Jelszóigénylés

Ifjúsági csapataink kitettek magukért

Megosztás:
Megjelent: 2021. február 22., hétfő
Leány és fiú együttesünket még egy-egy veresége ellenére is dicséret illette.

Hétvégén öt meccsen három győzelmet arattak ifjúsági csapataink, és egy kis szerencsével akár tökéletes mérlegük is lehetett volna. A lányok Balatonfüreden csak a sokkal kipihentebb kaposváriaktól kaptak ki, és beugró edzőjüktől így is sok dicséretet kaptak, ahogy a fiúk is, hiszen Dágon csak nüanszokon múlt a tökéletes szegedi mérleg.

Leány ifjúsági csapatunk Balatonfüreden szerepelt, ahol a házigazda Szent Benedek RA csapata mellett a kecskeméti rivális, a HÉP-RÖPKE SE ellen is nyert, csak a RÖAK Kaposvár tudta megállítani az SZRSE-t. A lányok vezetőedzője, Csányi Roland kivételesen nem tudott a kerettel utazni, így alkalmi helyettese, Tátrai Sándor méltatta a társaság remek teljesítményét.

– Az első két mérkőzésen nagyon ügyesek voltak a lányok, pontosan és taktikusan játszottak, a megbeszéltek szerint – kezdte az értékelést a beugró szakember. – A második, hazaiak elleni találkozón különösen dicséret illette a lányokat, hiszen abszolút megvalósították az eltervezett taktikát. A jó szervák nagy előnyt jelentettek az első két összecsapáson. A harmadik, Kaposvár elleni meccs rögtön a hazaiak elleni derbi után jött, nem volt pihenő, ekkor már fáradt volt a társaság. Ez látszott is, így az eredmény nem a valós erőviszonyokat tükrözi, pihenővel kiélezett párharc lett volna. A fáradtság jelentette a két csapat közötti különbséget, hiszen így egy hajszálnyival pontatlanabbak voltunk, mint ami belefért volna. Így is sokáig tartottuk a lépést, le a kalappal a lányok előtt, mindent kiadtak magukból – nyilatkozta Tátrai Sándor.


Torma Ágnes Leány U19 OIB I. osztály "M"csoport, Balatonfüred
Szegedi RSE - HÉP-RÖPKE SE 3:0 (25:13)(25:14)(25:15)
Szegedi RSE - Szent Benedek RA 2:1 (24:26)(25:19)(25:13)
RÖAK Kaposvár - Szegedi RSE 3:0 (25:18)(25:16)(25:13)
Szegedi RSE: Kiss Boglárka, Sojnóczky Sára, Kiss Anna, Rácz Lilla, Szalay Kata, Szatmári Júlia, Kiss Nóra, Nyers Noémi, Nagy Léna
Vezetőedző: Tátrai SándorFiú ifjúsági együttesünknek Dágon volt jelenése, ahol a hazaiaktól kikapott, viszont a TFSE-t legyőzte. Három mérkőzés szerepelt az eredeti programban, de a Győr végül nem jött el a tornára, így ellenük papíron még egy sikert elkönyvelhetett az SZRSE.

– Sajnálom, hogy a Győr elleni meccs nem jött össze, sokkal jobb lett volna a pályán kiharcolni a győzelmet – jegyezte meg Hulmann Zsolt vezetőedző. – A Dág és a TFSE összecsapását megnéztük, és látszott, hogy utóbbi együttes jóval könnyebb ellenfél, kötelezőnek gondoltam ellenük a győzelmet, persze mondtam a srácoknak, hogy figyeljenek oda, ne adjunk ingyen pontokat. Ez össze is jött az első szettben, de a vezetés tudatában kicsit könnyelműek lettünk, szerencsére a második szett közepétől már újra kevés hibával és jó nyitás-fogadásokkal játszottunk, így végül domináltunk. A harmadik szettben azok a játékosok kaptak lehetőséget, akik addig kevesebbet szerepeltek, tőlük többet vártam, de legalább mindenki szokta a légkört. Jöhetett a Dág elleni csata, de a pihenőnket elnyújtottuk, ugyanis elengedtük a hazaiakat. Az ellenfél szerencsére elbízta magát, így fokozatosan feljöttünk, a végjátékra utolértük a riválist, majd jobban jöttünk ki a hajrából. A második szettben a Dág sokkal pontosabban játszott, rajtunk kicsit érezhető volt a fáradtság, ebben az időszakban semmi sem jött össze nekünk. A mindent eldöntő szettben jó játékot, remek blokkokat és fogadásokat mutattunk. Kiismertük a Dág taktikáját, egyenrangú ellenfelek voltunk, talán csak a jobb koncentráció döntött a hazaiak javára – véli a mester.


dr. Tarnawa Ferdinánd Fiú U19 OIB I.osztály "M" csoport, Dág
Dág KSE - Szegedi RSE 2:1 (23:25)(25:12)(25:21)
TFSE Neumann - Szegedi RSE 1:2 (12:25)(19:25)(25:21)
Szegedi RSE: Gera Bálint, Varga Tamás, Somosi Levente, Baranyi Dávid, Lehoczki Dániel, Janó Csongor, Vörös Szabolcs, Baricsa Gergő, Pintér Barnabás, Szorcsik Miklós
Vezetőedző: Hulmann Zsolt

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Kapcsolódó tartalmak

Megosztás:

Kiemelt tartalmak

Képgaléria
Hír
2021. október 18., hétfő
Hír
2021. október 18., hétfő
Képgaléria
Képgaléria
2021. október 18., hétfő
Hír
2021. október 17., vasárnap
Hír
2021. október 15., péntek
Hír
2021. október 14., csütörtök
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6724 Szeged, Vértói út 7.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com