Jelszóigénylés

Sokat érő siker és váratlan csalódás is akadt

Megosztás:
Megjelent: 2021. február 1., hétfő
Eseménydús hétvégén vannak túl gyerek csapataink és U21-es legénységünk.

Ismét sűrű hétvégét tudhatunk magunk mögött, rengeteg élménnyel és tanulsággal. Csak két cikkben fér el korosztályos csapataink szereplésének összefoglalása, elsőként a gyerek együttesekkel és az U21-es legénységgel foglalkozunk.

Leány gyerek narancs csapatunkra várt a legnagyobb terhelés, hiszen három mérkőzést is le kellett játszaniuk a lányoknak, viszont könnyítés volt számukra, hogy nem kellett utazniuk. A szegedi fordulóban a Vasas, a Jászberény és a Kaposvár volt az ellenfél, utóbbi város képviselőit le is győzték a gyerekek. Ezzel a sikerrel a csapat bebiztosította tizedik helyét, így a felsőházban folytathatja szereplését!

– Az újszegedi sportcsarnok teljesen új helyszínnek számított ennek a társaságnak, még edzésen sem voltak itt a lányok. A Vasas elleni első szett rá is ment, hogy megszokják a számukra hatalmas csarnokot – kezdte értékelését Strezeneczki Gyula vezetőedző. – A második és harmadik játszmában már tisztesen helytálltunk a hatos döntőre esélyes fővárosiakkal szemben. A Jászberény ellen remekül kezdtünk, de riválisunk feltámadt, küzdelmes második szettben egyenlítettek is a vendégek, majd a harmadik és negyedik szett még komolyabb csatákat hozott, csak nüanszok döntöttek ellenfelünk javára. A pihenő után újabb nagy küzdelem következett a Kaposvár ellen, a lányok mindent beleadtak, annak ellenére is, hogy már látszott rajtuk a fáradtság, így pedig még értékesebb a győzelem. Ezen a derbin sokat jelentett, hogy az egész csapat jól viselt egy sajnálatos sérülést, a kényszerből pályára lépő libero pedig maximálisan teljesítette a kéréseimet – dicsérte tanítványait a mester.


dr. Kotsis Attiláné U15 Leány OGYB I. osztály, Szeged
VASAS SC Piros - Szegedi RSE Narancs 3:0 (25:5)(25:14)(25:13)
Jászberényi Röplabda Klub - Szegedi RSE Narancs 1:3 (25:19)(17:25)(24:26)(23:25)
RÖAK Kaposvár "A" - Szegedi RSE Narancs 3:1 (17:25)(25:20)(28:26)(25:20)
Szegedi RSE Narancs: Gigacz Maja, Hartai-Rácz Gaia, Kalmár Léda, Eszik Sára, Szentkereszty Stefánia, Magos-Dóra Villő, Nagy-Hegyesi Luca, Mészáros Petra, Herceg Viktória, Deák Angelina, Mihály Annamária, Pádár Panna, Erdei-Strohner Enikő
Vezetőedző: Strezeneczki Gyula

Az U21-es srácok szintén itthon szerepeltek, és ez nagy könnyebbség volt a sok sebből vérző keretnek, hiszen sérülések és betegségek egyaránt vészesen csökkentették a létszámot, így serdülő játékosok egészítették ki a legénységet, hogy – csere nélkül ugyan, de – ki tudjon állni a Pénzügyőr ellen.

– Ezúton is köszönjük a serdülők segítségét! Az ország egyik legjobb utánpótláscsapata volt az ellenfelünk, így a helytállásért maximális tisztelet jár a fiúknak! Időnként komoly erőbedobásra kényszerítettük a döntőre esélyes Pénzügyőrt. Dicséret illet mindenkit a hozzáállásért, a srácok küzdöttek, ahogy csak lehetett. Remélem, hogy a hétvégi fordulóra már felépülnek a betegek és sérültek, jó lenne cserékkel felállni – nyilatkozta Strezeneczki Gyula.


Férfi U21 Bajnokság Közép- csoport, Szeged
Szegedi RSE – Pénzügyőr SE 0:3 (12:25)(10:25)(8:25)
Szegedi RSE: Róka Máté, Strezeneczki Péter, Polyák Ábel, Ferencz Erik, Varga Medárd, Baranyi Dávid
Vezetőedző: Strezeneczki GyulaLeány gyerek fekete együttesünk Egerbe utazott, ahol a DVTK volt az ellenfele. Szettet ugyan nem sikerült rabolni az esélyesebb riválistól, de csapatunk bizonyította, hogy folyamatosan fejlődik!

