsaba
Gödöllői RC - Szegedi RSE Narancs 2:3 (18:25)(25:20)(25:17)(16:25)(9:15)
Szegedi RSE Narancs - VASAS SC "A" 0:3 (21:25)(20:25)(16:25)
Szegedi RSE Narancs: Kiss Anna, Bálint Viktória, Szalay Kata, Szatmári Júlia, Kiss Nóra, Nagy-Hegyesi Réka, Nyers Noémi, Nagy Léna, Kiss Boglárka
Vezetőedző: Csányi Roland

Leány serdülő fekete együttesünk Budapesten három mérkőzésen is pályára lépett. Nem jött össze a szettsiker, de ez teljesen érthető volt, hiszen ez az összeállítású csapat most szerepelt együtt először, ráadásul debütáló is akadt az SZRSE-játékosok között.

– A felsorolt okokból a lányok nem tudták, hogy mire számíthatnak, ezért megilletődve léptek pályára – Váradi-Tóth Gerda. – Örülök, hogy szettről szettre egyre jobban belejöttek a játékba, és elkezdték alkalmazni az edzésen gyakoroltakat. A lelkesedésük egy percre sem lankadt, nagyon büszke vagyok rájuk. Jól mozogtak a pályán, egy csapatként küzdöttek a pontokért. A hozzáállással tehát nem volt gond, de az egymás utáni két meccshez még hozzá kell szokniuk a lányoknak fizikálisan és mentálisan egyaránt. Ezen a héten újabb torna vár ránk, a lányok pedig nagyon szeretnének bizonyítani, hiszen most a pontszámaink nem tükrözték a pályán nyújtott teljesítményünket – hangsúlyozta a vezetőedző.


Szalayné Sebők Éva U17 leány OSB  III. osztály Kelet-Felsőház, Budapest
Szegedi RSE Fekete - BVSC-Zugló "B" 0:3 (8:25)(9:25)(3:25)
Szegedi RSE Fekete - KESI "B" 0:3 (11:25)(9:25)(4:25)
Közgáz SC és DSK - Szegedi RSE Fekete 3:0 (25:7)(25:5)(25:11)
Szegedi RSE Fekete: Makai Zsófi, Rádai Réka, Istókovics Petra, Blin Yasmine, Sztanó Dorka, Kovács Flóra, Terhes Veronika, Székely Hanna, Balog Panka 
Vezetőedző: Váradi-Tóth Gerda

Fiú serdülő csapatunk Besenyszögön szerepelt, de nem teljes kerettel, így az utazó játékosokra nagyobb teher hárult.

– Az első, Kazincbarcika elleni meccsen éreztem, hogy nagy kedvvel vetettük magunkat a küzdelembe, végig koncentráltam és összeszedetten játszottunk – kezdte értékelését Hulmann Zsolt. – A taktikus nyitásaink végig zavart okoztak ellenfelünknél, kiismerhető játékuk ellenszerét pedig gyorsan megtaláltuk. Somosi Levente és Pintér Barnabás remekelt, de hozzájuk csatlakoztak a többiek is, így megérdemelt győzelmet arattunk. A Dunakanyarral szemben az első két szettben ott folytattuk, ahol az előző meccsen abbahagytuk. Jó nyitásainkkal a Duna-partiak nem tudtak mit kezdeni és szebbnél szebb pontokat szereztünk. A harmadik szettben egyre inkább kiütközött a fáradtságunk, s a szoros végjáték elvesztése fordulópontot jelentett a mérkőzésen. Sajnos cserejátékosok híján nem tudtuk pihentetni a kulcsembereinket. Az utolsó két szettben csak megnehezíteni tudtuk az ellenfelünk dolgát. Továbbra is nehezen megy nekünk az egymás utáni két mérkőzés. Gratulálok a csapatnak, mert a hosszú szünet után is kiemelkedő teljesítményt nyújtottak a srácok! – összegzett a mester.


Buzek László U17 OSB I. osztály, Besenyszög
Szegedi RSE - Vegyész RC Kazincbarcika 3:0 (25:20)(25:20)(25:22)
Dunakanyar SE - Szegedi RSE 3:2 (17:25)(22:25)(25:20)(25:13)(15:8)
Szegedi RSE: Janó Csongor, Varga Tamás, Varga Medárd, Pintér Barnabás, Somosi Levente, Szorcsik Miklós, Vörös Szabolcs
Vezetőedző: Hulmann Zsolt

Fiú ifjúsági együttesünk a fővárosba utazott, az ott lejátszott két mérkőzés pedig felemás képet mutatott szegedi részről.

– A Malév ellen az első szettben a legjobb felállásban játszottunk, így könnyed részsikert arattunk, jó szervákkal és remek támadójátékkal – számolt be Hulmann Zsolt. – Úgy gondoltam, ezzel megvan a csoportmásodik hely, így a második szettől azok is szerepet kaptak, akik eddig kevesebbet játszottak az ifjúsági bajnokságban. Ezután hullámzó lett a teljesítményünk, hiszen a második szettet könnyelműen vették a srácok. A fejmosás jól jött, így hoztuk a harmadik szettet, de a negyedik szettben megint lazáztak a fiúk, így a Malév megtáltosodott, majd az ötödik szettben is csak futni tudtunk az eredmény után. Bármilyen kerettel illett volna legyőzni a hazaiakat, ez egy jó lecke volt. Mondtam a srácoknak, hogy a színházban is játszaniuk kell a színészeknek, a díszlet és a jelmez nem elég… Aztán jött a második meccs, amelyen ugyan három szettben kikaptunk, de nagyszerűen játszottunk a sokkal magasabb és erősebb röplabdázókkal felálló Sümeg ellen. A melegítéskor meg voltunk szeppenve az erős ütésektől, de én mondtam nekik, hogy ez teljesen más, mint egy meccsszituáció. Ezt bizonyítottuk is, hiszen jó blokkokkal el lehetett bizonytalanítani az erősebb ellenfelet, elkaptuk a fonalat. Az első szett járt is volna nekünk, és a folytatásban is kiváló megoldásokat mutattak a srácok, annak ellenére is, hogy szombaton is tornán szerepeltek. Büszke vagyok rájuk, a Sümeg ellen megmutatták, hogy kiváló hozzáállással is tudnak szépen játszani, ezt szeretném később is látni – jegyezte meg a vezetőedző.

dr. Tarnawa Ferdinánd U19 fiú OIB I. osztály E-csoport, Budapest
Malév SC - Szegedi RSE 3:2 (9:25)(25:18)(12:25)(25:16)(15:13)
Sümeg-Dabronc - Szegedi RSE 3:0 (28:26)(25:20)(25:23)
Szegedi RSE: Gera Bálint, Varga Tamás, Somosi Levente, Varga Medárd, Janó Csongor, Vörös Szabolcs, Baricsa Gergő, Pintér Barnabás, Szorcsik Miklós
Vezetőedző: Hulmann Zsolt

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Kapcsolódó tartalmak

Megosztás:

Kiemelt tartalmak

Hír
2022. november 28., hétfő
Hír
2022. november 26., szombat
Hír
2022. november 24., csütörtök
Képgaléria
Hír
2022. november 21., hétfő
Hír
2022. november 21., hétfő
Hír
2022. november 20., vasárnap
Hír
2022. november 19., szombat
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6723 Szeged, Hüvelyk utca 7/C III/10.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com