Jelszóigénylés

Ifjúsági csapataink kitettek magukért

Megosztás:
Megjelent: 2021. február 22., hétfő
Leány és fiú együttesünket még egy-egy veresége ellenére is dicséret illette.

Hétvégén öt meccsen három győzelmet arattak ifjúsági csapataink, és egy kis szerencsével akár tökéletes mérlegük is lehetett volna. A lányok Balatonfüreden csak a sokkal kipihentebb kaposváriaktól kaptak ki, és beugró edzőjüktől így is sok dicséretet kaptak, ahogy a fiúk is, hiszen Dágon csak nüanszokon múlt a tökéletes szegedi mérleg.

Leány ifjúsági csapatunk Balatonfüreden szerepelt, ahol a házigazda Szent Benedek RA csapata mellett a kecskeméti rivális, a HÉP-RÖPKE SE ellen is nyert, csak a RÖAK Kaposvár tudta megállítani az SZRSE-t. A lányok vezetőedzője, Csányi Roland kivételesen nem tudott a kerettel utazni, így alkalmi helyettese, Tátrai Sándor méltatta a társaság remek teljesítményét.

– Az első két mérkőzésen nagyon ügyesek voltak a lányok, pontosan és taktikusan játszottak, a megbeszéltek szerint – kezdte az értékelést a beugró szakember. – A második, hazaiak elleni találkozón különösen dicséret illette a lányokat, hiszen abszolút megvalósították az eltervezett taktikát. A jó szervák nagy előnyt jelentettek az első két összecsapáson. A harmadik, Kaposvár elleni meccs rögtön a hazaiak elleni derbi után jött, nem volt pihenő, ekkor már fáradt volt a társaság. Ez látszott is, így az eredmény nem a valós erőviszonyokat tükrözi, pihenővel kiélezett párharc lett volna. A fáradtság jelentette a két csapat közötti különbséget, hiszen így egy hajszálnyival pontatlanabbak voltunk, mint ami belefért volna. Így is sokáig tartottuk a lépést, le a kalappal a lányok előtt, mindent kiadtak magukból – nyilatkozta Tátrai Sándor.


Torma Ágnes Leány U19 OIB I. osztály "M"csoport, Balatonfüred
Szegedi RSE - HÉP-RÖPKE SE 3:0 (25:13)(25:14)(25:15)
Szegedi RSE - Szent Benedek RA 2:1 (24:26)(25:19)(25:13)
RÖAK Kaposvár - Szegedi RSE 3:0 (25:18)(25:16)(25:13)
Szegedi RSE: Kiss Boglárka, Sojnóczky Sára, Kiss Anna, Rácz Lilla, Szalay Kata, Szatmári Júlia, Kiss Nóra, Nyers Noémi, Nagy Léna
Vezetőedző: Tátrai SándorFiú ifjúsági együttesünknek Dágon volt jelenése, ahol a hazaiaktól kikapott, viszont a TFSE-t legyőzte. Három mérkőzés szerepelt az eredeti programban, de a Győr végül nem jött el a tornára, így ellenük papíron még egy sikert elkönyvelhetett az SZRSE.

– Sajnálom, hogy a Győr elleni meccs nem jött össze, sokkal jobb lett volna a pályán kiharcolni a győzelmet – jegyezte meg Hulmann Zsolt vezetőedző. – A Dág és a TFSE összecsapását megnéztük, és látszott, hogy utóbbi együttes jóval könnyebb ellenfél, kötelezőnek gondoltam ellenük a győzelmet, persze mondtam a srácoknak, hogy figyeljenek oda, ne adjunk ingyen pontokat. Ez össze is jött az első szettben, de a vezetés tudatában kicsit könnyelműek lettünk, szerencsére a második szett közepétől már újra kevés hibával és jó nyitás-fogadásokkal játszottunk, így végül domináltunk. A harmadik szettben azok a játékosok kaptak lehetőséget, akik addig kevesebbet szerepeltek, tőlük többet vártam, de legalább mindenki szokta a légkört. Jöhetett a Dág elleni csata, de a pihenőnket elnyújtottuk, ugyanis elengedtük a hazaiakat. Az ellenfél szerencsére elbízta magát, így fokozatosan feljöttünk, a végjátékra utolértük a riválist, majd jobban jöttünk ki a hajrából. A második szettben a Dág sokkal pontosabban játszott, rajtunk kicsit érezhető volt a fáradtság, ebben az időszakban semmi sem jött össze nekünk. A mindent eldöntő szettben jó játékot, remek blokkokat és fogadásokat mutattunk. Kiismertük a Dág taktikáját, egyenrangú ellenfelek voltunk, talán csak a jobb koncentráció döntött a hazaiak javára – véli a mester.


dr. Tarnawa Ferdinánd Fiú U19 OIB I.osztály "M" csoport, Dág
Dág KSE - Szegedi RSE 2:1 (23:25)(25:12)(25:21)
TFSE Neumann - Szegedi RSE 1:2 (12:25)(19:25)(25:21)
Szegedi RSE: Gera Bálint, Varga Tamás, Somosi Levente, Baranyi Dávid, Lehoczki Dániel, Janó Csongor, Vörös Szabolcs, Baricsa Gergő, Pintér Barnabás, Szorcsik Miklós
Vezetőedző: Hulmann Zsolt

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Kapcsolódó tartalmak

Megosztás:
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6724 Szeged, Vértói út 7.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com