Jelszóigénylés

Mindenki kapott dicséretet a remek helytállásért

Megosztás:
Megjelent: 2021. január 25., hétfő
Gyerek csapataink a hosszú kihagyás ellenére is biztatóan játszottak.

A mögöttünk hagyott hétvége egyszerre volt izgalmas, lelkesítő, fárasztó, tanulságos és régóta várt, hiszen a novemberi leállás óta először léphettek pályára korosztályos csapataink az újraindított utánpótlás bajnokságokban. Rengeteg meccsünk volt, így két cikkben foglaljuk össze a történteket, elsőként gyerek csapataink eredményeiről beszélgettünk az edzőkkel.

Leány gyerek narancs együttesünk Kecskeméten szerepelt, és – az összes SZRSE-csapathoz hasonlóan – elsőszámú célja az volt, hogy végre játsszon egy jót ellenféllel szemben. A házigazda ellen összejött a szettsiker, míg a BVSC ellen nem, de a rendkívül erős fővárosiak dolgát sikerült megnehezíteni, amiért járt a dicséret.

– A torna előtt mondtam a lányoknak, hogy ebben a helyzetben az eredmény másodlagos, izgalmas edzési lehetőségként fogjuk fel, ettől persze örülök, hogy tisztesen helytálltunk – kezdte értékelését Strezeneczki Gyula vezetőedző. – Nagy dolog, hogy a Kecskemét ellen szettet tudtunk nyerni, hiszen jóval erősebb és magasabb játékosokkal állt fel a vendéglátó, a vesztes szettekben is méltó ellenfelei voltunk a KESI-nek. Ezen a meccsen a legerősebb felállásban kezdtünk, majd mindenki lehetőséghez jutott. Mi voltunk most a peches klub, vagyis mi játszottunk egymás után két meccset, de így is vállalható játékot nyújtottunk a hatos döntőbe jutásra is abszolút esélyes BVSC ellen. Örülünk, hogy végre bajnokságban játszhatunk, ki kell használni a sűrű programot, hogy fokozatosan formába lendüljünk – véli a szakember.


dr Kotsis Attiláné U15 leány OGYB I. osztály, Kecskemét
Szegedi RSE Narancs - KESI "A" 1:3 (16:25)(21:25)(25:23)(17:25)
BVSC-Zugló "A" - Szegedi RSE Narancs 3:0 (25:13)(25:18)(25:16)
Szegedi RSE Narancs: Gigacz Maja, Kalmár Léda, Magos-Dóra Villő, Mészáros Petra, Deák Angelina, Herceg Viktória, Nagy-Hegyesi Luca, Erdei-Strohner Enikő, Eszik Sára, Hartai-Rácz Gaia, Pádár Panna, Szentkereszty Stefánia
Vezetőedző: Strezeneczki Gyula


Leány gyerek fekete csapatunk Békéscsabán szintén három találkozón szerepelt. Elmaradt a győzelem, de két szettet hoztunk az EVSI ellen, és mutatott teljesítményre nem lehetett panaszunk.

– Megdicsértem a lányokat, hiszen egy húzós időszak után jól játszottak, meg tudták valósítani az edzéseken gyakoroltakat – kezdte a beszélgetést Csányiné Molcsányi Petra. – A legfontosabb, hogy végre játszottunk! Ettől persze sajnálom, hogy elmaradt az igazi sikerélmény, hiszen reális lett volna a győzelem az utolsó meccsen. Persze emiatt nem kell elkeseredni! Az első meccsen meg voltak illetődve a lányok, de folyamatosan fejlődtek a nap folyamán. A nálunk előrébb járó Palota ellen például nagyon sok szép megoldást mutattak be a gyerekek. A nap végére elfáradtak, ez a nyitásoknál mutatott egyre több hiba jelezte, de a torna így is rendkívül hasznos volt! – hangsúlyozta a tréner.


dr. Kotsis Attiláné U15 leány OGYB III. osztály, Békéscsaba
LINAMAR-BRSE Ezüst - Szegedi RSE Fekete 3:0 (25:9)(25:10)(25:6)
Palota RSC–Szegedi RSE Fekete 3:0 (25:22)(25:10)(25:17)
EVSI-A - Szegedi RSE Fekete 3:2 (25:12)(25:18)(19:25)(14:25)(15:9)
Szegedi RSE Fekete: Kóti-Kiss Noémi, Horváth Dalma, Meleg Blanka, Gazdik Lilla, Kasztner Zsófi, Polgár Lili, Kocsis Dorka, Koplányi-Szabados Jázmin
Vezetőedző: Csányiné Molcsányi Petra

Fiú gyerek csapatunk volt talán a leginkább izgatott a régóta várt hétvége miatt, hiszen hazai pályán, az újszegedi sportcsarnokban játszhatott.

– A nagy és legendás sportcsarnok mintha összezavarta volna a srácokat az első, Szolnok elleni meccsen. Kis idő után magukhoz tértek a fiúk – mesélte Csányi Dániel. – Mondtam a gyerekeknek, használjuk ki, hogy az ellenfél utazott, rohanjuk le őket, ami nem teljesen sikerült, de persze a Szolnok legyőzése nem is lehetett volna reális elvárás, bár reménykedtem, hátha megszorongatjuk őket. A Pénzügyőr remek fizikai adottságú játékosai ellen okosan kellett játszani, és így is tettünk, reménykeltő volt a kezdésünk. Az első szettben majdnem hibátlanul játszottunk, meg is nyertük, de a második szettben látni véltem az arcokon, hogy kezdünk kiengedni, sajnos igazam is lett. Felhoztuk magunkra az ellenfelet, szétszórtan játszottunk, szinte nyert szettet buktunk el, és a Pénzügyőr annyira belelkesült, hogy már nem is tudtuk őket elbizonytalanítani. A Lőrinc elleni meccsre már fáradtak voltunk, de reménykedtem egy könnyed sikerben, ami nem jött össze, de ha nyögvenyelősen is, azért nyertünk. Ígéretes, hogy már fáradtan is tudtunk három szettlabdáról fordítani, ehhez komoly koncentrációra van szükség. A játék már felszabadultabb lehetett, hiszen a srácok túl voltak a középiskolai felvételin. Kaptak dicséretet, de az irányt is mutatnom kell edzőként, javítani a mozgásokat. Próbáljunk a legjobbra törekedni, ez lesz a jelmondat az előttünk álló intenzív időszakban is – árulta el a mester.


Tatár Mihály U15 Fiú OGYB I. osztály, Szeged
Szegedi RSE - Szolnoki SPC 0:3 (7:25)(11:25)(15:25)
Szegedi RSE - Pénzügyőr SE "A" 1:3 (25:22)(18:25)(17:25)(20:25)
Szegedi RSE - Lőrinc 2000 SE 3:1 (25:21)(22:25)(27:25)(25:16)
Szegedi RSE: Elousta Dzsáfár, Lázár Balázs, Fitor Patrick, Wodala Benjámin, Tápai Bendegúz, Pintér Gergely, Mikle-Baráth Milán, Szepesi Máté, Simon Benedek
Vezetőedző: Csányi Dániel

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Kapcsolódó tartalmak

Megosztás:
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6724 Szeged, Vértói út 7.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com