Jelszóigénylés

Megérte indulni az idősebbek között

Megosztás:
Megjelent: 2020. március 26., csütörtök
A fejlődés egyértelmű fiú ifjúsági csapatunknál, de még rá kell tenni egy lapáttal.

A koronavírus-járvány miatt a Magyar Röplabda Szövetség felfüggesztette a korosztályos és felnőtt bajnokságokat, a pontvadászatok folytatása pedig kérdéses, de jó néhány hétig biztos nem történik változás, így az idények eddigi részét értékelni szeretnénk. Cikksorozatot indítottunk csapatainkról, edzők és játékosok mondják el véleményüket a szezonról.

Fiú ifjúsági együttesünkkel folytatjuk a sort, Hulmann Zsolt vezetőedző és Janó Csongor csapatkapitány osztja meg gondolatait a Szegedi RSE eddigi teljesítményéről.

– Mivel még nincs ifjúsági korú játékosunk, az U17-es bajnokságra készültünk fel az idősebbek között – kezdte a beszélgetést Hulmann Zsolt. – A legfontosabb az volt, hogy minél több tapasztalatot szerezzünk az erősebb pontvadászatban. Tudtunk nyerni meccseket, de be kell látni, hogy az erős csapatok elleni mérkőzések komoly feladatot jelentettek. Így is volt esélyünk a legjobb tizenkét csapat közé kerülni, ehhez a Debrecent kellett volna simán felülmúlni hazai pályán. Nagyon sajnálom, hogy azon a találkozón mélyen tudásunk alatt játszottunk – nyilatkozta a tréner.


Ezek után a 13-16. helyért kezdhetett játszani a csapat a bajnokság rájátszásában. A playoff eddigi találkozói jól sikerültek.

– Csak a Pécstől kaptunk ki, de az vállalható vereség volt, két győzelmünk során pedig jól játszottak a srácok. Összességében elégedett vagyok a bajnoki szezon eddigi részével, hiszen látszott, hogy a fiúk hasznára vált a szereplés. Az első bajnoki tornán például mindhárom mérkőzésünkön kikaptunk, a következő fordulóban pedig két győzelmet is arattunk, így eredményben is mérhető volt a fejlődés. Komolyabb elköteleződéssel és edzéslátogatással a legjobb tizenkét együttes között lett volna a helyünk, csak az a plusz hiányzik, amit szorgalmas munkával minden játékos elérhet. A srácok fizikumán is keményen kell dolgozni, hogy a legjobbakkal is felvegyék a versenyt – véli Hulmann Zsolt.

A csapat kapitánya, Janó Csongor szerint is jól teljesített az SZRSE, de ő is elmondta, miben kell még javulniuk.

 - Figyelembe véve, hogy az ellenfeleknél fiatalabb a keretünk, jól teljesítettünk eddig. A tapasztalatszerzés volt a cél, így a legjobb eredményeknek azokat érzem, amikor szoros meccseket tudtunk játszani. Egymás bátorításában és a meccsek közbeni koncentrációban mindenképp fejlődnünk kell – hangsúlyozta játékosunk.


Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Kapcsolódó tartalmak

Megosztás:
 
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6723 Szeged, Hüvelyk utca 7/C III/10.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com