Jelszóigénylés

Maratoni csatákban bizonyított az SZRSE

Megosztás:
Megjelent: 2021. szeptember 27., hétfő
Serdülő csapataink kitettek magukért a szombati idényrajton.

Beindult a szezon, szombaton három serdülő csapatunk is elkezdte a korosztályos pontvadászatot. Utánpótlás együtteseink most minden eddiginél nagyobb hangsúlyt fektetnek a biztos alapok elsajátítására, így az idény első felében csak a fejlődés a céljuk. Épp ezért nem is az eredmény volt a fontos a hétvégén, hanem a mutatott játék és hozzáállás, ami vereségek esetén is dicséretes volt, többször maratoni csatákban bizonyítottak reménységeink.Leány serdülő narancs csapatunk a fővárosban sima sikerrel kezdett a Jászberény ellen, majd az UTE ellen is úgy tűnt, magabiztos győzelmet aratunk, ám kétszettes előnyből kikapott az SZRSE. A drámai csata után az MTK ellen négyszettes meccsen javítottak a lányok, méghozzá úgy, hogy a második és harmadik találkozó között nem volt szünetük.

– Tanulságos tornán vagyunk túl, amelyen bizonyították a lányok, hogy valóban van bennük potenciál – kezdte értékelését Tátrai Sándor vezetőedző. – Dicséret illeti a teljes csapatot, sokkal jobb játékkal rukkolt elő, mint amire számítottam. Ez persze egy kis kritikára is okot ad, hiszen a mérkőzések azt jelezték, hogy az edzéseken is tudnának a lányok többet beleadni. Mindenesetre nagyot küzdöttek a tanítványok, végig hajtottak az első két mérkőzésen. A harmadik találkozó a pihenő hiánya miatt egy külön kategória, nem érdemes szakmailag értékelni, de elismerésre méltó, hogy rendkívül fáradtan is valahogy kiküzdötték a győzelmet a lányok. Látszott, hogy a hatos döntőért még sokat kell fejlődni a játék minden elemében, főként technikailag, de az irány biztató – jegyezte meg a tréner.

Szalayné Sebők Éva U17 leány OSB I.osztály Alapszakasz, Budapest
JRK – Szegedi RSE Narancs 0:3 (19:25, 18:25, 18:25)
UTE U17 A – Szegedi RSE Narancs 3:2 (14:25, 19:25, 25:16, 25:20, 15:11)
Szegedi RSE Narancs – MTK Kék 3:1 (25:20, 25:20, 18:25, 25:17)
Szegedi RSE Narancs: Sojnóczky Sára, Paksi Kitti, Simon Lili, Mányai Maja, Herceg Viktória, Kiss Nóra, Nagy-Hegyesi Réka, Erdei-Strohner Enikő, Kiszely Tamara, Deák Angelina.
Vezetőedző: Tátrai Sándor

Leány serdülő fekete együttesünk az Emericus ellen óriásit harcolt, hiszen kétszettes hátrányból harcolta ki az ötödik szettet, ahol csak egy végletekig kiélezett csatában maradt alul. A Gödöllő ellen is öt szettig ment az SZRSE, a házigazda ellen kétszer is vezetett, de az utolsó játékrész nem sikerült. A tíz szett után rendkívül fáradt társaság végül becsülettel helytállt a Kispest ellen.

– Eredmény szempontjából elvárások nélkül utaztunk Gödöllőre, ahol az edzéseken gyakorolt technikai és taktikai elemekből akartam minél többet és minél többször viszont látni – kezdte a beszélgetést Strezeneczki Gyula vezetőedző. – Pozitív meglepetést okoztak a lányok, messzemenően túlteljesítették az elvárásaimat. Az Emericus és a Gödöllő ellen is nagyon szépen játszottak, odatették magukat, és két kifejezetten értékes pontot szereztek. Mindenki teljesítményével elégedett vagyok, látszik, hogy a játékosok partnerek abban a munkában, amit elterveztünk a szezon elején. Ilyen élmények után boldogan utaztam haza – számolt be a mester.

Szalayné Sebők Éva U17 leány OSB II.osztály Alapszakasz, Gödöllő
EMERICUS-BDSE A – Szegedi RSE Fekete 3:2 (25:18, 27:25, 22:25, 23:25, 16:14)
Gödöllői RC U17 II. – Szegedi RSE Fekete 3:2 (23:25, 25:15, 23:25, 25:21, 15:4)
Szegedi RSE Fekete – Kispest SE A 0:3 (21:25, 17:25, 23:25)
Szegedi RSE Fekete: Magos-Dóra Villő, Nagy-Hegyesi Luca, Kóti-Kiss Noémi, Horváth Dalma, Meleg Blanka, Gazdik Lilla, Eszik Sára, Hartai-Rácz Gaia, Király Emese, Koplányi-Szabados Jázmin, Szentkereszty Stefánia, Kocsis Dorka.
Vezetőedző: Strezeneczki Gyula

Fiú serdülő csapatunk esetében egyszerűbb volt a forgatókönyv: a Malév SC ellen sima sikert könyvelt el az SZRSE, az Eger és a házigazda Kecskemét ellen pedig tisztes helytállást.

– A házigazda fizikálisan és technikailag is fölénk nőtt, de a kecskemétiek elleni kezdést fel tudtuk használni arra, hogy hiányos kerettel is összerázódjunk – kezdte nyilatkozatát a Csányi Dániel vezetőedző helyett beugró Varga Tamás. – A másik két találkozón már a miénkhez hasonló játékerővel találkoztunk. A Malév SC ellen a motiváció volt a győzelmünk kulcsa, sokkal jobban akartuk a sikert, tettünk is érte, mindenki játszmáról játszmára fejlődött. Az Eger ellen bonyolultabb volt a helyzet, hiszen a meccs közben két játékosunk is megsérült, így még inkább felforgatott felállásban játszottunk. Teljes kerettel szerintem ezt a találkozót is megnyertük volna, de az a legfontosabb, hogy jól látszott Csányi Dániel remek munkája, meg voltam elégedve a srácokkal, mindannyian odatették magukat. Csapatszinten még össze kell kovácsolódniuk, ehhez is kellenek az ilyen tapasztalatok – mondta a klubelnök.

Buzek László U17 Fiú OSB I.osztály Alapszakasz, Kecskemét
KESI – Szegedi RSE 3:0 (25:9, 25:5, 25:11)
Szegedi RSE – Malév SC 3:0 (25:16, 25:8, 25:13)
EVSI – Szegedi RSE 3:0 (25:16, 25:20, 25:21)
Szegedi RSE: Elek Botond, Verebes Máté, Elousta Dzsáfár, Tápai Bendegúz, Lázár Balázs, Lehoczki Dániel, Vörös Szabolcs, Retek Barnabás, Bálint Ákos, Simon Benedek, Pintér Gergely.
Megbízott vezetőedző: Varga Tamás

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Kapcsolódó tartalmak

Megosztás:
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6724 Szeged, Vértói út 7.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com