Jelszóigénylés

Kulcsemberek nélkül is sikerekre pályázunk

Megosztás:
Megjelent: 2020. február 6., csütörtök
Utánpótlás csapataink kerete nem teljes, de elérhetjük céljainkat.

Újabb sűrű hétvége vár egyesületünk utánpótlására, hiszen négy csapatunk is mérkőzéseket vív majd a korosztályos bajnokságban. Három együttesünk idegenben lép pályára, míg fiú U19-es legénységünknek szombaton 10 órától a Lila iskolában lehet majd szurkolni.

Az SZRSE leány U13-as korosztályának fekete csapatára négy találkozó vár Kaposváron, ahol a lányok folytatják a küzdelmet a legjobb 12 csapat közé jutásért.

– Ez a fő célunk, így a jelenlegi 11. helyezésünkkel még nem mehetünk biztosra – jegyezte meg Dávid Tibor vezetőedző. – Jó lenne a hátralévő tornák mindegyikén érmet szerezni, akkor még akár előre is léphetnénk. Sok kérdés felmerül bennünk a hétvége kapcsán. Egyrészt mert nem lesz teljes a keretünk, a betegeskedő Mészáros Petra kiesésével kulcsjátékost kell nélkülözni. Másrészt mert ez nagyon kiegyensúlyozott a mezőny, egy ilyen összetételű tornán bármi megtörténhet, talán egy meccs lehet könnyebb, a többi kapcsán nehéz jósolni. Bízom a lányokban, hiszen sokat fejlődtünk az elmúlt időszakban, ezt a legutóbbi, szegedi torna is bizonyította, hiszen remekül játszottunk. Jó lenne hozni a hazai pályán mutatott formát, hiszen 

minél több győzelmet érünk el, annál nagyobb lépést tehetünk a legjobb tizenkét csapat közé jutásért – mondta a tréner.

Őryné Merő Nóra Leány U13 OMB I. osztály - Kaposvár
11:15 Szegedi RSE Fekete - RÖAK Kaposvár "A"
13:30 DELTA Röplabda SE-1 - Szegedi RSE Fekete
14:45 Szegedi RSE Fekete - BDSE "A"
17:00 VSD - Szegedi RSE Fekete
Vezetőedző:
Dávid Tibor
Másodedző: Váradi Zoltán

Az U13-as srácokra hosszú út vár, hiszen Győr a végállomás, ahol a házigazda mellett a Sümeg lesz az ellenfél.

– A győriekkel már találkoztunk, akkor meggyőző játékkal, magabiztosan nyertünk, jó lenne ezt megismételni – kezdte a beszélgetést Honti Szilárd. – A Sümeget nem ismerjük, de holtversenyben vezetik a tabellát, így vélhetően erősebbek nálunk, viszont nem mehetünk feltett kézzel a pályára. Ki kell hozni magunkból a maximumot, aztán meglátjuk, mire elég a bátor játék. A tréningek biztatóak voltak, a kitűzött céljainknak megfelelően halad a munka, az edzéslátogatottságra sem lehet panaszom, mindenki szorgalmasan dolgozik, ráadásul a keretünk is teljes. Ilyen előjelek után bizakodva várjuk a hétvégét – nyilatkozta a szakember.


Dunszt Ferenc Fiú U13 OMB I. osztály, Győr
10:45 Sümeg-Dabronc - Szegedi RSE
12:00 Szegedi RSE - Széchenyi Győr
Vezetőedző:
Honti Szilárd
Másodedző: Varga Tamás

Leány U19-es együttesünkre három bajnoki összecsapás vár a fővárosban, sajnos egy fontos láncszem nélkül.

Bálint Viktória bokasérülés miatt hat hétre kidőlt, így sajnos csapatkapitányunk nem tud velünk tartani – árulta el Csányi Roland. – A helyére a gyerek csapatból Kiss Nóra érkezik, vele kiegészülve is ugyanolyan célokkal utazunk a tornára, mintha Vikivel mennénk. Az első fordulót veretlenül hoztuk le, most is hasonló szereplésre készülünk. A serdülők között már sikerült a legjobb tizenkét csapat közé kerülni, most az ifjúsági korosztályban szeretnénk ugyanezt a sikert elérni. A betegségek miatt az utóbbi időben voltak hiányzók az edzéseken, ettől függetlenül magabiztos győzelmekre pályázunk! – nyilatkozta a mester.


Torma Ágnes U19 Leány OIB, Budapest
11:30 TRSE - Szegedi RSE
14:30 MAFC-Nikola Tesla - Szegedi RSE
16:00 Szegedi RSE - MAFC-Nikola Tesla 
Vezetőedző:
Csányi Roland
Másodedző: Csányi Dániel

Fiú U19-es csapatunknak hazai pályán lehet szurkolni, hiszen Hulmann Zsolt tanítványai szombaton 10 és 13 órától a Lila iskolában szerepelnek.

– Ha mindkét meccset szettveszteség nélkül nyernénk meg, akkor össze jönne a legjobb tizenkét csapat közé kerülés – árulta el a vezetőedző. – A debrecenieknek szeretnénk visszavágni, ez nem lehetetlen küldetés, még úgy sem, hogy két kezdőjátékosra, Gera Bálintra és Somosi Leventére sérülés miatt nem számíthatok. Akadályozó tényező lehet, hogy januári edzéslátogatás foghíjas volt, de a tervezettnél kevesebb gyakorlás ellenére mindent meg kell tennünk a győzelmekért! – hangsúlyozta Hulmann Zsolt.


dr. Tarnawa Ferdinánd U19 Fiú OIB, Szeged
10:00 Szolnoki Sportcentrum - Szegedi RSE
13:00 Szegedi RSE - DEAC
Vezetőedző:
Hulmann Zsolt

Jelezd Te is, hogy ott lesz fiú ifi csapatunk hazai mérkőzésein a Facebook Eseményünk által!

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Kapcsolódó tartalmak

Megosztás:
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6724 Szeged, Vértói út 7.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com