Jelszóigénylés

Arany eső a mini bajnokságban

Megosztás:
Megjelent: 2022. november 21., hétfő
Egyszerre arattak győzelmet mini csapataink

Három mini korosztályú csapatunk képviselte a Szegedi Röplabda Sportegyesületet a hétvégén. A bajnoki fordulókon lenyűgöző eredmények születtek: mindhárom együttes aranyérmet vihetett haza.

Szegedi RSE narancs csapatunk számára ez volt az első olyan forduló, ahol már biztosan tudták, hogy függetlenül az eredménytől a másodosztályban kell tovább versenyezniük. A lányok ennek ellenére sem veszítették el a motivációjukat, bár érezhetően más hangulat uralkodott a pályán. Az első mérkőzés elején nehezen találták a helyüket, és a kezdő szettet szoros küzdelemben elveszítették. Az kezdeti nehézségek után viszont annál nagyobb sikerek jellemezték az összecsapást: az utolsó két szett megnyerésével győzött a szegedi együttes. A második mérkőzés pedig annak ellenére, hogy jól indult, játékosaink időközben elveszítették bátorságukat, aminek köszönhetően óriási derbi alakult ki a KSE csapata ellen, amiben ismét a szegediek kerekedtek felül.


Váradi Zoltán: Lelkileg nagy szükségük volt már arra, hogy egy utolsó pontig tartó feszült küzdelemből mi kerüljünk ki győztesként. Noha nem tökéletes játékkal, de maximálisan megérdemelten nyertünk és hoztuk el az aranyérmet. Külön öröm volt számunkra, hogy ugyanabben a korcsoportban, ugyanazon a napon Magos-Dóra Annamari és Honti Szilárd is aranyéremmel távozott a tornájáról, így bőven volt okunk az ünneplésre.

 

Őryné Merő Nóra U13 OMB III.osztály Közép Alapszakasz, Budapest
EMERICUS 'A' - Szegedi RSE Narancs 1:2 (25:17, 14:25, 14:25)
KSE U13 sárga - Szegedi RSE Narancs 1:2 (25:19, 13:25, 23:25)
Szegedi RSE Narancs: Jámbor Enikő, Kőmíves Eszter, Czakó Szofi, Zsurka-Abonyi Sarolta, Hackler Hanna, Szalai Dóra, Moore Kate, Meszlényi Alíz, Herédi-Szabó Nóra, Lajos Laura, Mádi Kamilla.
Vezetőedző: Váradi Zoltán.

Szegedi RSE fekete csapatunk is remekelt a bajnoki fordulón: ügyesen helyt álltak a játék minden elemében. Nagy koncentrációt fordítottak a mezőnyjátékra, a pontosabb támadásokra. Bár az első meccs döntő szettjében  a fiatalabb játékosok későn ébredtek megilletődöttségükből, a végére szép játékkal szereztek pontokat, igazi csapatjátékkal nyerték meg a mérkőzést. A következő összecsapáson is át tudták venni az irányítást és alkalmazkodni ellenfelük játékához.

Magos-Dóra Annamária: Nagyon sokat dolgozunk a lányokkal a felkészülés ideje alatt: amióta csökkentek az edzésszámok, ők is megérezték, milyen fontos odatenni magukat. Ez meglátszott a hétvégi teljesítményükön. Magabiztosan, felszabadultan tudtak küzdeni, élvezték a játékot, amik pedig győzelemhez is juttattak minket. Különösen jó érzés volt SZRSE-snek lenni, mikor a narancs csapatnak szurkolhattunk együtt az utolsó mérkőzésük döntő szettjében.Őryné Merő Nóra U13 OMB III.osztály Közép Alapszakasz, Budapest
DKLSN 13'B - Szegedi RSE Fekete 1:2 (23:25, 21:25, 25:10)
Szegedi RSE Fekete - Belvárosi Röpi Suli 2:1 (12:25, 25:17, 25:17)
Szegedi RSE Fekete: Kőmíves Csenge, Sarnyai Csenge, Körmöczi Regina, Körmöczi Eliza, Szepes Zinka, Rehák Hajnalka, Kanyári Lea, Kocsis Léna, Kovács Kíra Korina, Szalai Zora, Csapó Zsófia, Fritz Nóra, Fritz Bella.
Vezetőedző: Magos-Dóra Annamária.

U13-as fiú csapatunk nem a legjobb előjelekkel vágott neki az útnak szombaton, sérülés és betegség is nehezítette a felkészülésüket a hét folyamán. A forduló nagy jelentőséggel bírt számukra, hiszen itt dőlt el, hogy kell-e a továbbiakban osztályozó mérkőzéseket játszaniuk. A hosszú út után a Székesfehérvár elleni győzelemmel nyitották a hétvégét, majd a házigazdák ellen szoros küzdelemben sikerült nyerniük.

Honti Szilárd: Nagyon fontos fordulón vagyunk túl, kiesési rangadót vívtunk riválisainkkal szemben és mi kerekedtünk felül. Ez azt jelenti számunkra hogy megmenekültünk az osztályzótól. Tudták a srácok is, hogy mi a tétje a napnak, ennek megfelelően is játszottak végig, még ha itt-ott bele is botlottak a túlakarásba. Nagyon büszke vagyok rájuk! Nem csak a mostani, hanem az egész szezonbeli teljesítményük miatt. Bízom benne, hogy ez a győzelem  plusz löketet adhat a továbbiakban és egy jó széria kezdete lehet.

 

Dunszt Ferenc U13 OMB I.osztály Alapszakasz, Miskolc
ÉDRA-MÁV Előre Akadémia A - Szegedi RSE 0:3 (12:25, 23:25, 19:25)
Szegedi RSE - MEAFC-Felsőzsolca 2:1 (25:17, 18:25, 25:21)
Szegedi RSE: Biacsi Bence, Draskóczy Ede, Tari Bence, Retek Kristóf, Varga Zénó, Csorvási Balázs, Őzhelyi Énók Soma, Papes Bence.
Vezetőedző: Honti Szilárd.

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Kapcsolódó tartalmak

Megosztás:
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6723 Szeged, Hüvelyk utca 7/C III/10.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com