Jelszóigénylés

Elérték a célt, de sokat kell még dolgozniuk

Megosztás:
Megjelent: 2020. április 2., csütörtök
Többet is kihozhatott volna magából fiú csapatunk a serdülő bajnokságban.

A koronavírus-járvány miatt a Magyar Röplabda Szövetség felfüggesztette a korosztályos és felnőtt bajnokságokat, a pontvadászatok folytatása pedig kérdéses, de jó néhány hétig biztos nem történik változás, így az idények eddigi részét értékelni szeretnénk. Cikksorozatot indítottunk csapatainkról, edzők és játékosok mondják el véleményüket a szezonról.Fiú serdülő együttesünkkel folytatjuk a sort, Hulmann Zsolt vezetőedző és játékosunk, Hernádi Marcell osztja meg gondolatait a Szegedi RSE eddigi teljesítményéről.

– A legfontosabb célunk a legjobb tizenkét csapat közé kerülés volt, ami a Szolnok elleni győzelmekkel sikerült is, de jó lett volna az országos döntőt is kiharcolni – kezdte a beszélgetést Hulmann Zsolt. – A Dunaferr előzött meg minket a csoportkörben, de a második ellene vívott csatánk már szorosabb volt, látszott, hogy fejlődtünk. A Dág ellen kétszer kikaptunk, de jól játszottak a srácok. Csalódás akkor ért, amikor a hat közé jutásért játszottunk, az első körben érezhető volt, hogy nagy lemaradásunk van a riválisokkal szemben. Komoly fizikális különbséget kellett volna sok munkával behozni, de januártól egy-két játékoson nem tapasztaltam annyira az igyekezetet, így kijózanító pofonok értek minket. A Dunakanyart 

például illett volna legyőznünk, biztosan több volt a csapatunkban, mint amit a srácok mutattak. El kell fogadniuk, hogy a nagyobb sikerekért többet kell dolgozni – mondta a tréner. Összességében úgy fogalmazott a mester, hogy nem csalódott, de újra hangsúlyozta: többet is ki lehetett volna hozni a szezon eddigi részéből.

A fő célunkat elértük, voltak remek mérkőzéseink is, de ha komolyabban veszik a fiúk a felkészülést, akkor még jobb eredményeket értek volna el. Somosi Levente és Gera Bálint is megsérült idény közben, hiányzott a játékuk, többször is felforgatott felállásban kellett játszanunk, de ez nem mentség mindenre – véli Hulmann Zsolt.A csapat egyik meghatározó játékosa, Hernádi Marcell szerint is lehet pozitívan értékelni a szezont, de elmondta azt is, miben kell javulniuk.

 – Jobbak voltunk, mint tavaly, ezért is sajnáljuk, hogy elmaradt a második meccs, amit a fináléba jutásért játszhattunk volna. Csapatként előreléptünk, még inkább egymásért játszottunk, a fogadások pedig egész jól mentek, de a feladásokban és a nyitásokban még sokat kell javulnunk, az ütéseken is kell még dolgozni. A Dág ellen ugyan 3:2-re kikaptunk, de talán akkor harcoltunk és játszottunk a legjobban. Összességében egy erős mezőnyben egész jó teljesítményt nyújtottunk – nyilatkozta Hernádi Marcell.

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Kapcsolódó tartalmak

Megosztás:
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6724 Szeged, Vértói út 7.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com