– Az első két szett ugyan nem lett szoros a pontok terén, de játék közben nem érződött ekkora különbség a két csapat között – hangsúlyozta Csányiné Molcsányi Petra vezetőedző. – Túlnyomórészt sikerült megvalósítani mindazt, amit látni szerettem volna, például a labda nélküli mozgás gyakorlásában, ami prioritás volt számunkra. A védekezésünket még az ellenfél edzője is dicsérte, ügyesek voltak a lányok, de támadásban dőlt el a meccs, így ezen a téren javulnunk kell. Egy-két játékos kapcsán volt hiányérzetem, páran nagyon meg voltak illetődve. Az utolsó szettben hosszabb labdamenetek voltak, ekkor bátrabban is játszottunk. Alapvetően egy jó és hasznos meccs volt, látszott, hogy jó úton haladunk! A következő szezonban érhet be igazán a közös munka – fogalmazott a tréner.


dr. Kotsis Attiláné U15 Leány OGYB III. osztály, Eger
DVTK - Szegedi RSE Fekete 3:0 (25:14)(25:10)(25:21)
Szegedi RSE Fekete: Bakó Szófia, Kóti-Kiss Noémi, Horváth Dalma, Meleg Blanka, Gazdik Lilla, Keresztúri Maja, Kasztner Zsófi, Polgár Lili, Kocsis Dorka, Király Emese, Balázs Piri Panna
Vezetőedző: Csányiné Molcsányi PetraFiú gyerek csapatunk az Etelka sori sportcsarnokban szerepelt a MÁV Előre elleni derbin, méghozzá egy könnyen jött győzelemmel a zsebben. A Dág ugyanis karantén miatt nem tudott kiállni együttesünk ellen, így játék nélkül lett egy sikerünk, amit duplázni szerettek volna a srácok, és erre jó esélyük volt, de sajnos nem sikerült.

– A Dág elleni “győzelem” nem édes, játszani akartunk, sajnáljuk, hogy nem jöhetett össze az a meccs – nyilatkozta Csányi Dániel vezetőedző. – A lejátszott meccsünk csalódás. A MÁV Előre ellen nyerni kellett volna, hiszen egy győzelemmel remek pozíció jutott volna nekünk, de nem tudtunk élni a remek lehetőséggel. Kértem, hogy figyeljünk a nyitásokra, legyen súlyuk, bizonytalanítsuk el velük az ellenfelet, de sajnos ez nem sikerült. A könnyen kapott labdákat sem tudtuk pontra váltani, szélső ütőink pedig sokat hibáztak támadásban, mindez pedig az első két szettben megbosszulta magát. A harmadik szett előtt mondtam a gyerekeknek, hogy felejtsük el az első két szettet, mutassuk be, hogy mit tudunk! Ez hatott, hiszen 20:10-re is vezettünk, nem rontottunk, és lényegében látható volt, hogy extra sem szükséges ellenfelünkkel szemben egy magabiztos vezetéshez. Ezt a szettet hoztuk is, majd a negyedik szett közepéig ki is tartott a jó teljesítményünk, amellyel irányítottuk a játékot. Ezután mégis mi futottunk az eredmény után, és sajnos elvesztettünk egy nyerhető meccset – összegzett az NB I-es csapatunkat is erősítő szakember.


Tatár Mihály U15 OGYB I.osztály, Szeged
Szegedi RSE – MÁV Előre RA 1:3 (17:25)(11:25)(25:15)(20:25)
Szegedi RSE: Elousta Dzsáfár, Tápai Bendegúz, Szepesi Máté, Lázár Balázs, Verebes Máté, Wodala Benjámin, Fitor Patrik, Mikle-Baráth Milán, Pintér Gergely, Simon Benedek
Vezetőedző: Csányi Dániel

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Kapcsolódó tartalmak

Megosztás:

Kiemelt tartalmak

Hír
2022. június 20., hétfő
Hír
2022. június 17., péntek
Hír
2022. június 16., csütörtök
Képgaléria
Képgaléria
Hír
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6724 Szeged, Vértói út 7.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com