Jelszóigénylés

Bajnok az SZRSE!

Megosztás:
Megjelent: 2022. május 23., hétfő
Az aranyérmes fiúk mellett két leány csapat is zárta a szezont

Óriási sikert aratott utánpótlásunk: fiú gyerek csapatunk országos bajnok lett! Hab a tortán, hogy lelkes hazai közönség előtt, Szegeden, a Pick Aréna munkacsarnokában harcolták ki a srácok az aranyérmet. További büszkeség, hogy Fitor Patrick MVM-ösztöndíjas lett, illetve Simon Benedek is kapott egy trófeát a torna legjobb szegedi játékosa címért. Az SZRSE vezetőedzője, Csányi Dániel játékosként már átélt ilyen diadalt, most pedig trénerként is korosztályos bajnok lett.

A pénteki nyitányon a Kunhegyest négy szettben legyőzte a házigazda, majd három szettben kikapott a MÁV-Előre együttesétől – utólag kiderült, ez volt az SZRSE egyetlen veresége a szegedi hatos döntőn. A keresztjátékban a Pénzügyőr elleni sikerrel jutott csapatunk elődöntőbe, ahol maratoni csatában a Kecskemétet győzték le a hazaiak. Jöhetett a Dág elleni finálé, amely szintén öt szettet hozott, ezúttal is szegedi ünnepléssel a végén.

Az SZRSE a középszakasz hajrájában hatodik helyezettként harcolta ki részvételét a hatos döntőben, így a végső sikerrel óriási meglepetést okoztak a srácok! És persze nagy örömöt és büszkeséget is az egyesületnek! Szívből gratulálunk a játékosoknak, az edzőknek és a támogató szülőknek! Egyesületünk stábja is dicséretet érdemel, hiszen a helyszínváltozás miatt óriási munka volt megszervezni a finálét!

Most pedig jöjjön a mestermérleg.

– Egész szezonban odatették magukat a srácok, de álmomban sem gondoltam volna, hogy ilyen sikert érnek el. Tudnak még meglepetést okozni nekem – jegyezte meg nevetve Csányi Dániel vezetőedző. – A legnagyobb vágyunk a legjobb négy közé kerülés volt. A döntőben a Dág volt a favorit, úgy voltunk vele, hogy izguljanak ők. A gyerekek vérszemet kaptak az elődöntőn aratott siker után, a fináléban olyan harcias játékot mutattak be, amire még nem volt példa. Most már tudjuk, mire vagyunk képesek, ennek szellemében kell küzdeni és hajtani a következő szezonban is – hangsúlyozta a tréner.

Tatár Mihály Fiú U15 OGYB I.osztály Döntő, Szeged, Pick Aréna, munkacsarnok
Csoportmérkőzések:
Szegedi RSE – Kunhegyes ESE 3:1 (25:22, 25:19, 23:25, 25:22)
MÁV Előre Akadémia – Szegedi RSE 3:0 (28:26, 25:23, 25:16)

Keresztjáték:
Szegedi RSE – Pénzügyőr SE 'A' 3:1 (22:25, 25:15, 25:18, 25:14)
Elődöntő:
KESI – Szegedi RSE 2:3 (17:25, 24:26, 25:19, 25:18, 9:15)
Döntő:
Szegedi RSE – Dág KSE 3:2 (16:25, 26:24, 25:22, 21:25, 15:10)
Szegedi RSE: Verebes Máté, Elousta Dzsáfár, Hüvös Máté, Szepesi Máté, Lázár Balázs, Varga Benjamin, Fitor Patrick, Retek Barnabás, Gyémánt Boldizsár, Simon Benedek.
Vezetőedző: Csányi Dániel.
Másodedző: Varga Tamás.

Leány gyerek narancs együttesünk helyosztóval zárta a szezont, szintén hazai környezetben. Az SZRSE mindkét találkozóját megnyerte a Lila iskolában, így 10. helyen zárt a bajnokságban.

