Jelszóigénylés

Tátrai Sándor: egy edzőnek fontosabb dolga is van, mint csak megtartani egy edzést

Megosztás:
Megjelent: 2023. szeptember 6., szerda
Egy szezon kihagyás után újra az SZRSE edzői csapatát erősíti Tátrai Sándor. A pár hetes közös munka után inspirálónak tartja, hogy milyen munkakedvvel állnak a lányok szezon elé, amely neki is segít abban, hogy sikeresek legyenek együtt, mint csapat.

A szezon végén találkoztak az álláspontok: az SZRSE vezetősége is hívta, és ő is úgy érezte, nem ért még el mindent edzőként, így kedve is volt visszatérni. Tátrai Sándor egy év kihagyás után újra csapatot vállalt, és az U17-es lányok irányítását vette át.

Megkezdték a közös munkát az U17-es lányok Tátrai Sándor vezetésével. Bár a szezonjuk októberben rajtol majd, a lányok hatalmas elánnal vetették bele magukat az edzésbe, amelyet edzőjük is nagyon inspirálónak tart. - Már most látszik a csapaton, mennyire ki vannak éhezve a munkára és igénylik, hogy foglalkozzanak velük, mert szeretnének tanulni és előrébb lépni. Ez a pozitív töltet, ami a csapat felől érkezik természetesen nekem is nagyon nagy motivációt ad.

Annak nagyon örül, hogy már nem játék-edzőként kell a feladatokra koncentrálnia, mert bár szerinte is hasznos, ha egy edzőnek van játékosmúltja, a kettő - szerinte - nehezen összeegyeztethető egy időben. - 2 évig én is csináltam, hogy edző is voltam, miközben játékos is, viszont így egyikre sem tudtam rendesen koncentrálni, ami rendkívül megterhelő volt. A játékos múlt viszont sokat segít abban, hogy előhozzak új dolgokat és be tudjam mutatni a játékosoknak.

Hozzátette, ezért kifejezetten jó, hogy nincs olyan nagy korkülönbség közte, és a csapat között, mert így könnyen be tud csatlakozni a feladatokba, át tud adni olyan dolgokat amelyek játékosként ő is megtapasztalt, valamint lendületesebben tud becsatlakozni a feladatok bemutatásába, amiket elvár a lányoktól.

Az edzői feladatokkal kapcsolatban határozott álláspontot képvisel: - Egy edzőnek egy kicsit tanárnak, kicsit pszichológusnak és ha igény van rá, egy picit barátnak is kell lennie. Ezek a dolgok - főleg egy fiatal lány csapatnál - sokkal fontosabbak, mint hogy lejövök, és megtartok nekik egy edzést -hangsúlyozta. Hozzátette, a fiatalok általában igénylik, hogy meghallgassák őket, hogy külsős is átérezze az aktuális nehézségeiket, problémáikat - legyen az iskolai nehézség, barátokkal kapcsolatos gondok vagy épp szerelem. Ezért örül, hogy eddig mindig sikerült a csapataival kialakítania egy megfelelő bizalmi kapcsolatot. Ezeket fel kell ismernie, és ha kell, tanácsokkal, vagy csak a pusztán meghallgatással segítenie kell.

A célokról elmondta, nem rakott egyelőre terhet a lányokra egy konkrét cél meghatározásával, viszont ő személy szerint kimondatlanul kitűzte maguk elé, hogy visszajussanak az első osztályba, amelyre a félév végén lesz meg a lehetőségük. Viszont kiemelte, ennél sokkal fontosabb, hogy összerakjanak egy jó játékot és egy biztos alapot kapjanak a lányok most, amelyeket a későbbiekben, amikor felkerülnek a felnőtt csapatba, biztosan tudjanak alkalmazni és kamatoztatni. - Most sokkal inkább ezt tartom szem előtt, hogy később, 20-21 évesen mit kell majd tudniuk, és ezeket maradéktalanul meg tudjam nekik tanítani.

A szezont október elején kezdik, havonta vár megmérettetés a lányokra 1-1 torna keretében, és azért titkon reméli, a félév végén sikerül olyan pozícióban lenniük, amellyel osztályozót tudnak játszani az első osztályért.


Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Kapcsolódó tartalmak

Megosztás:
 
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6723 Szeged, Hüvelyk utca 7/C III/10.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com