SZRSE Youtube csatornája
SZRSE Facebook oldala
SZRSE Instagram oldala
Szegedi Röplabda Sportegyesület
2020. február 22.
Gerzson

Jelszóigénylés

Jól szolgálta a fejlődést a hétvége

Megosztás:
Megjelent: 2019. október 14., hétfő
A Szegedi RSE utánpótláscsapatai öt értékes győzelmet is arattak.

Sűrű hétvégén van túl utánpótlásunk, hiszen korosztályos együtteseink 3 városban összesen 9 mérkőzést vívtak – ezekből 5 bajnokit meg is nyertek. Az edzők persze mindig hangsúlyozták: a fejlődés a legfontosabb, és ezt a célt – fontos tanulságaival – a vereségek is jól szolgálták.

Az U21-es fiú csapat Gyöngyösön szerepelt, és bár három szettben kikaptak, pozitív élmények is érték őket.
– Az első szettben még érződött a srácokon az összeszokottság hiánya, ezt a rutinosabb hazaiak ki is használták, de mi is segítettünk a gyöngyösieknek sok ki nem kényszerített hibával – kezdte értékelését Hulmann Zsolt vezetőedző. – Ellenfelünknek a folytatásban is szinte minden összejött, de voltak biztató labdameneteink, majd a harmadik szettben már sikerült is megnehezíteni a vendéglátók dolgát. Fiatal keretünk esetén nem csak a meccsek, de azon belül minden egyes szett és pont is a fejlődést szolgálják. A végeredmény ugyan nem mutatja, de látszik, hogy jó irányba halad a társaság. Ugyanakkor persze elszomorít, hogy néhány játékos különböző indokok miatt nem tartott velünk. Éppen ezért külön köszönet azon játékosaimnak, akik részt vettek a meccsen! – emelte ki a tréner.


U21-NBII Férfi Bajnokság, Gyöngyös
Gyöngyösi Röplabda SE – Szegedi RSE 3:0 (25:8)(25:11)(25:16)
Szegedi RSE: Gera Bálint, Varga Tamás, Varga Medárd, Strezeneczki Péter, Ferencz Erik, Móczár Dávid, Baricsa Gergő, Szunyogh Szabolcs, Feier Tibor, Janó Csongor
Vezetőedző: Hulmann Zsolt

A fiúk U15-ös korosztályát irányító Csányi Dániel a kecskeméti forduló előtt kiemelte: nem a végeredmény számít, elsősorban egy jó alapjátékot szeretne látni a tanítványaitól.

– Többé-kevésbé sikerült is elérni ezt a célt – kezdte a beszélgetést a mester. – A támadójátékot nézve voltak kifejezetten szép labdameneteink, nyitás-fogadásban és sáncolásban viszont sokat kell még fejlődnünk. Ez a kecskeméti túra legfontosabb tanulsága! Mondtam a srácoknak, hogy nem kell csüggedniük, hiszen a tavaszi helyosztókra kell a legjobb formájukat elérni. A Szolnok elleni vereség is azt mutatta, hogy a jó nyitás-fogadások nélkül nem lehet szettet és meccset nyerni papíron erősebb riválisok ellen, e nélkül nem lehet előrelépni. Sok munka áll tehát előttünk, de abszolút pozitívan állok elébe, hiszen a csapategység remek és mindenki tisztességesen helytállt – véli az edző.


Tatár Mihály U15 Fiú OGYB, Kecskemét
KESI "A" – Szegedi RSE 3:0 (25:5)(25:15)(25:8)
DEAC – Szegedi RSE 0:3 (4:25)(15:25)(17:25)
Szegedi RSE – Szolnoki Sportcentrum 0:3 (18:25)(22:25)(14:25)
Szegedi RSE: Elek Botond, Mikle-Baráth Milán, Apáti Márk, Tápai Bendegúz, Szorcsik Miklós, Vörös Szabolcs, Pintér Barnabás, Bálint Ákos, Pálinkó Máté
Vezetőedző: Csányi Dániel
Másodedző: Honti Szilárd

A leány U15-ös "A" csapatunk foghíjas kerettel vágott a budapesti túrába, így is két meccset nyertek a háromból, és a BVSC ellen is biztatóan szerepeltek.

– Nem volt cserénk, a hat játékosból háromnak ezért új poszton is kellett játszania. Ehhez a kihíváshoz remekül alkalmazkodtak, így a fejlődés egyértelműnek tűnik – jegyezte meg Strezeneczki Gyula. – Külön dicséretet érdemelnek a lányok azért, hogy sokszor láttam viszont azt a pályán, amit mostanában gyakoroltak az edzéseken. A harmadik meccsre már érthető módon elfáradtak, ha lett volna cseresorunk, akkor szerintem azt az összecsapást is megnyerjük. Hálás vagyok a lányok hozzáállásáért, köszönöm a küzdőszellemüket! Remélem, hogy legközelebb többen tudunk kiállni! – hangsúlyozta a szakember.


dr. Kotsis Attiláné U15 Leány OGYB I. osztály, Budapest
Szegedi RSE-1 – RÖAK Kaposvár "A" 2:1 (20:25)(25:14)(25:10)
VASAS SC Kék – Szegedi RSE-1 0:3 (19:25)(9:25)(18:25)
Szegedi RSE-1 – BVSC "A" 1:2 (24:26)(20:25)(26:24)
Szegedi RSE-1: Sojnóczky Sára, Paksi Kitti, Simon Lili, Kiss Nóra, Nagy-Hegyesi Réka, Békési Dóra
Vezetőedző: Strezeneczki Gyula

A szintén a fővárosban szereplő leány U15-ös "B" csapat új edzővel debütált, Csányiné Molcsányi Petra tanítványai pedig első két találkozójukon egyaránt győzelmet könyvelhettek el.

– Nagyon büszke vagyok a lányokra, mert egységesen játszottak. Mindig volt egy-egy játékos, aki az összeszokott öt lányhoz remekül szállt be. Jól segítették egymást! A második meccs végére látszott, hogy fáradnak, de minden tartalékukat felhasználva nyerni tudtak. A bemelegítésnél éreztem az izgalom jelét, de ez nyomban tovaszállt, ahogy látták, hogy van esélyük. A nagypályás helyezkedésen még van mit csiszolni, de ahhoz képest, hogy először játszottak így éles találkozót, szépen szerepeltek ezen a téren is. Az egységesség volt a sikerek kulcsa, és a jövőben is erre kell törekedniük a lányoknak! – zárta értékelését Csányiné Molcsányi Petra.

dr. Kotsis Attiláné U15 Leány OGYB II. osztály, Budaörs
Szegedi RSE-2 – KSE-2 3:0 (25:11)(25:22)(25:15)
Budaörsi DSE – Szegedi RSE-2 1:3 (18:25) (16:25)(25:22)(18:25)
Szegedi RSE-2: Gigacz Maja, Duics Dóra, Deák Angelina, Herceg Viktória, Berkes Enikő, Mihály Annamária, Benák-Tömöri Flóra, Erdei-Strohner Enikő, Kasztner Zsófi, Varga Szonja
Vezetőedző: Csányiné Molcsányi Petra

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Kapcsolódó tartalmak

Megosztás:

SZRSE Naptár 2020

Versenynaptár

Kiemelt tartalmak

Hír
2020. február 20., csütörtök
Hír
2020. február 19., szerda
Képgaléria
2020. február 18., kedd
Hír
2020. február 17., hétfő
Hír
2020. február 15., szombat
Hír
2020. február 14., péntek

Facebook

Instagram

         
                      

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6724 Szeged, Vértói út 7.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com