Jelszóigénylés

Az ilyen pillanatokért éri meg sportolni

Megosztás:
Megjelent: 2022. október 24., hétfő
Utánpótlás csapataink is játszottak a hétvégén

Három U20-as csapat képviselte hétvégén a Szegedi Röplabda Sportegyesületet: a harmadosztályban játszó Szegedi RSE fekete csapatunk az első mérkőzését szoros küzdelemben elveszítette, viszont a második meccsen győzelmet aratott, a fiú korosztályos keretünk helytállt, a leány U20-as bajnokság I. osztályában pedig óriási harcban, 10 megpróbáltató szett után Szegedi RSE narancs csapatunk megnyerte mindkét mérkőzését.
Leány narancs csapatunknak nem volt ideje a pihenésre: a múlt hét eseményei nem kímélték játékosainkat. Kedden, és csütörtökön hazai pályán mérkőztek meg a korosztályos keretünk tagjai az NB II-es női bajnokságban, szombaton pedig az U20-as fordulón játszottak Nyíregyházán. A lányok dolgát nehezítette a hosszú utazás, valamint két kulcsjátékos hiányzása: Kiss Boglárka már a hazai mérkőzéseken sem tudott pályára állni, Farkas Antónia pedig a hétvégi rangadón betegedett meg, és esett ki a keretből. A megpróbáltatások, nehéz körülmények ellenére viszont mégis helyt tudott állni a csapat, és a maratoni összecsapásokból győztesen tudtunk kikerülni.

Milodanovics Andrea: Nagyon gratulálok a lányoknak, emberfeletti teljesítményt nyújtottak ezen a fordulón. A játékunk most nem volt olyan összeszedett, mint szokott lenni, de úgy gondolom, hogy ilyen körülmények között ezt nem is lehet elvárni: két olyan játékosunk hiányzott a keretből, akinek a jelenléte nagyon sokat számít a mérkőzések alakulása szempontjából is. Hihetetlen volt látni, hogy küzdött a csapatom, és milyen nagy akaraterővel próbálták meg betölteni az ezáltal okozott űrt. Le a kalappal előttük, hogy ezekből a maratoni mérkőzésekből győztesként kerültünk ki. Hihetetlen élmény volt ez mindannyiunk számára.


A maratoni szettek és mérkőzéseket követően leány csapatunkról sokatmondó csapatkép készült. :)

Torma Ágnes U20 OB I.osztály Alapszakasz, Nyíregyháza
GÖDÖLLŐI RC - Szegedi RSE Narancs 2:3 (24:26, 25:22, 33:31, 27:29, 10:15)
NYÍREGYHÁZA - Szegedi RSE Narancs 2:3 (25:15, 24:26, 12:25, 25:22, 12:25)
Szegedi RSE Narancs: Sojnóczky Sára, Bálint Viktória, Horváth Dalma, Herceg Viktória, Kiss Nóra, Nyers Noémi, Farkas Antónia, Erdei-Strohner Enikő, Szatmári Júlia, Kujundzic Leila, Nagy-Hegyesi Réka.
Vezetőedző: Milodanovics Andrea

Tátrai Sándor csapata Budapestre utazott, hogy megmérkőzzön a DKLSN 20'B, és TFSE Lónyay együttesekkel a korosztályos bajnokság harmadosztályában. A lányok hatalmasat küzdöttek az első mérkőzésen, mégsem sikerült nyerni. Ennek ellenére a játékosok nem veszítették el a motivációt, és győzelmet tudtak aratni a második meccsen.

Tátrai Sándor: A hétvégi fordulón a játékosaim megmutatták, mi rejtőzik bennük, óriásit küzdöttek a lányok. Van egy kis hiányérzetem az első mérkőzésünk miatt, hiszen úgy érzem a második szett győztes pontját hibásan ítélték meg. Az ezt követő meccs viszont mindenért kárpótolt, az ilyen pillanatokért éri meg sportolni, és edzőnek lenni: nagyon jó hangulat, dráma, hullámhegyek, és -völgyek, hosszú labdamenetek, hatalmas küzdés, érzelmek. Gratulálok a lányoknak, és boldog vagyok, hogy győzelem lett a vége ennek a meccsnek, különleges élményként marad ez meg bennünk.




Torma Ágnes Leány U20 OB III.osztály Közép alapszakasz, Budapest
DKLSN 20'B - Szegedi RSE Fekete 3:0 (25:19, 26:24, 25:21)
TFSE Lónyay - Szegedi RSE Fekete 1:3 (17:25, 23:25, 25:12, 23:25)
Szegedi RSE Fekete: Bárány Enikő, Istókovics Petra, Bakó Szófia, Rádai Réka, Meleg Blanka, Sztanó Dorka, Keresztúri Maja, Ábrahám Anett, Balog Panka, Balázs Piri Panna, Varga Szonja, Kasztner Zsófi.
Megbízott edző: Tátrai Sándor
A korábbi tapasztalatok alapján reális győzelmi esélyekkel utazott fiú U20-as keretünk a szombati fordulóra, hiszen a Dunakanyar, valamint a Kistext csapatai ellen is játszottak már, és nyertek ellenük mérkőzéseket. Játékosaink ebből erőt merítettek, motiváltan, és nagy akaraterővel kezdték meg az első meccsüket: sokáig fej-fej mellett haladtak az ellenfelükkel, de a végjáték nem nekik kedvezett. Néhány egyéni hiba megpecsételte a sorsukat, ami az ezt követő küzdelemre is rányomta a bélyegét.

Hulmann Zsolt: A kezdeti motiváltság, és jókedv ellenére az első mérkőzés végén úgy éreztem, a fiúk már nincsenek ott igazán fejben, néhány hiba után pedig az összhang sem működött a csapaton belül. Ez rányomta a bélyegét a Dunakanyar elleni, majd a második, Kistexttel való küzdelem egészére. Ezen a fordulón nagyon halvány teljesítményt nyújtottunk. Biztos vagyok benne, hogy sokkal több van a játékosokban, és mindent megteszünk azért, hogy ez a teljesítményünkben is meglátszódjon a továbbiakban.




dr. Tarnawa Ferdinánd U20 OB II.osztály Alapszakasz, Budapest
DKLSN U20'A - Szegedi RSE 3:0 (25:22, 25:15, 25:15)
KISTEXT - Szegedi RSE 3:0 (25:14, 25:18, 25:9)
Szegedi RSE: Kukla Zsombor, Gera Bálint, Varga Tamás, Lehoczki Dániel, Vörös Szabolcs, Lipták Bence, Radics Attila, Galántai Márk, Kukucska András, Varga Medárd.
Vezetőedző: Hulmann Zsolt

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Kapcsolódó tartalmak

Megosztás:
 
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6723 Szeged, Hüvelyk utca 7/C III/10.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com