– A lányoktól annyit kértem, hogy játszanak egy jóízűt, és ez össze is jött – nyilatkozta Strezeneczki Gyula vezetőedző. – Az első meccs második szettjében sajnálatos sérülés történt, Magos-Dóra Villő kiesése miatt felborult a felállás, helyére Gazdik Lilla ugrott be. A lányok jól reagáltak a változásra, csapatként nagyon összekapta őket ez a helyzet, ez is mutatja a lányok fejlődését. A második meccset ugyanilyen jó mentalitással folytatták, de a második szett itt sem a terv szerint alakult, viszont újra felállt a csapat! A játékkal és a hozzáállással is elégedett lehetek. Király Emese megsérült a héten, de ő is végig a helyszínen szurkolt a csapatnak! Remélem, hogy a következő szezon nem lesz ennyire hektikus, túl vagyunk a középiskolai felvételiken, talán a járvány miatti korlátozásokon is, így nyugodtabban készülhet a társaság. Köszönöm a lányok hozzáállását és a szülők támogatását az egész szezonban. Ezúton is gratulálok Csányi Dani csapatának, óriási sikert értek el – tette hozzá a mester.


dr. Kotsis Attiláné Leány U15 OGYB I.osztály, 10-12. helyért, Szeged, Lila iskola
Szegedi RSE Narancs – TRSE 3:0 (25:11, 27:25, 25:22)
Szegedi RSE Narancs – Budaörsi DSE 3:1 (24:26, 25:8, 25:22, 25:23)

Szegedi RSE Narancs: Kalmár Léda, Magos-Dóra Villő, Horváth Dalma, Nagy-Hegyesi Luca, Kóti-Kiss Noémi, Meleg Blanka, Gazdik Lilla, Eszik Sára, Kocsis Dorka.
Vezetőedző: Strezeneczki Gyula.

Leány gyerek fekete csapatunk is helyosztóval zárta az idényt, a fővárosban a 12. helyet szerezte meg az SZRSE, sajnos nem volt szegedi győzelem a budapesti tornán.

– Nem az eredmény miatt vagyok csalódott, hanem azért, mert nem láttam viszont a pályán, amit gyakoroltunk. Egy ilyen helyosztón nem fér bele ennyire hullámzó játék – hangsúlyozta Berkes Zoltán vezetőedző. – Voltak szép periódusaink mindkét meccsen, időközönként látványosan játszottunk, de sajnos akadtak komoly hullámvölgyek is. Sajnálom, hogy nem a tervek szerint alakult a szezonzárás. Összességében elégedett lehetek az idénnyel, hiszen a rendszeresen és lelkiismeretesen edzésre járó lányokkal remek munkát végeztünk, rengeteget fejlődtek, dicséretes hozzáállással dolgoztak. Jól mutatja a kilenc hónap alatti fejlődést, hogy tavasszal már versenyben voltunk olyan ellenfelekkel, akiktől korábban simán kikaptunk. A továbbiakban is a rendszeres edzés a fejlődés kulcsa. Szívből gratulálok a fiú gyerek csapat bajnoki címéhez, fantasztikus eredmény – mondta a szakember.

dr. Kotsis Attiláné Leány U15 OGYB II.osztály Kelet, 9-12.helyért, Budapest
Gödöllői RC-U15 II. – Szegedi RSE Fekete 3:0 (25:15, 25:22, 25:21)
DSE Röplabda Akadémia – Szegedi RSE Fekete 3:2 (21:25, 25:16, 25:20, 20:25, 15:7)

Szegedi RSE Fekete: Meskula Réka, Eszik Janka, Meszlényi Sára, Kondacs Réka, Olasz Lola, Gigacz Réka, Keresztúri Maja, Ábrahám Anett, Balog Panka, Balázs Piri, Perényi Vivien.
Vezetőedző: Berkes Zoltán.

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Kapcsolódó tartalmak

Megosztás:

Kiemelt tartalmak

Képgaléria
Képgaléria
2024. április 17., szerda
Képgaléria
2024. április 17., szerda
Képgaléria
2024. április 17., szerda
 
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6723 Szeged, Hüvelyk utca 7/C III/10.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com