Jelszóigénylés

Az európai szövetség díjazta a fotónkat

Megosztás:
Megjelent: 2020. március 11., szerda
A CEV is értékelte a kollázst Pék-Tormási Orsolya és lánya, Róza történetéről.

Nem akármilyen elismerésben részesült az SZRSE: az Európai Röplabda Szövetség a 1DayMore4Volleyball programsorozat legjobb közösségi médiás fotójának választotta kollégánk, Kocsis Alíz kollázsát Pék-Tormási Orsolyáról, és lányáról, Rózáról.

Mivel az idei Szeged Kupa első napja február 29-ére esett, örömmel hallottuk, hogy a CEV a szökőév kapcsán meghirdette a 1DayMore4Volleyball elnevezésű eseményt. Nem is volt kérdés, hogy a programsorozathoz egyesületünk is csatlakozik, így a kontinens rengeteg klubjával együtt ünnepeltük a tényt: 2020-ban egy nappal többet lehet röplabdázni.

A programsorozat részeként a CEV várta a #VolleySkillChallenge és a #1DayMore4Volleyball hashtagekkel ellátott bejegyzéseket a közösségi oldalakon. Ennek nem csak a röplabda népszerűsítése volt a célja, hiszen az így szerkesztett posztok közül néhányat kiválogatott a szövetség, és a legjobbakat díjazta is. Büszkén jelentjük: kollégánk, Kocsis Alíz kollázsát választották a legjobb közösségi médiás képnek a témában.

A fekete-fehér felvételen Pék-Tormási Orsolya látható, jobbra pedig kislánya, Róza az idei Szeged Kupán. A két kép közötti kapcsolat nem akármilyen: anya és lánya ugyanazzal a mozdulattal, ugyanazon a helyszínen – Arany János Általános Iskola – és ugyanazon a rendezvényen – a Szeged Kupa, amelyet akkoriban Florin Kupának neveztek– látható. 28 év különbséggel készült a két fotó, a belőlük készített kollázst ismerte el a CEV, amit hálásan köszönünk!


A fotó történetéről a büszke édesanya is mesélt nekünk.

– A rólam készült kép 1992 márciusában készült. Nagybajomban röplabdáztam, a városban nem is volt más sportolási lehetőség, ami szerintem nagy szerencse volt! – kezdte beszámolóját Pék-Tormási Orsolya. – Nevelőedzőm, Nagy Zoltán komoly utánpótlást biztosított a Kaposvár élvonalbeli csapatának, országos versenyeken gyakorta a dobogó legfelső fokára vezényelt minket, ezzel komoly hírnevet szerzett városunknak. Mögöttem felesége, Zsuzsa néni látható, aki második édesanyánk volt, szívét-lelkét kitette a röplabdáért. Isten nyugosztalja őt, azóta elhunyt – mondta.

Orsolya lánya ápolja a családi hagyományt: Róza szeptember óta a Vasast erősíti.

– A fővárosi csapathoz én 1999-ben csatlakoztam, kilenc évig voltam a klub játékosa, két bajnoki aranyéremmel és négy kupagyőzelemmel a Vasas örökös bajnokai közé tartozom. Szeretném, ha Róza, és majd kisebbik gyermekem, Lori is olyan sok örömet szerezne a röplabdázással, mint én – nyilatkozta érdeklődésünkre Pék-Tormási Orsolya.

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Kapcsolódó tartalmak

Megosztás:

Kiemelt tartalmak

Képgaléria
Hír
2021. október 18., hétfő
Hír
2021. október 18., hétfő
Képgaléria
Képgaléria
2021. október 18., hétfő
Hír
2021. október 17., vasárnap
Hír
2021. október 15., péntek
Hír
2021. október 14., csütörtök
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6724 Szeged, Vértói út 7.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com