Jelszóigénylés

Sokat fejlődtek a csapatok

Megosztás:
Megjelent: 2022. június 10., péntek
A serdülő bajnokságokban nagyot harcolt az SZRSE

Folytatjuk szezonértékelő cikksorozatunkat, a felnőtt, az U21-es és az ifjúsági után a serdülő korosztály bajnoki szezonjait vesszük górcső alá a vezetőedzőkkel.

Leány serdülő narancs csapatunk elért fő célját a hatos döntőbe jutással, a békéscsabai fináléban a 6. helyen zárta a bajnokságot.

– Ilyen nehéz szezonom a járvány kezdetén sem volt, lelkileg és fizikálisan is megszenvedtük az idény második felének problémáit – kezdte a beszélgetést Tátrai Sándor vezetőedző. – Az őszi szezonban még hasznos edzéseink és jó mérkőzéseink voltak, viszont decembertől csak akadályokkal találkoztunk. A tavaszi idényre visszatekintve csodának tűnik a hatos döntő elérésre. A szezon során többen abbahagyták a játékot, de akik maradtak, mindent megtettek, az akaratuk és kemény munkájuk kellett a hatos döntőhöz, a lányok megdolgoztak ezért a sikerért. Még a békéscsabai fináléban is akadályozott minket sérülés és betegség, de minden problémán túl tudtuk lendülni. Összességében el lehet mondani, hogy a lányok kihoztak mindent magukból és a lehetőségekből – nyilatkozta a tréner.

Leány serdülő fekete csapatunk 11. helyen zárt a másodosztályban, fő célját az alapszakaszban érte el a bennmaradás biztosításával.

– A gyerek csapatnak nagy lehetőséget jelentett, hogy el tudott indulni az idősebbek között – hangsúlyozta Strezeneczki Gyula vezetőedző. – Jó meccseket akartunk vívni idősebb játékosok ellen, magasabb hálóval. Ehhez bátor játék kellett, és persze sikerélmények is, amit a lányok elértek. Erősebb ellenfelekkel szemben is bizonyítottak, viszont vesztettek nyerhető meccseket is. A hozzáállásukat maximális dicséret illeti, hiszen mi is küzdöttünk sok gonddal, de szűk kerettel is mindig keményen odatették magukat a lányok. Technikailag és taktikailag is sokat fejlődtek, a következő szezonban elsőéves serdülőként még jobb eredményeket érhetnek el. Köszönöm a szülők állandó támogatását, sokat tettek azért, hogy a lányok folyamatosan fejlődhessenek, és a rendszeres szurkolásért is hálásak vagyunk – mondta a mester.

Leány serdülő fehér csapatunk 7. helyen végzett a harmadosztályban.

– Szűk kerettel és járványhelyzettel vittük végig a szezont, de sokat tanultak és fejlődtek a tanítványaim– kezdte a beszélgetést Fésüs Erzsébet vezetőedző. – Olykor a kishitűség akadályozta az eredményességet, de az önbizalom terén is fejlődött a csapat, az utolsó fordulóban le is győztünk olyan riválist, amelytől korábban kikaptunk. A hajrára már működött az ideális játékrendszer, és mindenki jól érezte magát a közös munka során.  Biztosan lesznek játékosok, akik felsőbb osztályba kerülnek – véli a szakember.

Fiú serdülő csapatunk a téli osztályozón kiesett az élvonalból, de a folytatás remekül sikerült, hiszen a másodosztály bajnoka lett az SZRSE.


– A szezon elején nem a tervek szerint alakultak az eredmények, de fontos volt, hogy a gyerek korosztályból sokan felnőtt hálónál és keményebb ellenfelekkel csatázzanak – nyilatkozta Csányi Dániel vezetőedző. – Talán eleve a másodosztályban kellett volna indulnunk, de minden jó, ha a vége jó, hiszen a tavaszi szezonban jöttek a sikerélmények, visszajött a srácok hite. A négyes döntőben hibátlanul teljesítettek a fiúk, extra eredményt értek el, amely nagyban hozzájárult a gyerek korosztályban aratott bajnoki címhez. Ezúton is szeretném megköszönni Varga Tamás, Hulmann Zsolt és Berkes Zoltán segítségét a szezon során – tette hozzá a tréner.


Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Kapcsolódó tartalmak

Megosztás:
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6724 Szeged, Vértói út 7.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com