Jelszóigénylés

Jó szolgálatot tett a nyitóforduló

Megosztás:
Megjelent: 2019. szeptember 23., hétfő
Fiú csapatunk sokat tanulhat az ifjúsági bajnokság rajtjából.

Az ifjúsági bajnokságban induló fiú csapatunknál hasonló volt a képlet, mint a lányoknál: korosztályos csapatként nem csak a velük egykorú társaikkal küzdenek meg a serdülő pontvadászatban, az idősebbek ellen is felveszik a kesztyűt. Utóbbi megmérettetés első felvonását Gyöngyösön rendezték, ahol meccset nem, csak egy szettet nyert a Szegedi RSE, de voltak biztató jelek, amelyekre lehet építeni.

– A Dunaújváros volt esélyesebb, mégis bátran kezdtünk ellene – kezdte a vasárnapi nyitóforduló értékelését Hulmann Zsolt, a csapat vezetőedzője. – Az első szett közepéig tartottuk a lépést a favorittal. A játszma további részében érvényesült ellenfelünk fizikális fölénye, hiszen a feladójuk magasabb volt, mint a mi legmagasabb játékosunk. A második és harmadik szettben valamennyi játékosom lehetőséget kapott, és bár voltak szép megoldásaink, összeségében könnyed újvárosi siker született – tette hozzá a mester.

A Gyöngyös elleni meccsen szereztünk részsikert, az első szettet behúzta a Szegedi RSE.

– Összeszedett játékkal, egymást támogatva sikerült ezt elérnünk. A második és harmadik szettben nem a megszokott formációnkban játszottunk. Sajnos kiütköztek hiányosságaink, és időnként többet foglalkoztunk egymással, mint a játékkal, ami az eredményen is látszott. Meglepő vereséget szenvedtünk a lelkes házigazdák ellen – nyliatkozta a tréner.

Végül a MAFC-BME elleni mérkőzés került sorra, méghozzá pihenő nélkül.

– A dekoncentráltság az egész mérkőzésen végigkísért bennünket, csak egy-egy pont erejéig tudtuk megmutatni valós tudásunkat. Így nem is lehettet más a vége, mint sima fővárosi siker. Összességében az eredmény szempontjából nem lehetek elégedett. A torna jó szolgálatot tett, hogy képet kapjak a játékosok tudásszintjéről és a csapatjátékunk jelenlegi állapotáról. A látottak alapján sok munka vár még ránk – mondta Hulmann Zsolt.

dr. Tarnawa Ferdinánd U19 férfi OIB, 1. forduló, Gyöngyös
DSE Röplabda Akadémia–Szegedi RSE 3:0 (25:14) (25:15)(25:14)
Gyöngyösi RSE–Szegedi RSE 2:1 (16:25)(25:16)(25:17)
Szegedi RSE–MAFC-BME 0:3 (17:25)(17:25)(19:25)
Szegedi RSE: Gera Bálint, Varga Tamás, Varga Medárd, Czakó Lóránt, Somosi Levente, Baranyi Dávid, Hernádi Marcell, Janó Csongor, Baricsa Gergő, Szunyogh Szabolcs, Feier Tibor
Vezetőedző: Hulmann Zsolt

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Kapcsolódó tartalmak

Megosztás:

Kiemelt tartalmak

Hír
2022. június 20., hétfő
Hír
2022. június 17., péntek
Hír
2022. június 16., csütörtök
Képgaléria
Képgaléria
Hír
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6724 Szeged, Vértói út 7.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com