Jelszóigénylés

Elérték a célt, de sokat kell még dolgozniuk

Megosztás:
Megjelent: 2020. április 2., csütörtök
Többet is kihozhatott volna magából fiú csapatunk a serdülő bajnokságban.

A koronavírus-járvány miatt a Magyar Röplabda Szövetség felfüggesztette a korosztályos és felnőtt bajnokságokat, a pontvadászatok folytatása pedig kérdéses, de jó néhány hétig biztos nem történik változás, így az idények eddigi részét értékelni szeretnénk. Cikksorozatot indítottunk csapatainkról, edzők és játékosok mondják el véleményüket a szezonról.Fiú serdülő együttesünkkel folytatjuk a sort, Hulmann Zsolt vezetőedző és játékosunk, Hernádi Marcell osztja meg gondolatait a Szegedi RSE eddigi teljesítményéről.

– A legfontosabb célunk a legjobb tizenkét csapat közé kerülés volt, ami a Szolnok elleni győzelmekkel sikerült is, de jó lett volna az országos döntőt is kiharcolni – kezdte a beszélgetést Hulmann Zsolt. – A Dunaferr előzött meg minket a csoportkörben, de a második ellene vívott csatánk már szorosabb volt, látszott, hogy fejlődtünk. A Dág ellen kétszer kikaptunk, de jól játszottak a srácok. Csalódás akkor ért, amikor a hat közé jutásért játszottunk, az első körben érezhető volt, hogy nagy lemaradásunk van a riválisokkal szemben. Komoly fizikális különbséget kellett volna sok munkával behozni, de januártól egy-két játékoson nem tapasztaltam annyira az igyekezetet, így kijózanító pofonok értek minket. A Dunakanyart 

például illett volna legyőznünk, biztosan több volt a csapatunkban, mint amit a srácok mutattak. El kell fogadniuk, hogy a nagyobb sikerekért többet kell dolgozni – mondta a tréner. Összességében úgy fogalmazott a mester, hogy nem csalódott, de újra hangsúlyozta: többet is ki lehetett volna hozni a szezon eddigi részéből.

A fő célunkat elértük, voltak remek mérkőzéseink is, de ha komolyabban veszik a fiúk a felkészülést, akkor még jobb eredményeket értek volna el. Somosi Levente és Gera Bálint is megsérült idény közben, hiányzott a játékuk, többször is felforgatott felállásban kellett játszanunk, de ez nem mentség mindenre – véli Hulmann Zsolt.A csapat egyik meghatározó játékosa, Hernádi Marcell szerint is lehet pozitívan értékelni a szezont, de elmondta azt is, miben kell javulniuk.

 – Jobbak voltunk, mint tavaly, ezért is sajnáljuk, hogy elmaradt a második meccs, amit a fináléba jutásért játszhattunk volna. Csapatként előreléptünk, még inkább egymásért játszottunk, a fogadások pedig egész jól mentek, de a feladásokban és a nyitásokban még sokat kell javulnunk, az ütéseken is kell még dolgozni. A Dág ellen ugyan 3:2-re kikaptunk, de talán akkor harcoltunk és játszottunk a legjobban. Összességében egy erős mezőnyben egész jó teljesítményt nyújtottunk – nyilatkozta Hernádi Marcell.

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Kapcsolódó tartalmak

Megosztás:

Kiemelt tartalmak

Képgaléria
Hír
2021. október 18., hétfő
Hír
2021. október 18., hétfő
Képgaléria
Képgaléria
2021. október 18., hétfő
Hír
2021. október 17., vasárnap
Hír
2021. október 15., péntek
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6724 Szeged, Vértói út 7.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com