Jelszóigénylés

Fejben még fejlődni kell!

Megosztás:
Megjelent: 2021. február 8., hétfő
Az U21-es győzelem és ifjúsági csapatunk részsikerei is figyelmeztető jelekkel szolgáltak.

Két rendkívül zsúfolt hétvége után az elmúlt napok jóval kevesebb, összesen három SZRSE-mérkőzést hoztak a korosztályos bajnokságokban. Fiú U21-es csapatunk szombaton az SZTE Sportközpontban ötszettes csatában győzte le az Eszterházy SC-t, vasárnap pedig leány ifjúsági együttesünk lépett pályára a fővárosban, a BVSC ellen egy, a Nyíregyháza ellen pedig két szettet nyertek a lányok.Utóbbi társaság számára egyértelműen a tapasztalatszerzés volt a cél az idősebbek között, hiszen ez a keret a serdülő bajnokságra koncentrál. Ettől persze a bizonyítási és fejlődési lehetőség motiválja a csapatot, amely meg is mutatta: sokat lépett előre. A tavaly még nagy falatot jelentő ellenfelekkel szemben három szettet is hozott az SZRSE, ami dicséretes, viszont a lányok trénere szerint ennél többet is ki lehetett volna hozni a budapesti tornából.

– A visszaigazolást megkaptuk arról, hogy jó úton haladunk, viszont dühítő, hogy a két nyerhető meccsből egyiket sem nyertük meg – fogalmazott Csányi Roland vezetőedző. – Azonos szintű ellenfélként léptünk pályára mindkét találkozón, de úgy látszik, fejben még sokat kell fejlődni, ugyanis a lányok nem hitték el, hogy teljesen reális esélyük van a sikerre. Pedig a technikai tudásuk adott volt, hogy sikerélményt szerezzenek, ezt bizonyították is, aminek persze örülök, de így nem teljesen pozitív az összkép – jegyezte meg a szakember.


Torma Ágnes Leány U19 OIB G-csoport, Budapest
BVSC-Zugló - Szegedi RSE 3:1 (25:15)(20:25)(25:23)(25:17)
Szegedi RSE - Nyíregyháza 2:3 (25:20)(24:26)(22:25)(25:21)(10:15)
Szegedi RSE: Sojnóczky Sára, Kiss Anna, Bálint Viktória, Simon Lili, Szalay Kata, Szatmári Júlia, Kiss Nóra, Nyers Noémi, Paksi Kitti, Nagy Léna (libero), Kiss boglárka (libero)
Vezetőedző: Csányi RolandU21-es legénységünk az előző fordulóban csere nélkül, serdülőkkel kiegészülve volt kénytelen kiállni, most viszont már sokkal jobb volt a helyzet. Az Eszterházy SC elleni találkozóra felépültek a betegséggel és sérüléssel bajlódó játékosok, így volt cserelehetőség is. Reménykedtünk a győzelemben, ami össze is jött egy ötszettes, parázs csatában.

– Rendkívül hullámzó volt a játékunk, hiszen az első és a harmadik szettet is simán megnyertük, de mindkét részsiker után kiengedtünk, és kétszer is lehetőséget adtunk az ellenfélnek az egyenlítésre, amit a vendégek ki is használtak. Erre máskor figyelni kell! – nyilatkozta Strezeneczki Gyula vezetőedző. – Végül egy óriási küzdelmet hozó ötödik szett döntött, szerencsére a mi javunkra, ugyanis az utolsó erőtartalékokat felhasználva kiküzdöttük a győzelmet. Ehhez szívből gratulálok a fiúknak! Nem szokásom játékosokat kiemelni, de most meg kell említenem Varga Medárd példamutató hozzáállását, hiszen az ötödik szettben kézsérülése után is folytatta a játékot, és hozzá is járult a sikerünkhöz. Utólag kiderült, hogy eltört az ujja, így hetekre kidőlt a sorból, amit nagyon sajnálok, és ezúton is mielőbbi jobbulást kívánunk neki! – hangsúlyozta a mester.


Férfi U21 Bajnokság Közép csoport, Szeged
Szegedi RSE - Eszterházy SC U21 3:2 (25:15)(22:25)(25:13)(13:25)(17:15)
Szegedi RSE: Lévai Dominik, Strezeneczki Péter, Varga Medárd, Móczár Dávid, Polyák Péter Ábel, Ferencz Erik, Róka Máté
Vezetőedző: Strezeneczki Gyula

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Kapcsolódó tartalmak

Megosztás:

Kiemelt tartalmak

Hír
2021. szeptember 27., hétfő
Hír
2021. szeptember 25., szombat
Hír
Hír
2021. szeptember 23., csütörtök
Hír
2021. szeptember 20., hétfő
Hír
2021. szeptember 16., csütörtök
Hír
2021. szeptember 13., hétfő
Hír
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6724 Szeged, Vértói út 7.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com