Jelszóigénylés

Pont kezdtek belejönni, amikor félbeszakadt a szezon

Megosztás:
Megjelent: 2020. április 5., vasárnap
Úgy tűnt, a hatos döntőre is van esélye fiú gyerek csapatunknak.

A koronavírus-járvány miatt a Magyar Röplabda Szövetség felfüggesztette a korosztályos és felnőtt bajnokságokat, a pontvadászatok folytatása pedig kérdéses, de jó néhány hétig biztos nem történik változás, így az idények eddigi részét értékelni szeretnénk. Cikksorozatot indítottunk csapatainkról, edzők és játékosok mondják el véleményüket a szezonról.Fiú gyerek együttesünkkel folytatjuk a sort, Csányi Dániel vezetőedző és korosztályos válogatott csapatkapitányunk, Pintér Barnabás osztja meg gondolatait a Szegedi RSE eddigi teljesítményéről.

– Ez az első szezonom vezetőedzőként, így nagy izgalommal, vágtam a munkába. Volt bennem egy kis félsz, de bizakodva tekintettem az idény elé, hiszen remek edzőktől tanulhattam. Tavaly például Varga Tamás mellett dolgoztam, és hálás vagyok neki, hogy megkaptam ezt a lehetőséget – kezdte a beszélgetést Csányi Dániel. – Sajnos több nyaralás is közbeszólt az alapozás során, volt olyan hét, amikor három-négy ember volt emiatt az edzéseken. A szezon elején ez természetesen érződött is, nem volt meg a kellő fizikai alap, csak amit magukkal hoztak a srácok, így ősszel nem tudtunk szintet lépni. Három hetente voltak mérkőzéseink, így ezen szakaszok első hetében a fizikai felkészítésen volt a hangsúly. 

Ebben erőnléti edzőnk, Halász Nikoletta is rengeteg segítséget nyújtott, érződött is a munkája hatása. Elkezdtek jönni az eredmények, a fájó vereségek mellé nagyon szép sikereket is feljegyezhettünk, ugyanis végre a szettek befejezése is ment, ezzel ősszel sok problémánk volt. Felfelé szálló ágban volt a csapat, kezdtünk abban bizakodni, hogy ebből még hatos döntőbe kerülés is lehet. Sajnos a járvány közbeszólt, így talán sosem tudjuk meg, mire lettünk volna képesek ebben a szezonban. Duplán fájó ez, hiszen a kezdőcsapat nagy része jövőre már nem ebben a korosztályban lesz, így újra kell kezdeni az építkezést – nyilatkozta a vezetőedző.

Csányi Dániel ezután a szülőknek és kollégájának is köszönetet mondott.

– Hálásak vagyunk a szülők egész éves támogatásáért! Még sosem láttam olyat, hogy a családok ennyit utaztak volna idegenbeli meccsekre. Nagyon lelkesek voltak, mindig szurkoltak nekünk, le a kalappal a szülők előtt! Ennek köszönhetően az összes mérkőzésünkön jó volt a hangulat, az utolsó találkozóink már örömjátékok voltak. Másodedzőnk, Honti Szilárd segítségét is külön szeretném megköszönni! Neki a mini csapattal is munkája volt, de nálunk is maximálisan odatette magát, kiváló volt vele dolgozni – hangsúlyozta a tréner.Korosztályos válogatott csapatkapitányunk, Pintér Barnabás is pozitívan értékelte a szezont.

 – Alakulhatott volna jobban is az idény, de az összkép pozitív, mert a végére magunkra találtunk. Erősebb csapatok ellen is nyertünk, a Dunaújváros elleni idegenbeli sikerünk különösen fontos volt számunkra. Ha a versenynaptár szerint folytatódott volna a bajnokság, szerintem sikerül a hatos döntőbe jutás. Erősségünk a támadójáték, védekezésben kell leginkább fejlődnünk, bár a tavaszi szezonra már a játék ezen része is kezdett alakulni. Nagyon hiányoznak a közös edzések. Az otthoni tréning és a tanulás bezártság érzetet okoz, de szerencsére a testvéremmel együtt tudunk gyakorlatokat végezni – számolt be Pintér Barnabás.


Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Kapcsolódó tartalmak

Megosztás:

Kiemelt tartalmak

Képgaléria
Hír
2022. október 1., szombat
Hír
2022. október 1., szombat
Hír
2022. szeptember 29., csütörtök
Hír
2022. szeptember 29., csütörtök
Képgaléria
Hír
2022. szeptember 26., hétfő
Hír
2022. szeptember 26., hétfő
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6723 Szeged, Hüvelyk utca 7/C III/10.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com